Glycerin for ansikt og lær: Hydrering og beskyttelse

Bak vannet og parfymen er glyserin den tredje ingrediensen som oftest rapporteres i kosmetikk, for det andre til Revisjon av 2014 kosmetiske ingredienser.

Anerkjent som hovedbestanddelen i fuktighetsgivende kremer og lotioner, blir bruken av glyserin i sin rene form stadig mer populær.

Studier viser at Glycerin kan påvirke huden din positivt på forskjellige måter. Les videre for å finne ut hvordan.

Glycerin og huden din

L & # 8217; Utseende av glyserin i hudpleieprodukter synes å være berettiget.

Ifølge en 2008 studio, Glycerin kan:

  • fuktighet det ytre laget av huden (kåt lag)
  • Forbedre kutan barrierefunksjonen og de mekaniske egenskapene til huden
  • Gi beskyttelse mot hudirritanter
  • Akselerere sårhelingsprosesser

COS & # 8217; er glycerin?

Glycerin, også kjent som glyserol, er en naturlig forbindelse avledet fra vegetabilske oljer eller animalsk fettstoffer. Det er en klar, fargeløs, luktfri og sirusk væske med en søt smak.

Glycerin er en fuktighetsmiddel, en type fuktighetsgivende middel som tiltrekker vannet i det ytre laget av huden fra de dypere nivåene i huden og # 8217; luft.

I hudpleieprodukter brukes glyserin ofte med okklusiv, en annen type fuktighetsgivende middel, som fanger fuktigheten som tiltrekker seg i huden.

Ifølge en 2016 studio, Glycerin er den mest effektive huectiven & # 8221; Sammenlignet med mange andre, inkludert:

  • alfa hydroksy syrer, som L & # 8217; melkesyre og # 8217; glykolsyre
  • hyaluronsyre
  • Propylenglykol og butylenglykol
  • sorbitol
  • urea

Glycerin kan irritere huden min?

Hvordan fuktigere, glycerin trekker vann fra nærmeste kilde. Spesielt i lav luftfuktighet, er kilden D & # 8217; nærmere vannet er de nedre nivåene i huden din. Dette kan dehydrere huden, opp til punktet av blærerformasjonen.

Av denne grunn er det en god ide å fortynne det rene glycerinet før du bruker det på ansikt og lær.

Mange tilhengere av naturlig kosmetikk anbefaler fortynnet glyserin med rosenvann, siden roser vann fukter huden og avgrenser porene. EN 2011 studie Han fant ut at rosen har positive antioksidant effekter på huden.

TIL nylig studie Han fant at en kombinasjon av glyserin, hyaluronsyre og ekstrakt av Centella-asiatisk forbedrer hudbarrierefunksjonen opptil 24 timer etter at søknaden.

Det er bivirkninger?

Selv om det ikke ser ut til å være mange rapporterte bivirkninger, er Glycerin et naturlig produkt, da det er alltid potensialet for en allergisk reaksjon.

I tilfelle rødhet, kløe eller utslett, avbryter du produktet umiddelbart;. Søk etter et alternativt produkt som ikke inneholder glyserin og sørg for at du leser etikettene nøye.

Andre bruksområder av glycerin

I tillegg til å være en padler, brukes glycerin som:

  • Iperosmotisk avføringsmiddel (trekker vann til tarmene for å behandle forstoppelse)
  • Kjøretøy for mange farmasøytiske preparater
  • søtningsmiddel
  • tykkere
  • konserveringsmiddel

Glycerin er generelt anerkjent som trygt av Mat og Drug Administration.

Ta bort

Forskning tyder på at glyserin kan ha en positiv effekt på huden din.

Ansiktet ditt er en tendens til å være mer delikat. Under visse forhold kan glycerin dehydrere huden, så vær så snill å fortynne den med vann eller en annen agent.

Hvis etter påføring av glyserin på huden, kjente kjente tegn på en allergisk reaksjon, slik som kløe eller rødhet, umiddelbart avbryte produktet.

Før du bruker glycerin, må du kontakte legen din for å sikre at den passer for deg og ikke forstyrrer gjeldende helsemessige forhold.