Grafesti: COS & # 039; er og hva det betyr hvis du ikke har # 039; du har

Cos’er groveny?

Grafesti, også kalt grafagnosia, er evnen til å gjenkjenne symboler når de er trukket på huden. & # 8220; grafisk & # 8221; betyr å skrive og # 8220; Essesia & # 8221; Det betyr undersøkelse.

Denne kapasiteten er et mål på kortikal funksjon. Spesielt krever det et normalt kortisk sensorisk system, som inkluderer den primære somatosensoriske barken og dens forbindelser. Denne delen av hjernen gjør deg oppmerksom på ulike følelser, inkludert:

 • å røre
 • press
 • temperatur
 • smerte
 • Plassering av endene dine

Dette inkluderer følelsen av at et tall eller et brev spores på huden din. En normal primær somatosensory Cortex lar deg tolke følelsen og identifisere symbolet.

Men hvis C & # 8217, det er et problem med denne delen av hjernen, vil du ikke kunne oppdage tegnet. Dette indikerer at du har L’Agrafestesia, som er motsatt av Grafesty. Det er manglende evne til å oppleve symbolene trukket på huden.

Hvis du ikke har grafesthesi, betyr det at noe ikke går inn i din somatosensoriske bark. Vi gir en’se på mulige årsaker, sammen med hvordan det er diagnostisert av en lege.

Hva gjør et tap av grafesthesi

Et tap av grafesti er et tegn på forstyrrelse eller nevrologisk skade. Det kan være en komplikasjon av forskjellige forhold, for eksempel:

 • Multippel sklerose. Multiple sklerose er en kronisk autoimmun sykdom som påvirker sentralnervesystemet. Avbryter sensorisk funksjon og forårsaker vevsatrofi i hjernen, noe som kan forårsake tap av grafesthesi.
 • Hjernesvulst. En hjernekreft kan påvirke den somatosensoriske barken, noe som fører til en nedgang i grafestet.
 • Hjerneskade eller kalde spindeler. Hvis en cerebral skade skader den somatosensoriske barken, kan graf grunnlaget forekomme. Ryggmargsskader kan også redusere sensorisk funksjon, inkludert grafestet.
 • Perifer neuropati. Grafstråd kunne indikere en perifer nevropati. Dette skjer når nervene som er eksternt til hjernen og ryggmargen er skadet.
 • Slag. Et slag er A’blodstrømbrudd i hjernen. Dette kan forårsake hjerneskade og redusere grafesti.
 • Demens. Demens er nedgangen i kognitiv funksjon på grunn av skade eller tap av nerveceller. I demens som Alzheimers sykdom kan skaden innebære den delen av hjernen som er ansvarlig for grafestet.
 • Corticobasal Degeneration. I denne sjeldne nevrologiske forstyrrelsen skjer cellegenerasjon i enkelte deler av hjernen. Dette kan føre til tap av grafesthesi og aprassia eller L’manglende evne til å lage frivillige bevegelser.

Grafsthy er en av de mest sensitive målingene av kortikalsk sensorisk funksjon. Derfor har den blitt en standard nevrologisk test under diagnosen ovenfor.

Graftsome tapdiagnose

En grafesthesi test utføres under en nevrologisk undersøkelse. Det utføres vanligvis av en nevrolog. Her er hva prosessen generelt innebærer:

 • Legen din vil få deg til å lukke øynene dine.
 • Med baksiden av en penn eller en applikator, vil de spore et brev eller et nummer på håndflaten din.
 • Legen din vil be deg om å identifisere karakteren.
 • Vil gjenta prosedyren fra # 8217; annen del med et annet symbol.
 • Denne testen demonstrerer kapasiteten til den somatosensoriske cortexen for å gjenkjenne, analysere og tolke følelser på huden.

  Under den nevrologiske undersøkelsen kan legen også teste andre sensoriske funksjoner som smerte, vibrasjon og posisjon.

  Grafesty vs stereoghose

  Din somatosensoriske bark er også ansvarlig for stereoghosen eller evnen til å identifisere et objekt til berøring. Innebærer anerkjennelse av form, form og størrelse på objektet uten å se på det. & # 8220; stereo & # 8221; betyr solid og # 8220; gnosis & # 8221; Det betyr anerkjennelse.

  Selv om begge ferdighetene er knyttet til berøring, er grafesthesi og stereoghose ikke det samme. Grafesthy er anerkjennelsen av bevegelser trukket på huden, mens stereoghose er anerkjennelsen av faste gjenstander gjennom berøring.

  Tapet av stereoghose indikerer også et problem med den somatosensoriske barken. Det er kjent som astereganose og kan diagnostiseres under en nevrologisk undersøkelse.

  For å verifisere tapet av stereoghose, vil legen be deg om å lukke øynene dine. De vil sette et familieobjekt i hånden, som en nøkkel eller en penn. Hvis du ikke kan gjenkjenne objektet, har du ikke stereogen.

  Ta bort

  Grafesthy er regulert av den primære somatosensorisk bark i hjernen. Det lar deg gjenkjenne bokstaver eller tall når de spores på huden din. Hvis du ikke har grafesthesi, kan du indikere en nevrologisk lidelse eller skade.

  En lege kan teste tapet av grafestet som tegner et symbol i håndflaten din. Hvis du har ferdighetene, vil du kunne identifisere karakteren utelukkende basert på følelsen.