Graviditet hevelse: Når du bekymrer deg (og hva er helt ok)

Del på Pinterest

All’begynnelsen av graviditeten, kan du ha en lysende og rosenrød hud og hår som skinner briljant for dager. Så en dag trekker noe ut vinden fra din be-skjønnhetssiler: se ned og ikke engang gjenkjenne de to anklene ekstremt hovne under deg.

Dessverre er hevelse en del av den helt normale kategorien av bivirkninger av graviditet. Faktisk forventer de fleste mødre det eksperimenter. Men hvorfor?

Vi gir en’se på hva årsakene til hevelse er under graviditet, og vi tilbyr noen forslag til å slå hevelsen med komfort og sikkerhet.

Og et varsel om forsiktighet: det er noen tilfeller der hevelse under graviditet er bekymringsfull. Vi vil også forklare når det kan være et tegn på en mer alvorlig helsetilstand.

Hva er årsakene til hevelse under graviditeten

Under graviditeten gjør kroppen din ting heller, erculei, og det er mange som, vel, øker. En av disse er den enorme mengden væske i kroppen din. Under graviditeten, det totale volumet på # 8217; kroppsvann kan øke opp til Liter 8& # 8211; De er mer enn 33 kopper!

I mellomtiden øker volumet av plasmaet ditt 30 prosent 50, som betyr at selv det totale volumet av blodet øker.

Da, hvor alt det fluidet slutter? Godt spørsmål.

En del av’vann forblir ALLE’interiør av celler for å hjelpe dem med å jobbe. Resten akkumuleres utenfor cellene for å forbedre inntaket av oksygen, eliminere avfall og kontrollere strømmen av elektrolytter.

L’økning av plasma er som svar på de økende kravene til placenta og morsorganer, siden blodvolumet øker for å gi alt ditt barn trenger å utvikle seg.

Når barnet ditt nærmer seg noen få centimeter til fødsel i tredje kvartal, når blodvolumet sin topp. Tips: Det er derfor hevelsen din (blant annet ubehagelig svakt) kan nå toppen på denne tiden.

Men det er ikke alt.

Den massive økningen i kroppsvæsker under graviditet er knyttet til økningen i natriumnivåer. Og de fleste av oss så effektene av hva som kan gjøre en pizza for å ta bort litt & # 8216; for mye.

Natrium påvirker måten kroppen din absorberer og behandler vann, vann. Selv den minste økningen av natrium kan få deg til å føle kraften til & # 8220; Puff & # 8221;.

Symptomer på normal hevelse av graviditet

Det er helt normalt å helle en liten tåre dagen når ringene dine og dine favoritthæl ikke lenger tilpasser seg (sukk). En liten gradvis hevelse i fingrene, bena, ankler og på føttene under graviditet er en del av reisen.

Du kan oppleve at hevelsen din har en tendens til å bli verre mot slutten av dagen. Dette skyldes at overflødig væske i kroppen din kan akkumulere i deler av kroppen lengst fra hjertet ditt. Selv en varmere og våtere dag eller stå mye, kan bidra til en vanlig hevelse.

Passerer til andre og tredje kvartal, et større press på grunn av barnets voksende størrelse, i tillegg til et større blodvolum, kan ytterligere påvirke blodbanen av ben, ankler og føtter, noe som forårsaker enda større hevelse.

Forslag til å lindre normal hevelse av graviditet

Noen ganger kan hevelsen være uunngåelig som den klokken 8217; supersonisk lukt og # 8217; brennende fordøyelsesbesvær du tar med de rene gledene av graviditeten. Men her er noen ting du kan gjøre for å forhindre det eller lindre det.

 • Øker føttene på et nivå over hjertet i løpet av dagen, siden dette hjelper væsken til å sirkulere tilbake til hjertet ditt.
 • Drikk mer vann for å eliminere overflødige væsker og natrium fra kroppen.
 • Bruk uteksaminert kompresjonstrømper for å forbedre sirkulasjonen, spesielt hvis du gjør en lang flytur.
 • Unngå å bo på # 8217; åpne i et veldig varmt og fuktig klima.
 • Gjør hyppige pauser for å heve føttene når du står i lange perioder.
 • Unngå hæler og ha behagelig, pustende og støttende sko.
 • Spis mer mat med kalium, for eksempel bananer og avokado, for å eliminere natrium og øke urinproduksjonen (ja enda mer).
 • Begrenser maten med høyt innhold av salt, som pre-pakket måltider, hurtigmat og chips.

Som for symptomene relatert til hevelse

Vi vet at hver lille mor vil vite når de skal panikk. Svaret? Aldri. Panikk øker bare din følelsesmessige og fysiske stress. I stedet føler du seg forbedret ved å lære når du ringer din gynekolog eller jordemor for hevelse.

De to mest bekymringsforholdene under graviditeten som kan forårsake hevelse, er preeklampsi og en blodpropp.

Første ting å huske: Disse forholdene er ikke vanlige, men risikoen er ekte under graviditeten. Derfor er det viktig å være klar over det.

For det andre er hevelsen forbundet med disse forholdene forskjellig fra den normale og gradvis hevelsen du kan prøve under graviditeten.

Slik er hevelsen forskjellig.

preeklampsi

Preeclamempsia påvirker bare om 5 prosent gravide kvinner, vanligvis bare etter den 20. uken. Følgende er tre hoved symptomer på denne lidelsen:

 • Høyt blodtrykk
 • Proteiner i urinen
 • Ødem (et ord av fantasi for hevelse forårsaket av et overskudd av væsker i kroppen)

Laboratorier kan også vise uregelmessigheter i leverenzymer og blodplate nivåer under normal.

