"God" Det er ikke en følelse: det er derfor du bør interessere deg

& # 8220; vel.& # 8221; Ordet høres ganske uskyldig ut. Og de fleste av oss føler deg og nr. 8211; og USA & # 8211; mange ganger om dagen. Men i dette ordet på fire bokstaver C’Det er mye mer enn du kanskje tror.

For å snakke om den problematiske karakteren av hva det virker som et godartet ord, etablerer vi at det er tre kommunikasjonsnivåer:

  • overfladisk
  • intimt
  • Behavioral

Overflate kommunikasjon er området der «enden» finner sin plass. Og sannheten er at det vanligvis er greit. Denne typen kommunikasjon er den vanligste måten vi samhandler med andre på.

For eksempel spør bartenderen i din vanlige bar: hvordan har du det??& # 8221;

Svar: & # 8220; Jeg har det bra, takk & # 8221;.

Ditt svar er høflig og passende. Hopp over ditt språk, sjekk noen bokser knyttet til sosiale normer og er transaksjoner.

Selv om overfladisk kommunikasjon representerer de fleste av våre verbale interaksjoner fra et psykologisk synspunkt, er det minst tilfredsstillende. Faktisk, hvis vi ikke klarer å få en mer signifikant kommunikasjon, er vi i trøbbel.

Behovet for tilkobling

Dette er fordi, som mennesker, vi ønsker å ønske forbindelsen, det er følelsen av å bli sett, inkludert og hørt. Denne typen tilkobling er oppnådd gjennom intim kommunikasjon.

I motsetning til overfladisk kommunikasjon, som er av transaksjonsverdier, vil intime kommunikasjonsveiledere en betydelig forbindelse. Det er dette kommunikasjonsnivået som letter sitt oppriktige uttrykk for tanker og følelser.

Selv om uttrykkene tanker og følelser kan virke enkle, er virkeligheten at det er ganske vanskelig, spesielt når disse tankene og følelsene forårsaker ubehag. For eksempel, tenk et scenario der du er skuffet over handlingene til en kjære venn. Følelsen av skuffelse er ubehagelig, selv smertefullt.

Selv om du er dypt oppmerksom på din egen skuffelse, kan du ikke finne en måte å dele din erfaring med noen du er i nærheten. Du kan konkludere med at kommunikasjon din skuffelse er & # 8220; for rotete & # 8221;, ikke verdt det & # 8221; O & # 8220; bare for å forverre ting & # 8221;.

Ønsket om å unngå det potensielle ubehaget i en sårbar samtale kan herske over ditt ønske om å bli sett og forstått. Derfor, i stedet for å risikere risikoen for å kommunisere på en intim måte, ta overfladisk kommunikasjon.

Det vil si standardinnstillingen er & # 8220; Well & # 8221;.

Tenk deg # 8217; vennen som har skuffet deg og spør deg: Hei, alt er bra? Jeg er redd for å ha urolig deg. & # 8220;

Svar: Nei, ikke bekymre deg, jeg har det bra & # 8221;.

Se hvor det går? Trøbbel.

Dette problemet presenteres i form av atferdsmessig kommunikasjon. Når du ikke klarer å oppleve intim og tilkoblet kommunikasjon gjennom verbalisering av sårbare tanker og følelser, vil de oppføre seg i stedet & # 8211; eller de vil handle & # 8211; Ting tanker og følelser.

En gips på en ubehandlet skade

Her er røverkjøp: tanker og følelser går ikke bare bort. Prøv som du kunne, «skjul dem & # 8221; O & # 8220; la dem gå og # 8221; O & # 8220; bare glem dem & # 8221; det fungerer ikke. Faktisk er det som å slappe av en lapp på et ubehandlet sår.

Såret synes å være bedre & # 8211; Du kan ikke se sin rotete åpning & # 8211; men det er fortsatt der. Bare nå er det og er infesting. Tanker og følelser er på samme måte. De kan dekkes, men til du løser dem, er det en høy risiko for infeksjon.

For å rapportere dette konseptet til forrige eksempel, unngå ubehag i en sårbar samtale, er en oppdatering. Imidlertid blir de uutviklede tankene og følelsene som kommer fra denne typen erfaring forvandlet til atferd du opptrer, ofte uten å realisere det.

For eksempel kan dine skuffelsestillinger oversette til mindre tilbøyelighet til å svare på telefonsamtalen’venn. Den første skuffelsen følelsen utvikler seg i vrede som eroderer grunnlaget for # 8217;.

Det gjør du? Intim kommunikasjon er en ferdighet i 8217;. Krever et skritt utenfor ditt komfortområde. Du må ha modet til å ta en nysgjerrig og ikke dømme hva du føler, og du tror virkelig.

Dette kan starte fra kafeteriaen. Neste gang noen spør deg om hvordan du er, vær så snill å gi dem ditt svar mer komfortabelt, men utfordret for å få deg et minutt for å sjekke inn.

Kanskje du prøver mer glede enn jeg var klar over & # 8230; Og kanskje bare deling dette vil starte en ny type start på dagen din.

Coly williams, lmft, er medstifter og sjef medisinsk offiser av Nivå terapi.