Glucagon for hypoglykemi: Hvordan fungerer det

Beskrivelse

Hvis du eller noen du kjenner, har type 1 diabetes, er du sannsynligvis kjent med et lavt nivå av blodsukker eller # 8217; hypoglykemi. Svette, forvirring, svimmelhet og ekstrem sult er noen av tegnene og symptomene som oppstår når blodsukkeret faller under 70 mg / dl (4 mmol / L).

Mesteparten av tiden kan en person med diabetes ta vare på lavt blodsukker alene. Men hvis det ikke behandles raskt, kan et lavt blodsukkernivå bli en medisinsk nødsituasjon.

L’hypoglykemi regnes som alvorlig når en persons blodsukkernivå kommer ned så lavt som nødvendige andres hjelp til å hjelpe ham med å gjenopprette. Dette kan føre til bruk av et stoff som kalles glukagon.

Hvordan glukagon fungerer

Leveren lagrer ekstra glukose i kroppen din for situasjoner der blodsukkeret faller for lavt. Hjernen din stoler på glukose for å produsere energi, så det er viktig at denne energikilden kan gjøres tilgjengelig raskt.

Glucagon er et hormon som produseres i bukspyttkjertelen. I en person med diabetes virker naturlig glukagon ikke riktig. Glukagonbaserte stoffer kan hjelpe leveren til å frigjøre lagret glukose.

Når leveren frigjør glukosen som har lagret, øker blodsukkernivået raskt.

Hvis du har type 1 diabetes, kan legen din gi deg råd om å kjøpe et glukagon kit i tilfelle en episode av alvorlig hypoglykemi. Når noen opplever en alvorlig hypoglykemi, trenger han noen andre som gir ham glukagon.

Glukagon og insulin: Hva er forbindelsen?

I en person uten diabetes jobber insulinhormoner og glukagon sammen for å nøye regulere blodsukkernivået. L’insulin virker for å senke blodsukkeret og glukagon gjør leveren frigjøret sukker for å øke blodsukkernivået. I en person uten diabetes, blir frigjøringen av insulin også avbrutt når blodsukkeret minker.

I en person med type 1 diabetes er insulinproduksjonsceller i kroppen skadet, da skal insulinen injiseres med nåler eller en pumpe for insulin. A’annen utfordring i type 1 diabetes er den interne 5 års diagnose, Et lavt nivå av blodsukkeret aktiverer ikke frigjøringen av en tilstrekkelig mengde glukagon for å øke blodsukkernivået i et normalt intervall.

Derfor er glukagon tilgjengelig som et stoff for å hjelpe i tilfelle av alvorlig hypoglykemi, når en person ikke klarer å behandle seg selv. Glukagonbaserte legemiddelutløsere glukosefrigivelse fra leveren for å øke blodsukkernivået, akkurat som det skal gjøre det naturlige hormonet;.

Typer glukagon

Det er for tiden to typer stoffer for injiserbar glukagon tilgjengelig i USA. Disse er kun tilgjengelige på medisinsk resept:

I juli 2019 godkjente FDA et nasal glukagonpulver kalt Baqsimi. Er den unike glukagonskjemaet tilgjengelig for behandling av Dell’alvorlig hypoglykemi som ikke krever en & # 8217;. Det er også bare tilgjengelig på medisinsk resept.

Hvis du har glukagonbaserte medisiner, må du kontrollere at du regelmessig sjekker utløpsdatoen. Glucagon er bra i 24 måneder fra produksjonsdatoen. Glucagon må lagres ved romtemperatur, vekk fra direkte lys.

Når du injiserer glukagonen

Når en person med type 1 diabetes ikke kan kurere sitt lavt blodsukkernivå, kan det trenge glukagon. Legemidlet kan brukes når en person er:

 • ikke reaktiv
 • bevisstløs
 • Nekter deg selv å drikke eller svelge en kilde til oralt sukker

Prøv aldri å tvinge en person til å spise eller drikke en kilde til sukker fordi det kan kveles. Hvis du ikke er sikker på å bruke glukagon, husk at det er nesten umulig For en overdose person av glukagon. Generelt, hvis du er usikker, er det bedre å gi det.

Hvordan injisere glukagonen

Hvis en person opplever en alvorlig hypoglykemisk episode, ringer han umiddelbart 911 eller lokalt nødnummer for medisinsk hjelp.

