Graviditet etter spontan abort: Risiko for regnbuebarn

Del på Pinterest

Graviditet kan være en flott glede, men det kan også være fullt av bekymring og til og med tristhet, spesielt hvis du tidligere har hatt en spontan abort.

Det er normalt å prøve en rekke følelser etter tapet. Og selv om du kanskje ikke hører vennene dine, snakker om det foran kaffen, er den spontane abortet faktisk relativt vanlig, så du er ikke alene i dine følelser.

Det er gode nyheter her, skjønt. De fleste kvinner som lider av et spontan abort, vil ha et sunt barn.

Reisen er ikke alltid en rett linje, men her er det du trenger å vite om å bli gravid igjen og ha en sunn graviditet etter en spontan abort.

Forståelse spontan abort

Noen 10 prosent 15 Graviditeter slutter med en spontan abort i første kvartal eller før den tolvte uken av graviditeten. En annen 1 prosent 5 av kvinner avbryter all ‘8217; begynnelsen av andre kvartal, mellom 13 og 19 uker.

Og kan avhenge av dette 50 prosent av graviditeter slutter med en spontan abort, men mange skjer før en kvinne vet hvordan man skal være gravid.

L’Abort er forårsaket av ting som:

 • Problemer med barnekromosomer (ødelagt egg, molar graviditet, translokasjon)
 • Problemer med livmor eller livmorhals (settato livmor, arrvæv, fibroids)
 • Problemer med mors helse (autoimmune sykdommer, hormonelle ubalanser)
 • infeksjoner (seksuelt overførbare infeksjoner, listerious)

Noen aborter oppstår plutselig: Du kan se blod og deretter raskt passere vevet av graviditeten. Andre, som mislykkede aborter kan forekomme uten symptomer. Du kan ikke finne at C’Det er noe galt før du besøker legen din for en avtale med ultralydet.

Uansett hvordan det skjer, kan du føle sterke følelser av smerte, sinne eller tristhet. Alle’Start Du kan til og med føle seg ufølsom, men senere test en rekke følelser.

Det kan ha vært nødvendig i flere uker til en måned eller mer, slik at kroppen din gjenoppretter fra en spontan abort. Den tidsmessige sekvensen er individuell, avhengig av hvilken type spontan abort som oppstår, og hvis en medisinsk inngrep er nødvendig, som en dilatasjon og en curettage (d og c) for å fremme fostrets passasje.

Etter hvor lenge du kan bli gravid etter en spontan abort?

Umiddelbart.

Du kan bli overrasket over å lære at du kan bli gravid etter en spontan abort uten å ha en menstruasjonssyklus & # 8220; normal & # 8221;. Som?

Vel, etter abortet, begynner kroppen din å gå tilbake til sin vanlige reproduktive rutine. Dette betyr at du vil oppleve eggløsning før du har en annen syklus.

L’eggløsning kan finne sted ikke bare 2 uker etter spontan abort. Hvis du blir gravid under denne første eggløsningen, kan du se det positive tegn på graviditetstesten før du var mulig.

Det er forskjellig utdanning Støtter ideen om å bli gravid innen 1 eller 3 måneder etter den spontane abort.

en 2017 Studio avslørt at å bli gravid innen 3 måneder med en spontan abort kan ha et bedre resultat & # 8211; lavere risiko for en etterfølgende spontan abort & # 8211; sammenlignet med å vente lenger. En teori er at en tidligere graviditet kan forberede deg & # 8221; Kroppen til å akseptere en fremtidig graviditet.

Når det er sagt, kan legen din ha retningslinjer for å følge spesifikasjonene for helsen din og din spontane abort.

For eksempel, hvis du har hatt en D og C-prosedyre, kan legen din foreslå at du venter flere måneder før du prøver å gi belegget muligheten til å gå tilbake til sunne nivåer.

