Graviditet Benkramper: Behandling, Hjem Remedies og Forebygging

Graviditet er ikke alltid barnas lek. Sikkert, vi har hørt hvor vakkert det er (og det er!), Men dine første måneder kan ha vært fulle av morgen kvalme og halsbrann. Og bare når du tror du er ute av trøbbel, kommer benkramperene.

Benkramper er et vanlig symptom på graviditet som vanligvis oppstår i andre og tredje kvartal. Faktisk, nesten Halvparten av alle gravide kvinner Rapporter muskelspasmer innen tredje kvartal.

Du kan prøve disse kramper hovedsakelig om natten & # 8211; Bare når du vil sove, vil du sannsynligvis ha & # 8211; og følg kalvspenningen, ved foten eller i begge områder. Noen kvinner opplever dem selv etter å ha satt i en stilling i lang tid.

Det kan ikke være mulig å forhindre kramper for beina helt. Men forebyggende tiltak og lettelse som strekk, forblir aktive og drikker rikelig med vann, kan bidra til å lindre symptomene og få tilbake sinnet på den virkelige gleden av graviditet.

Fordi dette skjer, men?

La oss begynne å snakke om hva disse kramper forårsaker, fordi kunnskap er makt når det gjelder å få lettelse.

Sirkulasjonsendringer

Under graviditeten bremser sirkulasjonen ned: dette er helt normalt og er ikke en grunn til bekymring. Det er delvis på grunn av hyperaktive hormoner. (Sannsynligvis nå vet du at hormoner er gaver som fortsetter å gi for alle 40 uker & # 8211; og utover.)

I løpet av de følgende kvartalene opplever kroppen din også en økning i blodvolumet, som også bidrar til sakte sirkulasjon. Dette kan føre til hevelse og benkramper.

Forslag for å forbedre sirkulasjonen under graviditet

 • Prøv å sove på venstre side.
 • Øker beina så ofte som mulig: Bokstavelig talt finn deg tid til å heve føttene og slappe av hvis du kan.
 • Om natten, legg en pute under eller mellom bena.
 • I løpet av dagen, stå opp og gå hver time eller to, spesielt hvis du har en jobb som holder deg på pulten hele dagen.

Dehydrering

Rask kontroll: Du drikker nok vann?

Under graviditeten drikker ideelt fra 8 til 12 kopper vann hver dag. Vær oppmerksom på dehydreringssymptomer, for eksempel mørkgul tisse (skal være klar eller nesten klar).

Dehydrering kan forårsake og forverre kramper til bena. Hvis du opplever dem, prøv å øke det daglige vanninntaket.

Vektøkning

Trykket i ditt voksende barn kan sette nervene og blodårene for å streve, inkludert de som går til bena. Derfor er det mer sannsynlig å oppstå kramper med ben som graviditeten utvikler seg, spesielt i tredje kvartal.

Tjene en god mengde vekt og forbli aktiv under graviditeten, kan bidra til å forhindre benkramper. Snakk med legen din hvis du er bekymret for.

tretthet

Det er normalt å føle seg trøtt under graviditeten: Du vokser et lite menneske! & # 8211; Og dette gjelder spesielt når vekten øker i andre og tredje kvartal. Som musklene er også slitne for ekstra trykk, kan det føre til kramper til bena.

Prøv å drikke mye vann, ta en tur i løpet av dagen og strekk før du går i seng for å hindre kramper på bena på grunn av muskulær tretthet;.

Fotball eller magnesiummangel

Å ha for lite fotball eller magnesium i kostholdet kan bidra til kramper til bena.

Men hvis du allerede tar et prenatal vitamin, trenger du sannsynligvis ikke å ta et ekstra supplement. EN Revisjon av studiene i 2015 av 390 gravide kjente at integratoren til magnesium eller fotball har gjort liten eller ingen forskjell når det kom til å prøve benkramper.

Hvis du føler deg som å ikke ansette disse næringsstoffene, snakk med legen din. Du gjør sannsynligvis jobber av og til, så det gjør ikke vondt disse nivåene.

TVP blodpropp

En dyp venøs trombose blodpropp (TVP) kan forekomme i bena, lår eller dock. Gravide kvinner er 5 til 10 ganger Mer sannsynlig å utvikle en TVP sammenlignet med ikke-gravide kvinner. Selv om det ikke er nødvendig å panikk at du vil ha en & # 8211; Det er ganske sjelden å starte & # 8211; Vi kan ikke si nok at kunnskap er makt.

Konklusjon: Fortsetter å flytte. Vi snakker ikke om Maratone her, men den beste måten å forhindre TVP under graviditet er å unngå timer i et øyeblikk av inaktivitet.

Hvis arbeidet ditt tar mye tid på å sitte, kan du sette en stille vekkerklokke på telefonen som går av hver time for å minne deg om å stå opp og gå, kanskje til kjøleskapet for å legge til vannet; å ta vann for dagen! To duer, en bønne.

Gjør mye oppmerksomhet for å stå opp under lange flyreiser. Det anbefales å konsultere legen din før du flyr under graviditeten.

