Gravide kvinner kan spise krabbe: Hva er sannheten?

Hvis du er en elsker av sjømat, kan du være forvirret om hvilke typer fisk og krepsdyr er trygge å spise under graviditeten.

Det er sant at noen typer sushi er en stor nei-nei mens du forventer. Men dette betyr ikke at for de neste ni månedene vil du bli utestengt fra hummerstengene eller fra krabbepartier.

Legene vil at du skal konsumere fisk. Er en’utmerket kilde til proteiner, vitaminer A og D og essensielle fettsyrer Omega-3. Det er utmerket for utviklingen av barnets hjerne og øyne. Det kan også bidra til å bekjempe depresjon under graviditet og postpartum.

Så gå videre og nyt den muslingsuppe eller brente gjerdefilet. Husk følgende forslag.

1. Unngå råvarer

Rå eller lite kokt fisk og krepsdyr er mer sannsynlig å inneholde skadelige skadedyr og bakterier. Å spise disse kan føre til sykdommer i matrestinasjon som listeriose, toxoplasmose og salmonella.

Graviditet endrer immunforsvaret ditt. Dette gjør det vanskeligere for kroppen din å bekjempe mikroorganismer av mat opprinnelse som forårsaker disse sykdommene.

Immunsystemet som utvikles av barnet ditt, er ikke avansert nok til å ta vare på seg selv. Forbruket av rå eller liten kokt sjømat kan føre til feil ved fødselen eller spontan abort.

2. Unngå kvikksølvrik fisk

De fleste fisk inneholder kvikksølv, som kan være skadelig for barnets utviklende nervesystem i store mengder. US Food and Drug Administration (FDA) anbefaler å unngå:

 • sverdfisk
 • King Makrell
 • TileFish
 • hai
 • Marlin

I stedet velger du lave kvikksølvalternativer som reker, laks, muslinger, tilapia og steinbit.

FDA anbefaler også den lette tunfisken i boksen, og bekrefter at den inneholder mindre kvikksølv av den hvite tunfisken. Men du vil kanskje begrense tunfisk tunfisk til 6 gram hver uke eller mindre. EN 2011 Consumer Reports Review Han oppdaget at hermetisk tunfisk faktisk er den vanligste kilden til kvikksølv i det amerikanske dietten.

Merkur kan akkumulere i blodet over tid, så det er også viktig å overvåke rekruttering før du blir gravid.

Hvis du er gravid eller du planlegger en graviditet, og du tror du var utsatt for kvikksølv, kontakt legen din umiddelbart.

3. Velg variasjonen

De fleste sjømat inneholder en viss mengde kvikksølv. Men å spise en’bredt utvalg av fisk og krepsdyr, kan du redusere generelt forbruk av kvikksølv.

Under graviditeten anses å spise opptil 12 fisk gram per uke. Husk at en typisk del for fisk er 3 til 6 gram.

En studie publisert på Lancet har ikke oppdaget negative effekter for gravide på Seychellene som spiste mer enn 12 gram i uken. Faktisk har kvinner i studioet spist opptil 10 ganger mer fisk enn den gjennomsnittlige amerikanske;. Studioet fant at disse kvinnene spiste A’bredt utvalg av oceanic liv.

Del på Pinterest

4. SII Pignolo

Sjømat kan være trygt under graviditet, men bare hvis det er forberedt riktig. Så gi deg selv tillatelse til å være kresen.

Den lille bakte sjømat kan være risikabelt som den røde versjonen. Mest skadelige parasitter og bakterier blir drept under matlagingsprosessen. Så sørg for at maten din er kokende. Bruk et kjøkkentermometer for å sikre at alt er godt tilberedt. Hvis måltidet ditt på restauranten serveres lunken, send den tilbake.

Enten du lager mat, spise ute eller bestille en levering, sørg for at måltidet ikke er forberedt i nærheten av eller på samme overflate av fisken eller rå kjøttet. Dette vil redusere sannsynligheten for at eventuelle parasitter eller bakterier overføres til mat.

Kjølet røkt fisk er forbudt under graviditet. Deretter senker alt som er merket som & # 8220; Nova Style & # 8221; & # 8220; Lox & # 8221; Røkt & # 8221; O & # 8220; jerky & # 8221;.

Også mistillit til enhver fisk fanget i det lokale farvannet, som det kunne inneholde forurensninger. Kontakt retningslinjene og søk etter tips om lokal fisk før du spiser fisk fanget lokalt. Hvis du ikke er sikker på fiskesikkerheten du allerede har spist, avviser sjømat for resten av uken og ring legen din.

5. Håndtere med forsiktighet

Selv måten maten håndteres, forberedt og bevart er viktig for sikkerhet. Her er noen forslag til å maksimere sikkerheten og levetiden til sjømatet ditt:

 • Vask alle skjærebrett, kniver og matlagingsområder med varmt vann og såpe etter håndtering av rå fisk.
 • Bruk separate kniver og skjærebrett for rå sjømat.
 • Fisken må tilberedes til den flager og ugjennomsiktige vises; hummer, reker og kamskjell opp til hvit melk; og muslinger, blåskjell og østers til skallene er åpne.
 • Oppbevar alle rester og forgjengelige matvarer i en hermetisk beholder i kjøleskapet ved 40 f (4 ˚C) grader eller mindre, eller i fryseren på 0˚F (-17˚C).
 • Kast gjenværende mat ved romtemperatur i mer enn to timer.
 • Kaste bort den forgjengelige, forkokte eller avanserte maten etter fire dager.
 • Vask hendene nøyaktig og etter håndtering av mat.

L & # 8217;

Å spise en rekke fisk og krepsdyr er viktig for din generelle helse, spesielt under graviditet. Mål for minst 8 gram sikker fisk for graviditet per uke.

Hvis du ikke er sikker på hva du bør spise eller hvor mye, spør legen din.