Hvis du har gjentas aborter, kan legen din kanskje kjøre noen tester for å avgjøre om C’er en hovedårsak før du prøver å gå tilbake.

Følelsesmessig, kan du ikke føle deg klar til å gå tilbake i et forsøk etter å ha tapt. Så selv om du fysisk kan bli gravid med en gang, er det ulike situasjoner som kan rettferdiggjøre ventetiden.

Til slutt bør du vente til du føler deg klar, er fysisk og følelsesmessig, men ikke C’Det er grunn til å vente lenger når du får det grønne lyset fra legen din.

Relatert: Hvor lenge kan du eggløses etter en spontan abort?

Hva er risikoen for en annen spontan abort?

De fleste kvinner fortsetter å ha sunne graviditeter etter å ha lidd en spontan abort. Faktisk, den samlede risikoen for å lide en spontan abort & # 8211; 20 prosent & # 8211; Øker ikke hvis du har tap umiddelbart.

Men rundt 1 i 100 Kvinner opplever de som kalles tilbakevendende aborter, eller to eller flere spontane aborter etter L’andre.

Gjentatte aborter kan skyldes ting som blodkoagulasjonsproblemer, hormonelle problemer, noen autoimmune lidelser, høyt blodsukker og syndrom av’polycystisk eggstokk.

Hvis du har hatt to aborter, øker risikoen for å lide en annen a 28 prosent, Ifølge Mayo Clinic. Etter tre påfølgende tap øker risikoen for en annen abort en 43 prosent.

Av denne grunn, den American College of obstetrikere og gynekologer Anbefaler å teste om du opplever tre eller flere aborter under.

Hva skjer hvis du avbrutt igjen?

Pass på at du jobber tett med legen din dersom det oppstår gjentakende graviditetsavbrudd.

Så langt som 75 prosent av gjentatte aborter kan være ukjent årsak, det er noen helseforhold som kan sette deg med størst risiko for tap. Hvis du kan bestemme hva jeg er, kan behandlingen for den underliggende årsaken hjelpe deg med å bli gravid.

Test kan inkludere ting som:

 • Blodprøver for å verifisere hormonelle nivåer (skjoldbrusk, progesteron), blodkoagulasjonsforstyrrelser eller autoimmune lidelser
 • Genetiske tester & # 8211; Kariotype & # 8211; Å se etter genetiske variasjoner i begge partnere som kunne påvirke kromosomer på tidspunktet for unnfangelsen
 • Ultralyd & # 8211; Transvaginal eller abdominal & # 8211; Å undersøke livmoren, eggstokkene og egglederne
 • hysterosalpingogram, en prosedyre for å vise livmoren og det egglederøret der den injiseres i # 8217; uterus et radioaktivt fargestoff for en røntgenavlesning
 • Seisterogramma, en prosedyre for å se livmoren og belegget der væsken injiseres for å lese en «8217; bilde av transvaginal ultralyd.
 • Hysteroskopi, en prosedyre som brukes til å vise livmorhalsen og livmoren; livmor der et tynt og opplyst rør (hysteroskop) er satt inn i skjeden
 • Laparoskopi, en prosedyre som brukes til å se uterus utvendig, livmor, egglederør og eggstokkene der et spesialisert kamera (endoskop) settes inn i kroppen gjennom en’gravering i # 8217; Abdomen

Igjen, kan du aldri finne ut den eksakte årsaken til tapene dine selv etter testen.

Selv om dette kan være bekymringsfullt og sjokkerende, er den gode nyheten at selv etter tre spontane aborter uten notat, rundt 65 prosent Par fortsetter å ha vellykket graviditet på suksess.

Relatert: Hva er SO’er en kjemisk graviditet?

COS’Mer du kan gjøre?

Det er viktig å forstå at du ikke nødvendigvis kan forhindre spontan abort. Noen 50 prosent Tap oppstår på grunn av de som kalles kromosomale anomalier.

