Gonoré: Symptomer, behandling, årsaker og mer

Hva er gonoréen?

Gonoré er en seksuell overføringssykdom (STD). Det er forårsaket av [8217; infeksjon med Neisseria Gonorrhoeae-bakterien. Det har en tendens til å infisere de varme og fuktige områdene i kroppen, inkludert:

 • urinrøret (røret drenerer urinblæren urinen)
 • øyne
 • hals
 • vagina,
 • anus
 • Kvinne Reproduktiv Tract (FailOppio Tube, Uterine Cervix og Uterus)

Gonoré passerer fra person til person gjennom oralsex, anal eller ubeskyttet vaginal sex. Folk med mange seksuelle partnere eller de som ikke bruker kondomer, har større risiko for infeksjon. De beste beskyttelsene mot infeksjoner er avholdenheten, monogamien (sex med en enkelt partner) og riktig bruk av kondom. Selv atferd som gjør en person mer tilbøyelig til å ha ubeskyttet sex øker sannsynligheten for infeksjon. Disse oppføringene inkluderer alkoholmisbruk og # 8217; ulovlig narkotikamisbruk, spesielt bruken av intravenøse drogues.

Symptomer på gonoré

Symptomene oppstår vanligvis innen 14-xnumx dager fra & # 8217; eksponering. Men noen som er smittet med gonoré, utvikler aldri tydelige symptomer. Det er viktig å huske at en person med gonoré som ikke har noe symptomer, også kalt ikke-symptomatisk bærer, er fortsatt smittsom. Det er mer sannsynlig at en person staver infeksjonen til andre partnere når de ikke har noen åpenbare symptomer.

Symptomer på menn

Menn kan ikke utvikle tydelige symptomer i flere uker. Noen menn kan aldri utvikle symptomer.

Vanligvis begynner infeksjonen å vise symptomer i uken etter overføringen. Det første tydelige symptomet hos menn er ofte en brennende følelse eller smerte under vannlating. Når det utvikler seg, kan andre symptomer inkludere:

 • Mer frekvens eller haster med vannlating
 • En eksos som ligner pus (eller drypp) fra penis (hvit, gul, beige eller grønn)
 • hevelse eller rødhet Alle & # 8217; penis åpning
 • Hevelse eller smerte i testiklene
 • en vedvarende sår hals

L & # 8217; Infeksjon vil forbli i kroppen i noen uker etter at symptomene ble behandlet. I sjeldne tilfeller kan Gonorrhea fortsette å skade kroppen, spesielt alle & # 8217; urinrør og testikler. Smerte kan også spre seg til endetarmen.

Symptomer hos kvinner

Mange kvinner utvikler ikke åpenbare symptomer på gonoré. Når kvinner utvikler symptomer, har de en tendens til å være milde eller ligner på andre infeksjoner, noe som gjør dem vanskeligere å identifisere. Gonoréinfeksjoner kan se veldig ut som vanlige vaginale gjær eller bakterielle infeksjoner.

Symptomene inkluderer:

 • drenering fra skjeden (vandig, kremaktig eller litt grønn)
 • Smerte eller brennende følelse under urinering
 • Behovet for å urinere oftere
 • tyngre eller spotting perioder
 • sår hals
 • smerte etter gjennomført samleie
 • Akutt smerte i # 8217; underlivet
 • feber

Test for gonoré

Helsepersonell kan diagnostisere l & # 8217; gonoréinfeksjon på forskjellige måter. De kan trekke en væskeprøve fra # 8217; symptomatisk område med en pute (penis, vagina, endetarm eller hals) og plassere den på et lysbilde. Hvis legen mistenker en ledd eller blodinfeksjon, vil få prøven ved å ta blod eller sette inn en nål i # 8217; symptomatisk ledd til å trekke væsken. De vil da legge til en flekk til prøven og undersøke det til mikroskopet. Hvis cellene reagerer på flekken, har du sannsynligvis en & # 8217; gonoréinfeksjon. Denne metoden er relativt rask og enkel, men det gir ikke absolutt sikkerhet. Denne testen kan også fylles ut av en laboratorietekniker.

En annen metode er å ta samme type prøve og plassere den på en spesiell tallerken. Dette vil bli inkubert i ideelle vekstforhold i flere dager. En koloni av gonorébakterier vil vokse hvis gonoréen er tilstede.

Et foreløpig resultat kan være klart innen 24 timer. Et sluttresultat vil ta opptil tre dager.

Gonorrhea komplikasjoner

Kvinner driver større risiko for langsiktige komplikasjoner på grunn av ubehandlede infeksjoner. L & # 8217; Infeksjon ikke behandlet av gonoré hos kvinner kan gå tilbake langs den kvinnelige reproduktive kanalen og involvere livmoren, de mislykkede rørene og eggstokkene. Denne tilstanden er kjent som bekkenet inflammatorisk sykdom (PID) og kan forårsake alvorlig og kronisk smerte og skade kvinnelige reproduktive organer. PID kan også skyldes andre seksuelt overførbare sykdommer. Kvinner kan også utvikle blokken eller helbredelsen av egglederen, som kan hindre fremtidig graviditet eller forårsake en ekstrautorgraviditet. En ektopisk graviditet er når et befruktet egg er implantert på livmoren eksteriør. L & # 8217; gonoréinfeksjon kan bytte til en nyfødt under fødselen.

