Graviditet og amming med hepatitt C: Hva du trenger å vite

Mødre med viruset

L & # 8217; Hepatitt C er den kroniske sykdommen som overføres av det vanligste blodet i USA. Treff 3.5 millioner amerikansk. Mødre med hepatitt C Overfør viruset til 4.000 nyfødte hvert år, andre til forhold I annalene i internmedisin. Hvis du er en gravid kvinne som har blitt utsatt for viruset på & # 8217; hepatitt c, kan du ha spørsmål om helsen din og barnets helse.

Risikofaktorer og symptomer

Hovedrisikofaktoren for hepatitt C er injeksjon av intravenøse medisiner, for tiden eller i det siste. Selv helsearbeidere blokkert av nåler og seksuelle partnere av personer med hepatitt C er i fare. Du har en liten risiko for å kontraherende L & # 8217; hepatitt fra nåler for tatoveringer og infisert blekk. Dell & # 8217 Virus; Hepatitt C Infect Lever. Denne leverinfeksjonen kan føre til kvalme og gulsott, som manifesterer seg som hud og gule øyne. Du kan ikke ha noen symptomer, skjønt. Og hvis du er heldig, kan kroppen din eliminere viruset alene, selv om dette ikke er vanlig.

Risikoen for å overføre barnets infeksjon

Hvis du har L & # 8217; Hepatitt C, har du en sjanse for 3-5% av å sende barnets infeksjon, ifølge en studere I World Journal of Gastroenterology. Den samme studien viste at risikoen stiger til nesten 20% hvis du også har ubehandlet HIV HIV. Den gode nyheten er at L & # 8217; hepatitt C ikke har en negativ effekt på graviditet eller vekt ved fødselen av barnet.

Caesarean kuttet mot naturlig fødsel

Du kan spørre deg om en naturlig fødsel øker risikoen for overføring av mor-til-barn-virus. Basert på søket, synes det ikke å være tilfelle. Forskere i den University of Health and Science of the Oregon Han undersøkte 18 studier utført mellom 1947 og 2012 om hvordan leveringsmetoden er relatert til overføringen av viruset. De klarte ikke å finne en klar sammenheng mellom leveringsmetoden og risikoen for overføring av viruset. Forskere har ikke uttrykt seg til fordel for en keisersnitt for å unngå overføring. Imidlertid påpeker forskere at studier har blitt bortskjemt av små prøver og metodologiske ulemper. På dette tidspunktet, til gravide med hepatitt C anbefales ikke å være rutinemessig for å gjennomgå en keisersnitt, med mindre andre risikofaktorer er tilstede, for eksempel HIV-myntfeksjon.

L & # 8217; amming

Hvis du er en mor med hepatitt C, er det akseptabelt at barnets sykepleiere, i henhold til Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC). Forskere tror ikke at viruset kan overføres gjennom morsmelk. Noen utdanning Han har ikke funnet høyere hanger av hepatitt C i breastfed babyer sammenlignet med sykepleie med kunstig melk. Snakk med legen din i dine ammende programmer. Hvis du har L & # 8217; HIV og L & # 8217; Hepatitt C, dette kan være en vurdering mot amming.

Sprekker eller blødninger fra brystvorten

Det er absolutt ikke at amming med sprukne eller blødernippler kan spre viruset til «8217; hepatitt C, ifølge CDC. Imidlertid kan L & # 8217; hepatitt C overføres ved kontakt med infisert blod, da anbefaler CDC amming hvis du har sprukket eller blødede brystvorter. L & # 8217; organisasjonen antyder at mødre bør kaste bort brystmelken til brystvorten er helt helbredet.

Du bør ta testen?

Hvis du tror du har L & # 8217; Hepatitt C, kan du konsultere legen din for å få en kombinasjon av blodprøver. Testen av & # 8217; hepatitt C er ikke rutinemessig for gravide kvinner. Testen er normalt bare for folk som faller innenfor en av risikokategoriene. Selv om du brukte intravenøse stoffer bare en gang, er du i fare, og du bør ta testen for hepatitt c. Du kan også vurdere å ta testen hvis du har tatoveringer. Hvis det er positivt, må selv barnet testes etter fødselen.

Test barnet ditt

Mellom fødselen og 18 måneder, vil barnet ditt ha antistoffene til hepatitt C ervervet fra kroppen din. Dette betyr at en antistofftest for å avgjøre om viruset er tilstede, vil ikke være pålitelig. Du kan imidlertid prøve en viral test når barnet ditt har en 4 og 18 måneder i alderen mellom 3 og 18 måneder. Den mest pålitelige metoden for å finne ut om barnet ditt har L & # 8217; hepatitt c blir utsatt for tester etter 2 år, ved hjelp av en test som ligner den som brukes til voksne. Den gode nyheten er at barnet ditt har en sannsynlighet for 40% for å eliminere viruset spontant innen 2 år, ifølge American Liver Foundation. Noen barn eliminerer viruset selv opptil 7 år.