Denne relativt sjeldne tilstanden kan ha ødeleggende konsekvenser for mor og barn hvis ikke behandlet umiddelbart, så det er viktig å være oppmerksom på symptomene og hevelsen er en av de viktigste.

En betydelig hevelse i hendene, ansikt eller rundt øynene som manifesterer seg plutselig eller forverres gradvis, bør varsle deg om å ringe din gynekolog. Hvis hevelsen din vises / # 8220; butterate & # 8221; & # 8211; Det er når du trykker på huden, forblir den en forsterkning & # 8211; Dette er også en bekymringsfull.

I preeklampsi kan hevelse ledsages av en vedvarende hodepine, se endringer, magesmerter og plutselig vektøkning. Hvis du har en av disse symptomene, ring din obstetriske eller jordemor umiddelbart. De kan råde deg til å gå til nærmeste beredskapsrom.

Blodkoaguli

Graviditet er en risikofaktor for dannelsen av blodpropper i benet, i låret eller i bassenget kalt dyp venøs trombose (TVP). EN 2017 Gjennomgang Det sier at graviditeten alene øker fem ganger risikoen for en kvinne i TVP. Risikoen er konstant i hvert kvartal og til og med opptil 12 uker etter fødselen.

TVP er en alvorlig tilstand under graviditeten og krever umiddelbar behandling, da det kan forårsake en Pulmonal emboli (EP), som kan være dødelig.

For å beskytte mor og barn, er det viktig å kontrakt en TVP å kjenne symptomene. Hevelsen som slår bare ett ben er flott.

Hevelsen knyttet til TVP oppstår ofte med andre symptomer som påvirker det samme området, for eksempel:

 • betydelig smerte
 • ømhet
 • rødhet
 • Takt varme

Hvis du har en av disse symptomene, kaller det umiddelbart jordemor eller jordemor eller jordemor og følger deres indikasjoner.

Forslag til forebygging

Redusere den normale hevelsen i graviditeten er vakker, men ikke alltid mulig, og det er greit.

Det er viktigere å gjøre alt for å forhindre alvorlige komplikasjoner som preeklampsi og dannelsen av blodpropper. Også i dette tilfellet er imidlertid forebygging ikke alltid mulig og tidlig anerkjennelse er grunnleggende. Når det er sagt, er det noen forslag som kan redusere risikoen.

Hvordan redusere risikoen for preeklampsi

Et begrenset antall studier har vist påvist måter å forhindre preeklampsi.

Selv om L’integrering med vitamin C og og har blitt studert som et mulig forebyggende tiltak, a Studio 2007 konkluderte med at integrasjonen av antioksidanter med disse vitaminene ikke bør anbefales for forebygging av preeklampsi under graviditet.

Også, mens det er Noen studier har vist en mulig forbindelse mellom prenatal fysisk aktivitet og redusert risiko for preeklampsi, ytterligere studier er nødvendig for å bekrefte denne rapporten.

Det er veldig viktig å kjenne risikofaktorene slik at din obstetriske kan overvåke deg nærmere om nødvendig.

Noen risikofaktorer for Preeclampsia inkluderer:

 • Kronisk hypertensjon før graviditet eller under en tidligere graviditet
 • Nyre sykdommer før graviditet
 • Personlig eller familiehistorie av preeklampsia
 • har overvektig eller fedme
 • Ha en graviditet med flere svangerskap (mer enn ett barn)
 • Mer enn 40 år
 • Vær gravid med ditt første barn
 • Premesterende og svangerskapsdiabetes
 • Å være av afrikansk amerikansk etnisitet

For kvinner med en historie med preeklampsi, L’lav-dosering aspirin var sitert Som en effektiv sekundær forebyggingsstrategi. Aspirin for å hindre preeklampsi i høyrisiko kvinner, men ingen personlig historie er fortsatt under diskusjon.

Hvordan redusere risikoen for blodpropper

Som preeklampsi, hindrer dannelsen av blodpropper under graviditet, begynner fødsel og 3 måneder gammel periode med kunnskapen om din risikofaktorer, Hvilken:

 • Personlig eller familiehistorie av blodpropper
 • Familiehistorie av en blodkoagulasjonsforstyrrelse
 • Historie om en keisersnitt, også kjent som en keisersnitt
 • Immobilitet eller hvile i en langsiktig seng
 • Noen komplikasjoner av graviditet eller fødsel
 • Har diabetes, hjertesykdom eller en lunge tilstand

Din obstetriske eller jordemor kan samarbeide med deg for å redusere risikoen ved å utvikle en personlig forebyggingsplan. Her er noen enkle daglige ting du kan gjøre:

 • drikk mye vann
 • Flytt bena eller stå opp minst hver 1 eller 2 timer hvis du sitter mye
 • Øvelse som anbefalt av legen
 • Bruk kompresjonssokker eller sokker hvis den anbefales av legen din
 • Ta de foreskrevne medisiner som angitt

L’

Hvis de voksende føttene faller sammen med den voksende magen, er du sikkert i utmerket selskap. C’er et normalt hevelsesnivå som påvirker de fleste kvinner som venter.

Normal hevelse kan nå toppen i tredje kvartal, hovedsakelig interessante ben. Noen enkle høyde og r&R med et stort glass D’vann kan være alt du trenger for å roe dine irritable ankler.

I sjeldnere tilfeller er hevelse et tegn på noe mer alvorlig. Hvis hevelse bare påvirker et ben og er ledsaget av smerte, rødhet eller varme, kan en blodpropp være et problem, og du bør ringe legen din.

Hvis en plutselig hevelse eller gradvis forverring av ansikt, øye eller hender ledsaget av hypertensjon, ring umiddelbart legen din. Dette kan være et symptom på preeklampsi, som krever umiddelbar behandling for å beskytte deg og barnet.