Gluten og akne: Det er en forbindelse?

L’akne, en vanlig inflammatorisk tilstand, har en rekke forverrende faktorer hos mennesker i alle aldre. Mens de nøyaktige faktorene som forverres akne noen ganger er ukjente, er det mye oppmerksomhet til kostholdet. Gluten, en gruppe proteiner som er tilstede i hvete og andre frokostblandinger, er en av disse kostholdshensynene.

Noen mennesker kan ikke spise gluten på grunn av følsomhet eller intoleranse. Det er imidlertid ingen bevis for at eliminering av gluten fra dietten reduserer akneutbrudd, spesielt hvis det ikke er noen form for glutenfølsomhet.

Fortsett å lese for å lære mer om Gluten og fordi folk skylder protein for symptomene på akne.

COS’Gluten?

Gluten er ikke en enkelt ingrediens, men heller en gruppe proteiner som naturlig finnes i forskjellige korn, som:

  • korn
  • rug
  • Triticale (en blanding av rug og hvete)
  • bygg

Når du tenker på gluten, kommer brød og pasta i tankene. For den elastiske naturen regnes Gluten som en lim og nr. 8221; Som holder disse typer mat sammen. Men Gluten (spesielt fra hvete) ligger i en rekke andre matvarer, som supper og salat krydder.

Noen frokostblandinger som er naturlig fri for gluten, som ris og havre, kan noen ganger være forurenset med glutenholdige korn. Derfor er det viktig å lese matetiketter for å sikre at et produkt faktisk er fri for gluten.

Imidlertid er Gluten selv nødvendigvis en helsefare, med mindre du har cøliaki eller ikke-celiac glutenfølsomhet (NCGS).

Celiac sykdom og ikke-celiac gluten følsomhet

I teorien bidrar tarmen å bryte ned gluten, og gir livet til et produkt kjent som en Gliadina. På grunn av en rekke faktorer, inkludert en genetisk predisposisjon, kan kroppen din derfor skape antistoffer mot protein, så vel som noen andre proteiner i kroppen. Dette skaper symptomene forbundet med cøliaki.

Celiac sykdom og NCGs har lignende symptomer. Du kan ha overdreven tretthet, tåkete hjerne og hyppige hodepine sammen med gastrointestinale symptomer som forstoppelse, magesmerter og diaré. Kutane utslett kan også forekomme.

I motsetning til NCGS, er Celiac Disease en autoimmun sykdom. Når folk celiacs spiser gluten, kan det føre til skade på tynntarmen. Det anslås det 1 personer ut av 141 I USA har han cøliaki. L’eneste måte å helt unngå symptomer på cøliaki og NCGs er å unngå alle former for gluten og glutenholdige produkter.

Det er også mulig å ha en «8217; hvete allergi med eller uten cøliaki eller ncgs. A’Hveteallergi kan forårsake gastrointestinale symptomer, samt hudproblemer som kutane utbrudd og urtikaria. Alvorlige kornallergi kan føre til respiratoriske vanskeligheter og kreve umiddelbar medisinsk behandling.

Gluten forårsaker ikke akne l & # 8217

Til tross for noen av uttalelsene som sirkulerer på Internett, følger du et glutenfritt kosthold, vil ikke holde din akne. Det er ingen kliniske studier som gluten utløser akneutløp. Videre støtter ikke forskning en glutenfri diett, vil løse din akne.

Glutenfølsomhet og cøliaki knyttet til andre hudsykdommer

Selv om gluten ikke har vært vitenskapelig knyttet til akne, kan andre hudforhold knyttes til cøliaki. Disse inkluderer følgende forhold:

Alopecia areata

Alopecia areata Det er en type autoimmun sykdom som forårsaker ujevn eller utbredt hårtap på hodet og kroppen. Det er lenge kjent at det er en’Association mellom cøliaki og alopecia areata.

en studere foreslår å skjerm barn som lider av alopecia areata for cøliaki. Men C’ingen data Dette antyder at L’Alopecia Azza vil forbedre med et glutenfritt kosthold, selv i nærvær av cøliaki.

Atopisk dermatitt

Atopisk dermatitt, Også kjent som eksem, er det en sykdom av pruriginøs, kronisk og inflammatorisk hud som manifesterer seg hovedsakelig hos barn og unge voksne. Det er relatert til immun dysfunksjon og har en genetisk base.

Selv om eksemet er blitt koblet til cøliaki, C’Ingen sterke tester foreslår at et glutenfritt kosthold vil hjelpe.

Herpetype dermatitt

Herpetiform Dermatitt er A’utslett med blærer observert i cøliakum som forbruker gluten. Forekommer i ca 10 prosent av folk som har en tilstand.

Urticaria

Hivene er blåmerker som oppstår av flere grunner, inkludert allergiske stoffer som narkotika eller noen ganger fra mat. Det er sjeldne rapporter om elveblest (urtikaria) forbundet med cøliaki. I de fleste tilfeller er de to mer sannsynlig å være relatert.

Psoriasis

Plate Psoriasis er en lidelse relatert til immun dysfunksjon. Det oversetter til rosa, sølv og scaly inflammatoriske plater på huden. Noen Begrensede data antyder at et glutenfritt kosthold kan hjelpe folk som lever med psoriasis, spesielt de med cøliaki, men ytterligere studier er nødvendig.

C’er en binding mellom diett og akne?

Når det gjelder hud helse, er gluten ikke l’den eneste maten ingrediens som bekymrer seg. Bonden mellom diett og akne har lenge debatt, ofte full av gamle myter.

Det som er etablert er muligheten for at noen matvarer potensielt kan forverre din akne.

Blant de mest bekymringsfulle matene er det:

  • Meieriprodukter
  • Whey proteint kosttilskudd
  • Høy glykemisk indeks mat, som hvite poteter og hvit ris

Det er vanskelig å identifisere hvilke matvarer som kan forårsake problemer med huden din. Hvis du tror at dietten din er årsaken til akne, kan det være nyttig å holde en matdagbok med notater på når uttakene oppstår.

Du kan da dele denne informasjonen med dermatologen din for å avgjøre om det finnes modeller og påfølgende endringer i kostholdet som skal gjøres.

Når skal du se en lege

Med mindre du har ncgs eller cøliaki, vil gå uten gluten trolig ikke påvirke hudens helse på en måte eller i # 8217;.

Tilbakevendende akneproblemer kan tas opp med en hudlege, spesielt hvis produkter som inneholder aktuelle benk retinoider, salicylsyre eller benzoylperoksid ikke har fungert. Legen din kan gi deg råd om produkter for den sterkeste reseptbelagte akne for å hjelpe deg med å klargjøre akne.

De kan være nødvendige i flere uker før en ny behandlingsplan for Acne Works. Rådfør deg med legen din for oppfølging før du fjerner en gruppe matvarer fra kostholdet ditt.

L & # 8217;

Et glutenfritt kosthold er en nødvendighet for personer med cøliaki og ncgs.

Selv om et glutenfritt kosthold også er koblet til andre anekdotiske løfter, for eksempel behandlinger for akne og vekttap, er det ikke noe tilstrekkelig bevis for å vise at det virkelig fungerer.

Med mindre du kan spise Gluten, er det viktig å jobbe med legen din for å utforske andre måter å behandle kroniske akneproblemer. Dette inkluderer narkotika for akne som har vist seg å jobbe sammen med en sunn livsstil og et godt hudpleie regime.