Graviditet glød: ekte eller myte? Fordi det skjer og når det starter

Du skinner?

Under graviditeten kan du motta komplimenter for det faktum at du er / # 8220; strålende & # 8221;. Dette refererer til et fenomen som ofte er synlig på ansiktet under graviditeten.

Dette kan være en veldig reell del av graviditeten og kan oppstå av flere grunner. Mens begrepet selv høres ut som en myte, & # 8220; Splendor of Graviditet & # 8221; faktisk har forskjellige medisinske forklaringer. Vi demostifiserer nøyaktig hva det betyr glød av graviditet og hvis C & # 8217, det er noe mer.

Hva årsaken?

Ifølge historier som dateres tilbake til århundrer siden, er graviditetens glød forårsaket av lykke. Noen tror at det også kan skyldes barnets kjønn.

Selv om du kanskje er glad og spent under graviditeten, har gløden faktisk mange mulige medisinske årsaker. Disse er hovedsakelig knyttet til hormonfluktuasjoner og blodstrøm, men gløden kan også tilskrives andre endringer du går gjennom.

Hormonelle svingninger

Jo større mengde hormoner som frigis under graviditeten, kan få huden til å se rød, noe som gir deg et lyst detektorutseende. Disse hormonene inkluderer østrogen, progesteron og human chorionisk gonadotropin.

Økt blodstrømmen

Under graviditeten din produserer kroppen din mer blod. Dette skyldes at livmor og vitale organer trenger mer blod for å støtte ditt voksende barn. En slik økning i blodvolumet stiliserte også blodkar, noe som gjør huden rød.

Økt sebum i huden

Noen kvinner opplever større oljeproduksjon fra deres sebaceous kjertler, takket være hormonelle svingninger. Videre kan mer blodvolum øke oljesekresjonen. Du kan være spesielt utsatt hvis du allerede har fet eller blandet hud.

Dette kan ha noen uønskede bivirkninger, for eksempel akne l & # 8217. Men sammen med akne, L’økning i oljer kan også gjøre ansiktet ditt lyst ut.

Hud strekker seg

I kombinasjon med en blodstrømsøkning og hormonelle endringer, kan hudstrekning også gjøre huden skinne under graviditeten.

Hudutslett av varme

Det er ikke sjeldent å føle seg varmere enn normalt under graviditeten. Ikke bare har du å gjøre med hormoner, men den ekstra vekten du vil støtte barnet ditt, kan også øke kroppstemperaturen. Dette kan forårsake kutane utbrudd eller varme blinker, som begge kan opprette en effekt & # 8220; lyse & # 8221; på huden.

Forringelse av eksisterende hudforhold

Hvis du har visse eksisterende hudforhold, kan symptomene dine bli verre under graviditeten. Disse forholdene inkluderer eksem, rosacea og psoriasis. På grunn av «økt blodstrøm og hormoner, hit huden kan rødme videre og vises mer tydelig. Noen ganger er dette feil for tegn på glød av graviditet.

Når det starter og hvor lenge?

Det er ingen etablert tid for å oppleve gløden av graviditeten. Du kan imidlertid være mer sannsynlig å eksperimentere med denne gløden under høyden på endringene i kroppen din, spesielt i andre kvartal.

Graviditetens glød, så vel som dens underliggende årsaker, forsvinner umiddelbart etter fødselen. Dette er ikke en permanent forandring for huden din.

Det skjer med alle?

Mens hver kvinne opplever hormonelle svingninger selvsagt fra graviditet, betyr dette ikke at alle vil oppleve graviditetsbelysningen. Hvis du ikke gjør det, betyr det ikke at det er noe galt. I stedet kan dette indikere at huden din reagerer annerledes på hva som skjer med resten av kroppen din.

Andre effekter på huden du kan prøve i stedet

Som allerede nevnt, L’graviditet akne oppstår når sebaceous kjertlene produserer mer sebum enn normalt. Ikke bare kan du gjøre huden din glanset, men det kan også føre til flekker.

Du bør fortsette å vaske ansiktet ditt to ganger om dagen som vanlig, men du må kanskje gå til produktene for fet hud i løpet av graviditeten. Snakk med legen din om sikre produkter som skal brukes under graviditeten.

The & # 8220; graviditetsmaske & # 8221; er en’annen hudtilstand relatert til graviditet som kan påvirke noen kvinner og ikke andre. Denne tilstanden refererer til brune blotter på huden forårsaket av hyperpigmentering på grunn av produksjonen av melanin i huden. Disse flekkene forsvinner etter graviditet når hormonelle nivåer reduseres, men solens eksponering kan bli verre. Bruk en solkrem hver dag for å hindre at dette skjer.

Hva avslører gløden av graviditet på barnets kjønn?

Mens du venter på å lære barnets kjønn, kan det være morsomt å gjette. Du har sikkert hørt at visse cravings eller mat avions kan avsløre om du har en mann eller en kvinne, så vel som måten og # 8220; porter & # 8221; barnet ditt under graviditeten.

Noen mennesker sier også at graviditetens glød kan indikere om du har en mann eller en kvinne. Det er imidlertid ingen vitenskapelig bevis for å støtte disse uttalelsene. Online anekdotiske tester avslører en kombinasjon av mennesker som hevder at graviditetskorrelasjoner skinner mellom jenter og gutter.

Hvis du virkelig vil vite barnets kjønn før fødselen, er det bedre å vente til 16 uker, når legen din kan være i stand til å si det på en ultralyd. Det kan også ha en glød av graviditet på dette punktet, men det er usannsynlig at det er noen tilkobling.

L’

Graviditetens glød er bare en av de mange endringene du kan oppleve under graviditeten. Andre endringer kan inkludere sterkere negler, tykkere hår og redusert tørr hud. Det er mange grunner til at disse tingene skjer, så det er trygt å si at graviditet ikke er en myte, selv om du ikke bør bekymre deg hvis du ikke har # 8217; du har.

Snakker alltid med legen din hvis du er i tvil om eventuelle endringer i kroppen din under graviditeten.