Kvinner over 35 år er også mer sannsynlig å ha spontane aborter fordi eggene har en tendens til å ha flere kromosomale abnormiteter med L & # 8217;.

Men etter en sunn livsstil kan bidra til å fremme en sunn graviditet.

 • Prøv å drikke rikelig med vann og følg et balansert kosthold. Eksperter anbefaler kvinner å drikke 10 kopper av væsker og spiser en annen 300 kalorier Hver dag starter fra andre kvartal for å støtte graviditeten.
 • Allerede at du er, sørg for at du tar et daglig multivitamin med folsyre for å holde reserven for næringsstoffer.
 • Trene moderat i det minste 150 minutter hver uke. Vandring / jogging, svømming, gjør yoga og pilates gode valg. Vi anbefaler deg å unngå noen aktiviteter, for eksempel kontaktsport, aktiviteter med risiko for å falle eller andre, for eksempel Hot Yoga, hvor du kan overvinne deg. (Og sjekk med legen din for spesifikke retningslinjer for helse og graviditet).
 • Unngå stoffer som alkohol, nikotin og narkotika. Koffein er en og # 8217; en annen ting å holde seg under kontroll. God drikke kaffe, men prøv å beholde det en fra 12 gram. Cup (200 milligram) av enhver drikke som inneholder koffein om dagen.
 • Fortsett med dine prenatale avtaler og ring legen din for å få tvil om barnets helse eller helse.
 • Husk resten av helsen din: Dette betyr å administrere enhver kronisk tilstand du har og ta medisiner som angitt.

Mens du tar vare på alle fysiske ting, sørger du også for at du sjekker dine følelser. Det er helt normalt å prøve en serie følelser under graviditet etter en spontan abort.

Og selv om det ikke er riktig eller feil måte å høre på, kan du vurdere å lete etter hjelp hvis du føler deg angst og / eller depresjon.

En autorisert terapeut kan hjelpe deg med å bla gjennom de mange følelsene du prøver å tilby verktøy for å hjelpe deg med å gjøre det. Du kan også fortsette disse samtalene med partneren din, en intim venn eller et familiemedlem.

Ting å vurdere

Graviditet etter en spontan abort kan ikke være det du forventer. Du kan føle deg spent og glad, men finish å føle seg skyldig eller trist. Kanskje du er full av angst for å ha abortet igjen. Eller kanskje du bare tar alt en dag om gangen.

Uansett hva du passerer, ta deg tid og gi deg en bit & # 8216; av nåde.

Noen kvinner finner trøst i å referere til deres nye graviditet og barn som A & # 8220; Rainbow Child & # 8221;. Dette begrepet er i omløp fra en PO & # 8216; og det er ganske populært online og på sosiale medier.

Kort sagt: et regnbuebarn er farget lys etter en mørk og stormaktig periode med tap. Ved å bruke denne termen kan du hjelpe deg med å reformulere din erfaring og ære både barnet du har tapt enn barnet du bærer.

Selvfølgelig kan du også prøve litt og smerte i å feire fødsel av et regnbuebarn. Kontrasterende følelser sikkert en del av spillet. Du trenger ikke å møte det alene. Sannelig.

Din risiko for angst og depresjon, spesielt postpartum depresjon, er litt økt Etter å ha hatt et tidlig graviditetstap. Det er mye å behandle, så spør hjelp hvis du trenger det.

Ta bort

Husk: Det er ingen rett eller feil måte å tenke på din spontane abort.

Det samme er sant når du er gravid igjen etter tapet.

For de fleste kvinner er sjansene for å fullføre en graviditet og møte ditt regnbuebarn til din fordel. Uansett hva som skjer, vet du om at du ikke er alene. Kontakt venner og familie for å motta støtte når du trenger det.

Og hvis du opplever gjentatte tap, ta kontakt med legen din. Du kan ha en betingelse for underliggende helse som trenger omsorg.