Menn kan oppleve urinrør arr. Menn kan også utvikle en smertefull abscess til penis inne. L & # 8217; infeksjon kan forårsake redusert fruktbarhet eller sterilitet.

Når gonoréinfeksjonen sprer seg inn i blodet, kan både menn og kvinner oppleve leddgikt, skade på hjertesventiler eller betennelse i hjernekollen eller ryggmargen. Disse er sjeldne, men alvorlige forhold.

Behandling av gonoré

Moderne antibiotika kan ta vare på de fleste gonoréinfeksjoner. De fleste stater gir også gratis diagnose og behandling Sanitære klinikker sponset av staten.

Hjemme og benk rettsmidler

Det er ingen hjemme rettsmidler eller benk-toppede stoffer vil holde en gonorrhea infeksjon. Hvis du mistenker at du har gonoré, bør du søke hjelp fra en helsepersonell.

Antibiotika

Gonoré er vanligvis behandlet med en «8217; ceftriaxon antibiotika injeksjon en gang i skinker eller en enkelt dose oral azitromycin. Når du har tatt antibiotika, bør du prøve lettelse om noen dager.

Loven krever helsepersonell å rapportere infeksjon, vanligvis på fylkets helsevesen. Offentlige helsepersonell vil identifisere, de vil kontakte, de vil hodet og håndtere noen seksuell partner av den berørte personen som bidrar til å forhindre spredning av infeksjonen på & # 8217. Sanitære tjenestemenn vil også kontakte andre mennesker med hvem disse menneskene kan ha hatt seksuelle kontakter.

L & # 8217; fremveksten av gonorrhea-stammer som er resistente mot antibiotika, er en Voksende utfordring. Disse tilfellene kan be om en mer omfattende behandling, med en syvdags syklus av et oralt antibiotikum eller en dobbel terapi med to forskjellige antibiotika, vanligvis for totalt syv dager med terapi. Antibiotika som brukes til langvarig terapi, administreres vanligvis en eller to ganger om dagen. Noen vanlige antibiotika som brukes inkluderer azitromycin og doxycyklin. Forskere arbeider for å utvikle vaksiner for å hindre gonoréinfeksjon.

Forebygging av gonoré

Den sikreste måten å forhindre gonoré eller andre seksuelt overførbare sykdommer, er gjennom avholden. Hvis du har sex, bruk alltid kondomet. Det er viktig å bli åpnet med dine seksuelle partnere, gjennomgå vanlige STD-tester og finne ut om de ble testet.

Hvis partneren din viser tegn på en mulig infeksjon, unngå seksuell kontakt med ham. Be dem om å henvende seg til en lege for å utelukke enhver mulig infeksjon som kan overføres.

Du har større risiko for å inngå gonoré hvis du allerede har hatt eller andre seksuelt overførbare sykdommer. Du har også større risiko hvis du har flere seksuelle partnere eller en ny partner.

Hva å gjøre hvis du har gonoré

Hvis du tror du har gonoré, bør du unngå seksuell aktivitet. Du bør også kontakte legen din umiddelbart.

Under legen din besøk, gjør deg klar for:

 • Detalj dine symptomer
 • Diskuter din seksuelle historie
 • Gi kontaktinformasjon for tidligere seksuelle partnere, slik at legen din kan kontakte dem anonymt for kontoen din

Hvis du er i kontakt med dine seksuelle partnere, la det vite at de skal testes umiddelbart.

Hvis du tar antibiotika, er det viktig å følge hele syklusen av piller for å sikre at infeksjonen er helt kurert. Redusere syklusen av antibiotika kan øke oddsene som bakterier utvikler motstand mot antibiotika. Du må også konsultere legen din en eller to uker senere for å sikre at infeksjonen er løst.

Hvis resultatene returnerer negativt og til og med din seksuelle partner er fri for en hvilken som helst infeksjon, kan du gjenoppta den seksuelle aktiviteten.

Spørsmål:

Hva er forholdet mellom gonoré og clamydia?

TIL:

Gonoré og klamydia er begge bakterier som forårsaker seksuelt overførbare sykdommer. Risikofaktorer er de samme for både infeksjoner og begge forårsaker lignende symptomer. Klamydia komplikasjoner er svært lik gonoré, bortsett fra det faktum at det er mye mindre sannsynlig enn Chlamidia treffer andre steder enn reproduktive kanalen. Diagnosen og behandlingen er også praktisk talt det samme. Hvis du tror du har en MST, bør du konsultere en helsepersonell. De kan bestemme hvilken type det er testing som beskrevet ovenfor og deretter starte tilstrekkelig behandling.

Graham Rogers, Mdanswers representerer meninger fra våre legereksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.