Glykolsyre for akne: er effektiv?

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

L’Glykolsyre er et eksempel på syrefetting akne. Dette hydroksy-syrederivatet fra sukker kan hjelpe de som hyppige breakouts og en serie andre hudpleieproblemer.

Ikke gå for å lete etter glykolsyre i korridorene. C’Det er mye å vurdere på # 8217; glykolsyre, inkludert hvor mye bruk, og hvis det er riktig for huden din. Les videre for å finne ut mer.

fordeler

Når den påføres huden, virker glykolsyreen å bryte forbindelsene mellom det ytre lag av hudceller, inkludert døde hudceller, og det påfølgende cellulære lag av huden. Dette skaper en peeling effekt som kan gjøre huden jevnere og uniform.

For personer med akne, er fordelen av’glykolsyre er at effektene av peeling oversetter til mindre & # 8220; gunk & # 8221; hindre porene. Dette inkluderer døde hud- og oljeceller. Med mindre å hindre porene, huden lyser og vanligvis har du færre utbrudd.

Også glykolsyren kan påvirke den ytre hudbarrieren, og bidrar til å holde fuktigheten i stedet for å tørke huden. Dette er en fordel for akne trendfolk fordi mange andre aktuelle anti-akne midler, som salicylsyre og benzoylperoksid, slår.

Forskning & # 8211; Undersøkelser oppdaget at glykolsyre har antibakteriell og antioksidantaktivitet, som også kan bidra til å forbedre utseendet på huden din når du har akne. L’glykolsyre kan også tykke huden ved å stimulere kollagenveksten.

Hvordan å bruke

L’Glykolsyre er tilgjengelig i forskjellige former, inkludert benkbehandlinger og de på resept. Disse inkluderer:

 • Vask ansiktet ditt
 • lotions
 • skrelle
 • Sera
 • Hudpleieputer

Tradisjonell visdom er å starte i liten, med mindre din hudlege ikke indikerer annerledes. Du kan prøve et glykolsyre vaskemiddel for å se om huden din kan tolerere glykolsyre.

Noen ting å huske. Først, L’Glykolsyre er et eksempel på kjemisk eksfoliering. Selv om det ikke er så fort som en skrubbe, kan syren din trenge inn i dyp og gi større eksfoliering over tid. Alt dette for å si: Du vil sannsynligvis ikke trenge å exfoliere med skrubben mens du også bruker glykolsyre. Ellers kan ansiktet ditt virke for følsomt.

Om sensitiv, dessuten er det ikke nødvendig å bruke flere produkter som inneholder glykolsyre. L’Konsekvent bruk av et produkt med sporadiske spotbehandlinger er ofte tilstrekkelig til å holde huden ren. Noen ganger kan dermatologen gi deg en sterkere peeling på kontoret, men det er ikke alltid som dette.

Bivirkninger

L’glykolsyre er ikke for alle. Noen mennesker har reaksjoner Alle’glykolsyre som kan inkludere symptomer som hevelse, kløe og brennende følelser. De med tørkede eller følsomme hudtyper kan finne den for irriterende glykolsyre for huden deres.

I tillegg til disse bekymringene, synes noen mennesker å være mer følsomme for solen når de bruker glykolsyre. L’bruk av en daglig solkrem kan bidra til å redusere risikoen for eksponering for solen.

Forholdsregler

Hvis du har en mørkere hudfarge, snakk med dermatologen din fra glykolsyrer og dine beste bruksområder for deg. De fleste kan bruke glykolsyre effektivt, men noen ganger kan syren irritere mørkere hudtoner og forårsake postinflammatorisk hyperpigmentering eller mørke flekker. L’bruk av lavere konsentrasjoner og abstention fra’bruk av for mange produkter som inneholder glykolsyre, kan ofte redusere denne risikoen.

Dybden som glykolsyre forårsaker peeling, avhenger ofte av konsentrasjonen. For eksempel, en glykolsyreoppløsning ALL’1% påvirker pH-nivået på tre lag med lær, mens en 10% løsning kan trenge inn i 10 til 20 lag, ifølge en 2018 Magazine Artikkel.

Dette betyr ikke at mer er bedre (det er ikke). Lavere prosenter kan være mindre irriterende og derfor mer delikat på huden. Du kan finne aktuelle preparater som strekker seg fra’1% til 10% (vanligvis reservert bare for å få øye på eller peeling behandlinger med skylling).

Det er kilder på Internett som selger høyere prosentandeler av glykolsyre, noen ganger opptil 30 eller 40 prosent. Det peeling for medisinsk bruk og bør ikke bruke dem uten tilsyn av en dermatolog. En hudlege vet hvor lenge peeling skal forbli, og hvis det er riktig for huden din først.