For å behandle L’alvorlig hypoglykemi ved hjelp av et glukagon kit, følg disse trinnene:

 • Åpne glukagon kit. Det vil inneholde en sprøyte (nål) fylt med saltvann og en flaske støv. L’Aug vil ha en beskyttende topp på den.
 • Fjern hetten fra støvflasken.
 • Fjern beskyttelsesplaten på # 8217; nål og trykk på’nålen til bunnen i flasken.
 • Skyv all saltvæske fra # 8217; nålen i flasken av støv.
 • Slå forsiktig flasken til glukagonpulveret løses og væsken er klar.
 • Følg doseringsinstruksjonene på settet for å suge opp riktig mengde glukagonblanding i # 8217;.
 • Injiser glukagonen i den sentrale delen av låret, på toppen av armen eller i personens baklegg. Det er greit å injisere gjennom stoffet.
 • Rull personen på din side, plasser den øvre delen av vinkelsnøtten (som om de kjørte) for å stabilisere den. Dette er også kjent som & # 8220; Recovery Position & # 8221;.
 • Aldri administrere glukagonen til en person muntlig fordi den ikke vil fungere.

  Glacagon dosering

  For begge typer glukagon injiserbar dosering er:

  • 0.5 ml glukagonløsning for barn i alderen 5 eller mindre enn 5 år eller barn som veier mindre enn 44 pounds.
  • 1 ml glukagon løsning, som er hele innholdet i et glukagon kit, for barn i alderen 6 og voksne

  Glucagon pulverisert nasal form er tilgjengelig i en disponibel dose av 3 mg.

  Bivirkninger av glukagon

  Sikkerhetseffektene av glukagon er generelt mindre. Noen mennesker kan oppleve kvalme eller oppkast etter bruk av injiserbar glukagon.

  Husk at kvalme og oppkast også kan være symptomer på alvorlig hypoglykemi. Det kan være vanskelig å vite om noen opplever en sikkerhetsgods-effekt eller et symptom relatert til alvorlig hypoglykemi.

  I tillegg til kvalme og oppkast, FDA Rapporterer at nasal glukagon også kan forårsake:

  • øyne fulle av tårer
  • nesetetthet
  • Overlegen irritasjon av luftveiene

  Hvis symptomene på kvalme og oppkast hindrer noen fra å spise eller drikke en kilde til sukker etter å ha ansatt glukagon, kontakt lege.

  Etter administrering av glukagon

  Kan ta opp til 15 minutter For at en person våkner etter å ha mottatt glukagon. Hvis de ikke er våken etter 15 minutter, trenger de akuttmedisinsk hjelp. De kan også motta en’annen glukagon dose.

  Når du våkner, bør de:

  • Styrer blodsukkernivået
  • konsumere en kilde på 15 gram hurtig lager, for eksempel brus eller juice som inneholder sukker, hvis de trygt kan svelge
  • Å spise en liten matbit som kjeks og ost, melk eller en frokostblanding finger, eller konsumere et måltid i en & # 8217;
  • Overvåke blodsukkernivået minst hver time for påfølgende 3-4 timer

  Noen lider av en alvorlig hypoglykemi som krever at en glukagonbehandling bør snakke med sin egen lege på Episode. Det er også viktig å få en erstatning av glukagon kit.

  Behandle lavt blodsukker når glukagon ikke er nødvendig

  Hvis lavt blodsukker behandles raskt, vil det vanligvis ikke falle nok til å bli ansett som alvorlig. Glucagon er bare nødvendig i tilfelle av alvorlig hypoglykemi, når en person ikke klarer å behandle tilstanden alene.

  I de fleste tilfeller kan en person med diabetes ta vare på lavt blodsukker alene eller med minimal hjelp. Behandlingen består av å konsumere 15 gram raske action karbohydrater, for eksempel:

  • ½ kopp juice eller brus som inneholder sukker (ikke kosthold)
  • 1 spiseskje honning, mais sirup eller sukker
  • glukose tabletter

  Etter behandling er det viktig å vente 15 minutter og deretter sjekke blodsukkernivået. Hvis blodsukkernivåene dine fortsatt er lave, bruker det ytterligere 15 gram karbohydrater. Fortsett til blodsukkernivået er høyere enn 70 mg / dL (4 mmol / L).

  L & # 8217;

  Mange tilfeller av hypoglykemi kan være selvstyrt, men det er viktig å være forberedt. L’Alvorlig hypoglykemi må behandles med glukagon.

  Du kan vurdere å ha på seg et medisinsk kort. Du bør også fortelle folkene med hvem du bruker mer tid enn du har type 1 diabetes og hvor du skal finne din behandling med glukagon.

  Gjennomgå trinnene for glukagonbasert stoff med andre kan hjelpe deg med å føle deg mer komfortabel på lang sikt. Du vil vite at noen har ferdighetene til å hjelpe deg hvis du trenger det.