Gjenoppretting av operasjonen i IPB: hva du kan forvente

COS’er IPB?

Hvis du er blant de millioner av menn som bor sammen med den godartede prostatiske hyperplasien (IPB), søker du sannsynligvis etter løsninger for å håndtere dine irriterende symptomer.

L’IPB er en tilstand som påvirker prostatisk kjertel. Prostata er en del av det mannlige reproduktive systemet og ligger under blæren rundt urinrøret, som er utstrømningsrøret på # 8217; urin. Kjertelen vokser eller forstørrer med alderen. Man hånd ekspanderende, prostata presser på’urinrøret og bremser strømmen av urin fra blæren ut av kroppen.

Når kjertelen utvides, må blæren klemme alltid sterkere for å utvise urinen;. Over tid er muskelveggene tykkere og svekkes. Til slutt kan blæren ikke helt tomme, noe som fører til symptomer som en svak urinstrøm og et hyppig behov for å urinere.

Selv om endringer i livsstil sammen med visse stoffer kan hjelpe, kan legen muligens anbefale kirurgi for å fjerne overflødig prostata vev. Her er hva du kan forvente hvis du har den transuretrale prostata reseksjonen (Turp), som er Mest vanlig kirurgi å behandle IPB.

Kirurgi for BPH

Turp kan utføres mens du er generelt anestesi, noe som betyr at du sover. Det kan også gjøres i spinalbedøvelse, noe som betyr at du er våken, men du vil ikke høre noen kirurgisk smerte.

Under Turp legger kirurgen et verktøy som kalles resetoscope gjennom penis og i # 8217; urinrøret. Dette verktøyet inneholder et lys og et kamera for å hjelpe legen din til å se og en elektrisk krets for å kjøre inngrepet. Kirurgen bruker nesen til å kutte av det ekstra prostata stoffet og utvide urinrøret.

Væsken sendes gjennom resetoskopet for å bevege stykkene av prostata vevskåret i blæren. På slutten av prosedyren legger kirurgen et rør som kalles kateter i blæren for å fjerne urin og prostata vev. Blodkarene rundt prostata er forseglet for å hindre blødning. L’hele Turp-prosedyren krever fra 60 til 90 minutter hvis det ikke er noen komplikasjoner.

Recovery Chronology

Du vil gå til et oppvåkningsrom umiddelbart etter intervensjonen. Der vil sykehuspersonalet overvåke hjertefrekvensen, puste, nivået på oksygen og andre vitale tegn. Når du har tatt opp nok, vil du bli brakt til rommet ditt D’sykehus.

Du vil bli på sykehuset for en dag eller to etter intervensjonen. Hvis du har gjennomgått en laseroperasjon, kan du gå hjem på samme dag. Du vil motta stoffer for å håndtere smerten din.

Under denne umiddelbare postoperative perioden vil legene overvåke post-Turp syndrom nøye, en sjelden, men alvorlig tilstand som oppstår når for væske absorberes under Turp-prosedyren. De første symptomene inkluderer svimmelhet, hodepine og langsom hjerterytme og kan utvikle seg til mangel på pust, kramper og til og med koma.

Et kateter plassert gjennom penis i blæren, vil fjerne urinen til prostata ikke vil helbrede. Kateteret forblir på plass i noen dager etter intervensjonen. Hvis du kommer hjem med kateteret, vil sykepleieren vise deg hvordan du rengjør den med vann og såpe. Rengjør kateteret to ganger om dagen forhindrer infeksjon.

Legen din vil gi deg instruksjoner om hvordan du skal ta vare på deg selv når du kommer hjem.

Hjemmepleie etter operasjonen;

Fjernelsen av overflødig prostata vev skal hjelpe deg med å urinere lettere og sjeldnere. Imidlertid kan noen uker være nødvendig for å fullstendig gjenopprette. De fleste menn som gjennomgår denne intervensjonen, fortsetter deres normale aktiviteter i seks til åtte uker.

Under utvinningen kan du ha:

 • et presserende behov for å urinere
 • Vanskelighetsgrad å sjekke urinering
 • smerte under urinering
 • Problemer å få og holde en & # 8217;
 • Små mengder blod i urin

Disse sikkerhetsvirkningen av kirurgi bør reduseres over tid. Fortell legen din dersom problemene vedvarer flere uker etter intervensjonen.

Forslag til en lettere gjenoppretting

Legen din vil trolig råde deg til å hvile så mye som mulig i noen uker etter intervensjonen. Ta deg tid til å komme tilbake til rutinen og hold disse forslagene i tankene:

 • Ikke trene intensivt eller løft tunge gjenstander til du får legen din. Du kan gjøre delikate eller lave effektøvelser når du føler deg på din # 8217;.
 • Drikk minst 8 kopper D’vann om dagen for å flekke blæren.
 • Spis fiberrike matvarer for å hindre forstoppelse.
 • Vent på fire til seks uker for å begynne å ha sex.
 • Spør legen din når du kan kjøre trygt.

Når skal du se legen

Noen bivirkninger, som smerte og blod under vannlating, er normale. Du bør konsultere legen din dersom du merker ett av følgende:

 • Tegn på infeksjon, inkludert feber eller kulderystelser
 • smerte eller brennende under urinering som varer i mer enn noen få dager
 • blodpropper i urinen
 • Veldig rødt blod i urinen
 • Vanskeligheter med å urinere
 • Rødhet, hevelse, blødning eller drenering av væsker fra det kirurgiske stedet
 • kvalme eller oppkast

Legen din vil fortelle deg når du skal komme for kontrollbesøk. Følg avtaleprogrammet for å sikre at du helbreder godt.