Produkter å vurdere

Hvis huden din tolererer godt den glykolsyre, kan du prøve et aktuelt produkt. Noen eksempler:

 • Peel Pad. De brukes vanligvis til alternative dager, så noen ganger hver dag hvis huden din ikke er for følsom. En til å prøve er bufferen for glykolisk resurfacing lykke som & srectio-peeling.
  • Kjøp den på nettet her.
 • Serum. Denne 10% glykolsyre L’Oreal Paris Revitalift er markedsført for å forbedre hudtonen, men har også potensial til å kjempe mot akne.
  • Kjøp den på nettet her.
 • Spot behandling. Når du har bedøvelse (eller flekker), prøv den rene behandlingen & Klar fordel Acne Mark-behandling, som kombinerer glykolisk og salisylsyre for å behandle kviser.
  • Kjøp den på nettet her.
 • Toner. Påført hver kveld, kan 8% toningløsningen av vanlig glykolsyre gi en delikat peeling for å redusere akne.
  • Kjøp den på nettet her.

Glykolsyre vs andre syrer

L’glykolsyre er ikke den eneste syre i byen. Det er mange andre hydroksysyrer og naturlige syrer som hudpleieprodusenter bruker i sine produkter. Her er en titt på dem:

Hyaluronsyre

L’Hyaluronsyre er hva leger kaller en humectant. Denne syren tiltrekker seg vannet mot de ytre lagene i huden for å hjelpe dem å virke og føle seg mer hydrert. Denne syren er ikke en exfoliant som l’glykolsyre, men det er i stedet brukt til å forbedre hudens mykhet.

Det er noen problemer med PH Dell’glykolsyre som påvirker måten huden absorberer hyaluronsyren på. Hvis du vil bruke begge disse syrene, kan du bruke hyaluronsyre i morgen og L’glykolsyre om kvelden.

Hvis du bruker dem samtidig, er det sannsynlig at din hyaluronsyreapplikasjon ikke er effektiv.

Melkesyre

L’melkesyre er en alfa hydroksysyre (AHA) basert på syrer som melk produserer når det er surt. Denne syren fungerer på en lignende måte til # 8217; glykolsyre fordi den fremmer eksfolieringoppløsende bånd med døde hudceller.

Melkesyre molekyler er ikke så små som glykolsyre. Derfor kan det ikke trenge inn i huden, så vel som glykolsyre.

Imidlertid, ifølge et magasinartikkel, L’melkesyre er generelt mindre irriterende for huden enn # 8217; glykolsyre Molekyler. Hvis du har huden mer sensitiv, kan laktinsyre være den eksfoliatoren av valg for deg.

Salisylsyre

Salisylsyren er en hydroksychid beta som kosmetiske produsenter samler fra bark av trærne.

Forskjellen mellom beta og hydroksysyrer er olje og vann. ALPHAIDROSSIACIDS er vannløselige, så 8217; vann kan nøytralisere dem hvis du føler deg brennende eller ubehag når det brukes. Beta hydroksysyrene er oljeløselig. Som et resultat kan de trenge inn i en full pore d’olje for å redusere akkumuleringen.

L’salicylsyre er spesielt effektiv på veldig fet hud og når du har hudormer i tillegg til kviser av akne. Både l’glykolsyre som salicylic kan være effektivt mot akne.

L’siste ord på syrer

Selv om mange aktive syrer og ingredienser er tilgjengelige (for eksempel retinol) for å forbedre den cellulære utskiftningen av huden, er det viktig å ikke bruke dem i overskudd fordi de tørker huden.

L’salicylsyre og glykolsyren kan kompisere seg godt sammen som spotbehandlinger. Men retinolen og den glykolsyre ‘8217 kan være for tørr for de fleste.

Andre bruksområder av’glykolsyre

Utover akne bruker dermatologer glykolsyren til å behandle følgende hudforhold:

 • aldersmerker
 • hyperpigmentering
 • melasma
 • arr
 • Hud rumpe

Disse forskjellige potensielle bruksområder gjør glykolsyre en allsidig ingrediens for de som prøver å forbedre L’aspektet av din egen hud.

Når å se en hudlege

Hvis du har L’akne, spesielt mer alvorlige former som den cystiske akne, er det en god ide å konsultere din hudlege før du bruker glykolsyren.

Dette gjelder spesielt hvis legen din allerede har gjort deg til å bruke reseptbelagte produkter, inkludert antibiotika. Det er mulig at kombinasjonen av glykolsyre og andre produkter kan gjøre mer dårlig enn godt ved å gjøre huden din for olje, ytterligere hindret porene.

Du bør også se din hudlege hvis du tar hensyn til en peeling all’glykolsyre. Dette er høyere konsentrasjoner av glykolsyre som kan gi større resultater når det gjelder eksfoliering, men krever en erfaren profesjonell.

Ifølge en 2013 Revisjon av flere studier, Glykolsyre peeling mellom 30 og 70 prosent kan forbedre akne og akne arr og arr.

Noen hudtyper og til og med hud nyanser kan være hensiktsmessig for peeling all’glykolsyre på grunn av risiko for irritasjon og hyperpigmentering.

Bunnlinjen

L’glykolsyre er en ingrediens for multitasking hudpleie som kan hjelpe deg med å kjempe på akne og forbedre utseendet på huden din. På grunn av bekymringer for irritasjon, er det bedre å snakke med din hudlege før du begynner å bruke den.

Fra og med lavere prosentandel formuleringer kan hjelpe huden din til å tilpasse og redusere risikoen for irritasjon over tid.