Glad angst: Føler seg engstelig for de tingene han er spent

Frykt for lykke og positive hendelser kan være et tegn på en fobi kjent som & # 8220; Cherophobia & # 8221;.

Del på PinterestRuth Basagoitia Illustrasjon D: Jeg vil lære mer om å føle seg engstelig for de tingene jeg liker. For eksempel er jeg engstelig for en overhengende begivenhet der jeg vil være med vennene mine, og jeg vil ha det gøy. Fordi?

At du tror det eller ikke, frykten for lykke og positive hendelser kan være et tegn på en fobi kjent som & # 8220; Cherophobia & # 8221; eller for å unngå gledelige opplevelser, som å bruke tid med venner på grunn av irrasjonelle bekymringer.

Selv om det kan virke rart, komprimer folk med cherophobia feilaktige hendelser med starten av dårlige nyheter. De blir ofte konsumert av bekymringer som: «Hvis jeg liker å tilbringe tid med venner, vil noe stygg, skjer med en av dem» 8221; O & # 8220; Hvis jeg feirer min kampanje på jobb, vil jeg bli sparket og # 8221;.

De kunne til og med frykte at å omfavne glede betyr å være egoistisk eller ikke ganske medfølende mot sine mindre heldige venner.

Psykoterapeuter ser cherophobia som en Disorder D’Angst, som betyr at psykoterapi kan være en nyttig måte å endre denne unngåelsesadferd på.

En taktikk kan føre til å holde en oppdatert liste over gode hendelser og ta notat når moroa ikke oversetter til katastrofer. Disse øyeblikkene kan være små, hvordan å smile til en kollega, åpne døren for en fremmed eller nyt en kort samtale via melding. Nøkkelen er å samle fakta som kan utfordre troen på at lykke og dårlige nyheter går hånd i hånden.

Hvis disse verktøyene ikke lykkes, kan det være et tegn på at C’det er en dypere og underliggende grunn til din frykt.

Kanskje lykke var negativt sett i familien din, og hver gang du deler et resultat, skammet du deg for å høre deg gledelig. I så fall kan forstå orientert psykoterapi føre til lys hva som kjører din frykt.

Juli Fraga bor i San Francisco med mannen sin, datteren hennes og to katter. Hans skrifter dukket opp på New York Times, Real Simple, Washington Post, NPR, Vitenskap av oss, Lily og Vice. Som psykolog, elsker han å skrive om mental helse og velvære. Når han ikke jobber, liker han å handle, lese og høre på levende musikk. Du kan finne den på Twitter.