Granulom inguinal og dets behandlinger

COS & # 8217; er den inguinal granulom?

Granulom Inguinal er A & # 8217; seksuell overføring infeksjon (STI). Denne TSI forårsaker skade på anal og kjønnsorganer. Disse lesjonene kan komme tilbake, selv etter behandling.

Den inguinal granulom er noen ganger kalt & # 8220; Donovanosis & # 8221;.

Symptomene og fasene i den inguinal granulom

Tegn på tilstanden har en langsom start. Det tar vanligvis minst en uke for å manifestere symptomene. Opptil 12 uker kan være nødvendig før symptomene når toppen.

Generelt vil du føle en kvise eller en knutepunkt på huden først. Denne feilen er liten og generelt ikke smertefullt, så du kan ikke merke det hele & # 8217;. L & # 8217; Infeksjon begynner ofte i kjønnsområdet. Anal- eller munnsårene forekommer bare i en minoritet av saker og bare hvis seksuell kontakt involverte disse områdene.

Hudlesjonen utvikler seg gjennom tre faser:

Fase en

I den første fasen vil den lille kvise begynne å spre og korrodere det omkringliggende vevet. Når stoffet begynner å konsumere, blir det rosa eller blekrød. Fremspringene forvandles deretter til røde knuter i lettelse med en fløyelsaktig konsistens. Dette skjer rundt # 8217; anus og kjønnsorganer. Selv om dossene er indolor, kan de bløde hvis de er skadet.

Andre fase

I den andre fasen av sykdommen begynner bakteriene å ødelegge huden. Når dette skjer, vil du utvikle overfladiske sår som vil spre seg fra kjønnsorganene og fra # 8217; anus til lårene og alle nedre underlivet eller alt «8217; inguinalområdet. Du vil legge merke til at symbolens perimetre er dekket med granulert stoff. En dårlig lukt kan følge sår.

Tredje fase

Når den inguinale granulomet går videre til tredje fase, blir såret dypt og blir til arrvæv.

Hva forårsaker granulom på grunn av granulom?

En klasse av bakterier kjent som Klebsiella Granulomatis forårsaker denne infeksjonen. Den inguinal granuloma er en STI, og du kan kontrakt det med vaginal eller anal relasjoner med en infisert partner. I sjeldne tilfeller kan det bli kontrahert gjennom oralsex.

Hvem er i fare for inguinal granulom?

Du setter deg i fare hvis du har seksuelle kontakter med personer med tropiske og subtropiske områder hvor sykdommen er mer utbredt. Hanner har to ganger sannsynlig å få kontrakt granulomanananom i forhold til kvinner. Som et resultat er homoseksuelle menn mer sannsynlig å kontrakt inn inguinal granulom. Individer i alderen 20 og 40 kontraherende tilstanden oftere enn de i andre aldersgrupper.

Stedet der du bor har en rolle i å bestemme risikoen for infeksjon. For eksempel, hvis du bor i USA og er smittet, er det vanligvis fordi du har hatt seksuelle kontakter med noen som bor alle & # 8217; i utlandet.

Tropiske og subtropiske klima er de mest sannsynlige områdene hvor folk møter inguinal granulom. Sykdommen er endemisk i:

  • Ny Guinea
  • Guyana
  • India Sørøst-
  • Deler av & # 8217; Australia

Et større antall saker er også rapportert i enkelte deler av Brasil og Sør-Afrika.

Hvordan den inguinal granulomet er diagnostisert?

Den inguinal granulom kan være vanskelig å oppdage i de tidlige stadiene, da du kanskje ikke merker de første skader. Legen vil vanligvis ikke mistenke det inguinal granulomet med mindre sårene ikke har begynt å danne og ikke løse.

Hvis sår ikke helbreder etter en lengre periode, kan legen bestille en hudbiopsi av lesjoner. Det vil trolig bli utført som en biopsi med slag. Når du gjennomgår en biopsi med Punch, vil legen fjerne et lite område av 6017-magen med et sirkulært blad. Når den er fjernet, vil prøven bli testet for tilstedeværelsen av Klebsiella Granulomatis bakterier. Det kan også være mulig å oppdage bakterier skrapende del av lesjonen og ledende tilleggstester på prøven.

Siden det er kjent at den inguinal granulomet øker risikoen for andre seksuelle transmisjonssykdommer (MST), er det mulig at blodprøver eller andre diagnostiske tester eller avlinger blir utsatt for å verifisere selv de.

Behandling for inguinal granulom

Den inguinal granulom kan behandles ved hjelp av antibiotika som tetracyklin og erytromycin Macrolidic. Streptomycin og ampicillin kan også brukes. De fleste behandlinger er foreskrevet i tre uker, selv om de vil fortsette å helbredelsen av infeksjonen.

Vi anbefaler for tidlig behandling for å hindre permanente arr og hevelse i genital, anal og inguinalområder.

Etter behandling må du gjennomgå rutinemessige eksamener for å sikre at infeksjonen ikke oppstår. I noen tilfeller recurser det etter at det ser ut til å ha blitt tatt vare på.

Hva er utsikterna for inguinal granulom?

Den inguinal granulomet behandles med antibiotika. Hvis infeksjonen ikke behandles, vil det spre seg til lymfeknuter i det inguinalområdet. Dette vil gjøre gjentagende infeksjoner mer sannsynlig etter å ha fullført behandlingen.

Du bør la alle dine seksuelle partinger vite at du har denne infeksjonen. De må testes og behandles. På slutten av behandlingen bør du konsultere legen din en gang hver sjette måned. Legen vil sikre at tilstanden ikke er gjenopptatt.