Gjentatte hjerteinfarkt er en epidemi: En viss Bob Harper prøver å kjempe

I februar i februar, leder av & # 8220; den største taperen & # 8221; Bob Harper gikk til sitt New York Gym for en rutinemessig treningsøkt på søndag morgen. Bare virket til en annen dag i livet til treningsekspert.

Men i halvparten av’treningen, har Harper plutselig funnet seg å måtte stoppe. Han lå ned og rullet på ryggen.

«Jeg gikk inn i komplett hjertearrest. Jeg hadde et hjerteinfarkt. & # 8220;

Mens Harper ikke husker mye av den dagen, ble han fortalt at en lege som var i treningsstudioet, var i stand til å handle raskt og kjøre RCP på ham. Gym var utstyrt med en ekstern automatisk defibriler (DAE), slik at legen brukte det til å bringe hjertet av Harper til en vanlig takt opp til # 8217; Ankomst av A’ambulanse.

Mulighetene som overlever? En tynn seks prosent.

Han våknet opp to dager senere med de sjokkerende nyhetene som var nesten død. Attributter til sin venn som hadde jobbet med ham, sammen på # 8217; Gym-treneren og legen, hans overlevelse.

Maskerte faresignaler

Før hans hjerteinfarkt, sier Harper at han ikke hadde opplevd noen av de vanlige alarmsignalene, for eksempel brystsmerter, nummenhet eller hodepine, selv om han noen ganger ble svimmel. «Omtrent seks uker før mitt hjerteinfarkt, svimmet jeg faktisk i treningsstudioet. Så c’de var definitivt tegn på at noe var galt, men jeg valgte å ikke høre og # 8220; sier.

Warren Wexelman, kardiolog med NYU Langone School of Medicine and Medical Center, sier Harper har sannsynligvis mistet andre alarmsignaler på grunn av sine optimale fysiske forhold. & # 8220; det faktum at Bob var i så overraskende fysiske forhold før hans hjerteinfarkt var sannsynligvis grunnen til at han ikke oppfattet all brystsmerter og mangel på pust som ville ha prøvd noen i ikke-eksepsjonelle fysiske forhold.& # 8221;

& # 8220; Ærlig, hvis Bob ikke var i forholdene der han var, har han sannsynligvis aldri overlevd.& # 8221;

Så hvordan en 51 år gammel mann gjorde i så god stand til å ha et hjerteinfarkt i utgangspunktet?

A’blokkert arterie, forklarer Wexelman, så vel som oppdagelsen som Harper bærer et protein som kalles lipoprotein (A) eller LP (A). Dette proteinet øker risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og ventillås. Harper mest sannsynlig l’han arvet fra sin mor og hans mors bestefar, som døde begge et 70-årig hjerteinfarkt.

Men mens du bærer LP (A) øker risikoen, øker mange andre faktorer risikoen for et hjerteinfarkt. ; Ikke C’Det er aldri en enkelt risikofaktor for hjertesykdommer, de er mange ting & # 8221; sier Wexelman. & # 8220; Familiehistorie, genetikk som arver, diabetes, høyt kolesterol og L’Hypertensjon inngår for å lage bildet av det vi kaller hjertesykdom og gjør personen & # 8211; Det spiller ingen rolle om det er i det beste eller verste skjemaet & # 8211; Mye mer tilbøyelig til å ha en av disse hendelsene & # 8220;.

Ansikt og omfavne gjenoppretting

Del på Pinterest

Harper har gjort sitt oppdrag å håndtere hvert grunnleggende problem, fra kostholdet til rutinemessig.

I stedet for å møte noen endring i livsstil som et brudd på sin allerede sunne tilnærming til fitness og velvære, velger det å omfavne endringer som må gjøre for å sikre en positiv og varig gjenoppretting.

& # 8220; Hvorfor føler feil eller skam for noe som er helt ut av din kontroll som genetikk?& # 8221; spør Harper. «Dette er kortene som distribueres, og du gjør det beste du kan for å håndtere en tilstand du har.& # 8221;

I tillegg til å delta på hjerterehabilitering og sakte gjenoppta L’trening, han måtte radikalt gjennomgå hans diett. Før # 8217; hjerteinfarkt, fulgte Harper en paleo diett, som består av å spise protein og fettrike matvarer.