Symptomene på en blodpropp ligner på benkramper, men en tv-blodpropp er en medisinsk nødsituasjon. Søk etter medisinsk hjelp umiddelbart hvis du manifesterer symptomene som:

 • Mye ben smerte når du står eller flytte deg
 • Alvorlig hevelse
 • Varm hud til berøring i nærheten av det aktuelle området

Hvilke rettsmidler fungerer faktisk?

Gjør strekk før du går i seng

Utfør en kalvstrekning før du går til sengs om kvelden, kan forhindre eller lindre kramper på bena dine. Følg disse trinnene:

 • Hold deg foran en vegg, på en arm vekk.
 • Legg hendene på veggen foran deg.
 • Ta tilbake høyre fot. Hold hælene på gulvet hele tiden og bøy venstre kne mens du holder rett rett rett. Hold det venstre kneet foldet for å høre strekkingen i høyre kalvemuskulatur.
 • Hold posisjonen opptil 30 sekunder. Endre ben, om nødvendig.
 • Hold deg hydrert

  Drikker mye vann under graviditet er viktig for å hindre dehydrering og dehydrering kan også føre til de forferdelige kramper til bena.

  Prøv å drikke fra 8 til 12 kopper d’vann hver dag under graviditeten. Lettere å si enn å gjøre, selvfølgelig, men veldig viktig for mange gode grunner.

  Påfør varme

  Prøv å bruke varmen til musklene som lider av kramper. Kan bidra til å lindre kramperen. Du trenger ikke å kjøpe en fantasyhermoform: Du kan også bruke en stoffpose som passer for mikrobølgeovn (eller sokk) full av ris.

  Massasje området

  Når du har en kramper med beina, utfør en bilassasje kan hjelpe deg med å lindre smerte. Bruk en hånd for å forsiktig massere kalven eller hvor du har benkramper. Kjør denne automaten fra 30 sekunder til ett minutt for å lindre kramper.

  Du kan også lage en prenatal massasje, som kan være en guddommelig opplevelse positivt positivt. Se etter en erfaren terapeut i ditt område som spesialiserer seg på arbeid med gravide kvinner.

  Trene

  Er en’intelligent ide å forbli aktiv under graviditet, selv om du ikke vil overdrive.

  Med legen din er det bra, sikre aktiviteter for graviditet som prenatal yoga, gå og svømming kan være til nytte for deg og ditt fremtidige barn.

  Forbli aktiv kan forhindre overflødig vektøkning, fremme sirkulasjon og, ja, bidra til å forhindre benkramper. Strekker seg og oppvarmet alltid før og etter treningen slik at musklene ikke danner kramper etter.

  Unngå inaktivitet

  Så kanskje du ikke har tid eller # 8217; energi for en’utflukt eller et utfordrende løp. Dette er mer enn ok: du må lytte til kroppen din og kjenne dine grenser, spesielt under graviditet.

  Men å sitte i lange perioder kan føre til kramper til ben og muskler. For å unngå dette, sørg for at du står opp og går hver time eller to. Sett en timer på telefonen eller se om du prøver å glemme å stå opp i løpet av dagen.

  Når skal du se en lege

  Benkramper er et vanlig symptom på graviditet. (Dette gjør det ikke lettere å ha dem, men håper at du senker litt og # 8216; stresskvadranten.)

  Hvis du er bekymret for smerten din, eller hvis de forårsaker for mye sluttfall, må du nevne din neste prenatale kontroll.

  Ring også legen og informer ham om benkramper er seriøse, vedvarende eller forverres. Du kan trenge kosttilskudd eller narkotika.

  Kontakt legen din umiddelbart hvis du føler en sterk hevelse til en eller begge ben, smerte å gå eller svelge årer. Disse kan være symptomer på en blodpropp.

  Jeg er ikke sikker på å være gravid. Benkramper kan være et tegn på at jeg er?

  Direkte svar her er at det ikke er direkte respons. (Flott.)

  Benkramper er vanligere i den andre og tredje trimesteren av graviditet, ikke i den første. Men å endre symptomene er en gyldig grunn til å spørre deg selv om du er gravid.

  Noen kvinner rapporterer smerte og smerter i løpet av første kvartal. Dette skyldes trolig dine hormonelle endringer og din ekspanderende livmor.

  De eneste benkramper kan ikke fortelle deg om du er gravid. Hvis du mistenker å være gravid eller mister menstruasjon, ta en graviditetstest hjemme eller kontakt legen din for å bekrefte.

  Stopp kramper på bena før de starter

  For å hindre benkramper, bevis på følgende:

  • Drikk mellom 8 og 12 kopper vann om dagen.
  • Hold deg aktiv gjennom graviditeten.
  • Strekk kalvemuskulaturen.
  • Bruk behagelige sko & # 8211; La hælene hjemme!
  • Følg et balansert kosthold med rike kalsium og magnesium mat som yoghurt, grønne bladgrønnsaker, hele korn, tørket frukt, valnøtter og frø

  L’

  L’Erfaring med benkramper under graviditet er ikke hyggelig. Men det er et vanlig symptom, spesielt om natten. Prøv våre forslag: Vi tror de vil hjelpe deg.

  Og som alltid, informer legen din om du har relatert bekymring. Aldri føler deg dårlig eller flau for å ringe eller sende e-post til klinikken din: Hjelp deg å overvinne en sunn graviditet er nummer én bekymring for leger og sykepleiere ob.