Graverte øyenvipper: årsaker, behandling og mer

COS’det er en legemisk øyenvippe?

Når øyevippene vokser mot interiøret i stedet for eksternt, snakker vi om inngrodde øyevipper. Når han vokser, kan han irritere øynene og øyelokkene. De inngrevne øyenvippene er vanligere hos voksne og kan vises på øvre eller nedre øyelokk.

En legeme øyevipper kan være et resultat av betennelse, traumer eller et problem med øyelokk. Bench rettsmidler kan behandle symptomer som smerte og irritasjon. Til syvende og sist er det nødvendig å fjerne øyevippene for å unngå fremtidige problemer.

Symptomer og årsaker

Du kan legge merke til tegn på legemisker når området rundt øyet og øyet blir rødt og irritert. Du kan også ha en sløret syn (på grunn av’irritasjon) eller rive.

Noen øyevilkår kan også bidra til å bekjemi øyevipper:

  • Blefarite: oppstår når kanten av øyelokkene er betent.
  • Distichasi: En ekstra rekke øyenvipper vokser nærmere det normale øyet, gni mot øyet, forårsaker irritasjon.
  • Trichiasis: Hele øyelokket vender mot innsiden og øyenvippene gni mot øyebollet. Hvis den trichy fortsetter, kan det forårsake arr og kåt skade. Dette er generelt en sekundær effekt av # 8217; betennelse.

Hvordan behandle inngrodd øyevipper

Barn kan ha inngrepet øyevipper, selv om de er vanligere hos voksne. Behandlingen er lik for begge gruppene. Du kan håndtere symptomer som smerte, rødhet og irritasjon med øyedråper og salver. Disse produktene er tilgjengelige på resept eller benk.

Hushjelpemidler inkluderer varmepakker eller beroligende salver. For å lage en varm pakke, ta en ren klut først og dypp den med varmt eller varmt vann. Påfør deretter det på det irriterte området i maksimalt 10 minutter.

Naturlige rettelser kan også gi lettelse og kan omfatte:

  • aloe vera
  • kokosolje
  • honning
  • agurk

Du kan bruke en liten mengde aloe vera eller kokosnøttolje på øyelokket for å lindre smerte. Honning kan blandes med varmt og buffret vann med en klut. Du kan kutte agurken og avkjøle skivene før du setter dem på øynene.

Disse hjemmelagde behandlingene eliminerer ikke innkrevne øyenvipper, men kan lindre ubehag og # 8217; irritasjon.

Hvis tilstanden din er alvorlig eller tilbakevendende, kan kirurgi være nødvendig for å kurere den.

Fjern de inkarnate øyenvippene

Det er trygt å fjerne inkarnate øyenvippene. Faktisk er det nødvendig med øyenvippefjerning for å avlaste presset og eliminere problemet.

Du kan rive øyenvippene dine alene eller spør en «8217; annen person å gjøre det for deg. En’en annen person kunne være i stand til å se øyevippene bedre. Øyevippene vil trolig vokse igjen og kan være enda mer irriterende når de gjør det. For å unngå fremtidige problemer, vil du sannsynligvis måtte søke hjelp og en mer varig løsning fra en oftalmolog.

Når du fjerner øyevippene, vil legen ta tak i øyevippene med en tykkelse eller en tykkelse og vil rive dem. Du kan trenge et øyefall for å lindre ubehag mens øyet helbreder.

Legene kan også hjelpe deg i øyelokkoperasjon eller radiooperasjon. I radiooperasjon passerer en lege en strøm i roten av øyevippene gjennom radiobølger. Dette vil eliminere øyevippene og bør hjelpe en gjentakende tilstand.

Andre behandlinger inkluderer cryophurgen, hvor follikler eller øyenvipper er frosset og fjernet, og elektrolysen, som bruker elektrisitet til å fjerne håret.

Noen behandlinger kan være mer smertefulle eller har en lengre gjenopprettingsperiode enn andre.

Tilleggsinformasjon: Cryosurgery »

Bunnlinjen

De inngrodde øyevippene kan forårsake smerte og irritasjon, og jeg er et vanlig problem. Du kan behandle symptomer med en rekke hjemmemedisiner og benkøye produkter.

Men hvis du vil lindre deg fra potensielle problemer eller for en mer permanent løsning, må du konsultere en lege. En oftalmolog eller en optometrist kan hjelpe deg med å velge den beste planen D’handling for din tilstand.

Du bør se etter en lege eller en lege når irritasjon blir alvorlig, eller hvis du er tilbøyelig med inkarnitt øyevipper. Det er viktig å umiddelbart oppdage eventuelle problemer for å unngå langvarig skade på øyet eller øynene.