Hva jeg forstår etter at hjerteinfarkt mitt var at kostholdet mitt manglet balanse, og det var derfor jeg tenkte på: 8221;Super Carb Diet& # 8220; bok & # 8221; husk. Det er å være i stand til å trykke på gjenopprettingsknappen og returnere alle makronæringsstoffer i platen: proteiner, fett og karbohydrater & # 8221;.

Hjelpe andre overlevende av et hjerteinfarkt

Selv om Harper står overfor gjenoppretting og # 8211; og endringene som trengs for sin livsstil & # 8211; Med entusiasme, innrømmer at jeg ble overrasket da han fant ut at å ha et hjerteinfarkt setter deg med størst risiko for et gjentatt hjerteinfarkt.

Faktisk, ifølge American Heart Association, 20 prosent overlevende til et hjerteinfarkt Over 45 år opplever et hjerteinfarkt gjentatt innen fem år. Og 790 000 hjerteinfarkt led hvert år i USA, 210.000 av disse er gjentatte hjerteinfarkt.

Å lære denne virkeligheten gjorde det videre oppfordre Harper til å ta kontroll over hans kropp. Det var på den tiden innså jeg at jeg ville ha gjort alt og alt som mine leger fortalte meg & # 8221; sier.

Et av forslagene til disse legene var å ta det skinnende stoffet. Wexelman sier at stoffet hindrer arterier fra stagnerende og reduserer mulighetene for fremtidige hjerteinfarkt.

; Vi vet at skinnende ikke er et stoff som noen kan ta fordi det kan forårsake blødning og # 8221; sier Wexelman. Grunnen til at Bob er en god kandidat for dette stoffet, er fordi det er så god pasient og folk som tar disse stoffene, virkelig trenger å lytte til legen deres, og ta vare på dem og # 8221;.

Under rekruttering av Brinta har Harper besluttet å samarbeide med produsenten av stoffet, AstraZeneca, for å bidra til å lansere en kampanje om utdanning og støtte for overlevende til et hjerteinfarkt kalt De overlevende har hjerte. Kampanjen er en konkurranse om essays som vil se fem overlevende til et hjerteinfarkt fra hele landet for å delta i en begivenhet i New York City i slutten av februar for å øke bevisstheten om advarselsskiltene på gjentatte hjerteinfarkt.

«Jeg møtte så mange mennesker siden jeg gjorde dette, og alle har en spesiell og viktig historie å fortelle. Det er flott å gi dem et uttak for å fortelle sin historie & # 8220; sier.

Som en del av landsbygda, Harper Coined Seks baser av overlevende Hjelp andre mennesker som har hatt et hjerteinfarkt for å møte deres frykt og være proaktiv med sin selvomsorg, med fokus på bevissthet, fysisk helse og behandling.

Dette er så personlig og så ekte og organisk for meg, fordi jeg er kontaktet av mange mennesker som vil ha råd om hva jeg skal gjøre etter å ha lidd et hjerteinfarkt & # 8221; sier han. & # 8220; Overlevende har hjerte tilbyr folk et sted og et fellesskap for å kontakte for å motta forslag og # 8221;.

Et fornyet perspektiv

Når det gjelder hvor historien vil gå herfra, sier Harper at han i det øyeblikket ikke kommer tilbake til «den største taperen» etter 17 årstider. For nå, hjelp andre med å håndtere ditt hjertehelse og unngå gjentatte hjerteinfarkt, har prioritet.

& # 8220; Jeg føler at livet mitt tok et gjennombrudd og # 8221; sier. & # 8220; for nå, med overlevende har hjerte, har jeg alle A’andre serier av øynene på meg å se guide og hjelp, og det er akkurat det jeg vil kunne gjøre.& # 8221;

Det har også til hensikt å støtte betydningen av å lære RCP og ha AED tilgjengelig på offentlige steder hvor folk kommer sammen. & # 8220; Disse tingene bidro til å redde livet mitt, jeg vil ha det samme for andre.& # 8221;

«Jeg har krysset en alvorlig identitetskrise i fjor å måtte oppdage nye utsalgssteder i mitt liv og omdefinere hvem jeg trodde jeg var i de siste 51 årene. Det har vært spennende, vanskelig og utfordrende, men jeg ser lyset på enden av tunnelen, og jeg føler meg bedre enn meg & # 8220;.