Gonoré i svangerskapet

Hva jeg har?

Gonoré er en seksuell overføring sykdom (STD) vanligvis kjent som & # 8220; l & # 8217;. Det kontrakterer gjennom vaginalsex, oral eller anal med en person som er smittet av Neisseria Gonorrhoeae-bakterien. Men ikke alle eksponeringer fører til infeksjoner.

Gonorébakterier har protein på overflaten som holder seg fast i cervikal eller urinrørceller. Etter at bakteriene har angrepet, invaderer de cellene og sprer seg. Denne reaksjonen gjør det vanskelig for kroppen din som forsvarer deg selv fra bakterier og cellene dine og stoffene kan bli skadet.

Under fødselen kan gonoré forårsake alvorlige problemer med barnet ditt. Gonoréen kan overføres av moren til barnet under fødsel, så det er viktig å diagnostisere og kurere gonoréen før barnet har barnet.

Hvor vanlig gonoré er?

Gonoré er mer vanlig hos menn enn hos kvinner, ifølge Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC). Hos kvinner, l’gonoré infeksjon oppstår vanligvis i livmorhalsen, men bakteriene kan også finnes i # 8217; urinrøret, i # 8217; åpner skjeden, i endetarmen og i halsen.

Gonoré er den nest mest rapporterte sykdommen i USA. I 2014 ble om lag 350.000 tilfeller av gonoré rapportert. Dette betyr at det var ca 110 tilfeller hver 100.000 mennesker. Denne statistikken var mindre i 2009, da C’Det var om lag 98 tilfeller rapportert hver 100.000 mennesker.

Faktisk statistikk for gonoré kan være vanskelig å identifisere fordi noen tilfeller ikke kan rapporteres. Det er folk som er smittet, men viser ikke symptomer. Også noen mennesker som har symptomer, kan ikke konsultere en lege.

Samlet, l’forekomsten av gonoré i USA redusert dramatisk siden 1975. Dette skyldes hovedsakelig folk som forandrer sin oppførsel for frykt for å kontraherende L’HIV. I dag er det også bedre screening og tester for gonoré.

Noen mennesker er mer i fare for andre?

Høyrisikofaktorene for gonoré inkluderer:

Mange infeksjoner hos kvinner produserer ikke symptomer til det oppstår problemer. Av denne grunn anbefaler CDC regelmessige tester på høyrisiko kvinner, selv om de ikke har symptomer.

Hva er symptomene og komplikasjonene av gonoré

Symptomene som noen kvinner kunne manifestere inkluderer:

Hvis infeksjonen sprer seg i det området, kan smerte og rektal hevelse forekomme.

Siden så mange kvinner ikke viser symptomer, blir infeksjoner ofte ikke behandlet. Hvis dette skjer, kan infeksjonen spre seg fra livmorhalsen til den øvre kjønnsorganet og infisere livmoren. L’Infeksjon kan også spre seg til eggleder, kjent som salpingitt eller bekkenet inflammatorisk sykdom (PID).

Kvinner med PID på grunn av gonoré har generelt feber og har abdominal og bekkenpine. Bakteriene som forårsaker PID kan skade de mislykkede rørene, som kan forårsake infertilitet, ektopisk graviditet og kronisk bekkenpine.

Hvis gonorrhea ikke behandles, kan det også spre seg i blodet og forårsake riflet gonokokkinfeksjon (DGI). Denne infeksjonen oppstår vanligvis fra syv til ti dager etter at menstruasjonen starter.

DGI kan forårsake feber, kulderystelser og andre symptomer. Levende gonokolorganismer kan også invadere leddene og forårsake leddgikt til knær, ankler, til føttene, til håndleddene og til hendene.

Gonoréen kan også slå huden og forårsake en og # 8217; utslett på hender, håndledd, albuer og ankler. L’utslett begynner som små flate røde flekker som går i blærer full av pus.

I sjeldne tilfeller kan betennelse i hjernens vev eller ryggmargen forekomme, hjertventilinfeksjon eller betennelse i leverbelegget.

Også, l’gonoréin infeksjon kan gjøre det enklere Kontrakt L’HIV. Dette skjer fordi gonorrhea inflammer vev og svekker immunforsvaret.

Hvilke bekymringer er gravide kvinner?

De fleste gravide kvinner med gonoré viser ikke symptomer, så du vet kanskje ikke om du er smittet. Gravide kvinner har faktisk en viss grad av beskyttelse mot mulige problemer. For eksempel kan føtalvev bidra til å beskytte livmoren og de mislykkede rørene fra infeksjoner.

Imidlertid kan gravide kvinner med gonoré overføre infeksjonen til barna sine i vaginal fødsel. Dette skjer fordi barnet kommer i kontakt med morens kjønnsutskiller. Symptomer i infiserte nyfødte vises vanligvis fra to til fem dager etter fødselen.

Infiserte babyer kan utvikle hodebunnsinfeksjoner, øvre luftveisinfeksjoner, uretritt eller vaginitt. De kan også utvikle en alvorlig øyeinfeksjon.

L’Infeksjon kan også komme inn i et barns blod, noe som forårsaker en generell sykdom. Som hos voksne, når bakterier sprer seg gjennom hele kroppen, kan de sette inn i en eller flere ledd, forårsaker leddgikt eller betennelse i hjernens vev eller ryggmargen.

Øyeinfeksjoner i et nyfødt er sjelden forårsaket av gonoré. Hvis dette skjer, kan det imidlertid forårsake permanent blindhet.

Imidlertid kan blindhet forårsaket av en øyeinfeksjon i Gonorrhea forebygges. En Pomata Ophthalmic administreres regelmessig til nyfødte; erytromycin for å forhindre øyeinfeksjoner. Den beste måten å forhindre at infeksjonen hos barn under 28 år er å undersøke og behandle moren før Travaglio.

Behandling, forebygging og prospekter

Den tidlige diagnosen og behandlingen av gonoré er svært viktig for å forhindre formidling av sykdommen. Hvis din seksuelle partner er smittet, bør du bli testet og behandlet.

Øvelse av trygt sex og bruk en kondom vil redusere sjansene dine for å få tak i gonoré eller noen MST. Du kan spørre partneren din om å ta testen og sørge for at du unngår sex med noen som har uvanlige symptomer.

Passasjen av gonoré til nyfødte kan forårsake alvorlige infeksjoner. Det er viktig å huske at det ofte ikke er noen symptomer til problemene utviklet seg. Heldigvis kan antibiotika ta vare på de fleste tilfeller av gonoré.

Å gjøre regelmessig screening når du finner ut å være gravid, kan redusere risikoen for komplikasjoner under graviditet. Snakk med din screening lege og sørg for at du snakker med ham om eventuelle infeksjoner du har.