Gjennombruddssmerter: Narkotika, dosering og ledelse

Beskrivelse

Intense episodiske smerter er en plutselig og kort smerte med utsikt over smerten som følge av en kronisk tilstand som leddgikt eller kreft. Selv om du klarte smerte med narkotika, blir smerten i løpet av denne forverringene ganske alvorlig fra & # 8220, pause & # 8221; Stoffet du antar.

Noen ganger har intens episodisk smerte en åpenbar utløsende faktor. For eksempel, hvis du har L’leddgikt med håndledd og spill til tennis, kan du frigjøre smerten ved å svinge racketen. I andre tilfeller er angrep av intens smerte uforutsigbar og manifesterer seg uten varsel. Folk som har kreft, opplever noen ganger perioder med smerte mens de tar opioid analgetika.

Hvem vi er 86 prosent av amerikanere som lever med kroniske smerteforhold, har intense episodiske smertepisoder. Disse episodene forekommer plutselig og varer generelt om 30 minutter. Smerte kan bare påvirke eller når de av og til fire ganger om dagen.

Intense smerter kan styres ved å endre stoffet, unngå å utløse faktorer og bevise alternative teknikker for å lindre smerte.

Årsaker og utløse faktorer

Intense episodiske smerter påvirker mennesker med kroniske smertforhold. Det er vanlig hos mennesker med kreft, men kan også forekomme hos dem med:

 • leddgikt
 • fibromyalgi
 • ryggsmerter
 • multippel sklerose

Episodene av intens smerte begynner ofte uventet. Smerte kan utløses av noe tilsynelatende ufarlig som en hoste eller en nyser.

Andre mulige årsaker til intens episodisk smerte inkluderer:

 • understreke
 • sykdom
 • Gå og andre former for trening

Noen ganger kan du prøve intens smerte hvis du blir tolerant mot smertestillende midler du tar. Toleranse betyr at det er nødvendig å ta en stadig høye dose av stoffet for å oppnå samme lettelse fra smerte. Du kan også føle sterk smerte hvis effekten av smertestillende begynner å forsvinne før det er på tide å ta neste dose.

Noen ganger har intens episodisk smerte ingen åpenbare utløsere.

Narkotika og dosering

Før du kan behandle intens episodisk smerte, må du sørge for at kronisk smerte er godt administrert. Moderat smerte kan styres med ikke-narkotiske stoffer foreskrevet som ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler eller paracetamol. Den alvorligste kroniske smerten blir behandlet med en langvarig frigjøring opioid som varer fra 8 til 12 timer.

Kontakt legen din eller smerte spesialist hvis det langsiktige stoffet du tar, ikke tilstrekkelig kontrollere smerten. Du må kanskje øke dosen, legge til en annen analgetisk eller inkorporere andre behandlinger.

For å hjelpe legen din bedre å forstå smerten du prøver, hold et register over intense smertestillende episoder i en dagbok av smerte. Notater når smerte begynner, hvor vanskelig og hva utløser det.

For å behandle episoder av intens episodisk smerte, kan du ta en redning med & # 8220;. Dette betyr en smertestillende som virker raskt og varer i en kort periode. Vanligvis behandles intense episodiske smerte med en kortsiktig opioid D’5 prosent 20 av dosen du vanligvis tar for å håndtere kronisk smerte. Du vil ta denne smertestillende bare når symptomene starter.

En hurtigvirkende opioid som vanligvis brukes til intens episodisk smerte, er narkotisk fentanilcitrat. Det ser ut som en & # 8220; lollipop & # 8221; Som absorberer gjennom belegget av kinnet ditt. Fentanylet er også tilgjengelig i en tablett som oppløses under språket, for eksempel patch og som en nesespray.

Legen din bør tilpasse ditt smertestillende stoff og dose for deg. Siden smerte kan utvikle seg over tid, må du regelmessig sjekke legen din for å se om du trenger å endre smertestillende regimet.

Hindre en bluss

En effektiv måte å hindre intens episodisk smerte på er å unngå alt du vet at du slipper løs.

Hvis du lider av leddgikt og skriving på et tastatur, forverrer håndleddsmerter, bruk et ergonomisk tastatur eller talegjenkjenningsprogramvare eller bruk en håndleddvakt. Hvis hosten økte smerte, ta en beroligende hos hoste. Hvis aktiviteten utløser smerte, kan det være nødvendig å alternere perioder med trening med hvile.

Du kan også prøve disse alternative teknikkene for å lindre smerte både for å hindre og å håndtere intens episodisk smerte:

 • akupunktur
 • massasjeterapi
 • Avslappingsteknikker som dyp pusting og meditasjon
 • Tai Chi
 • yoga
 • varmt og kaldt

Hvis du har kreft, kan intens episodisk smerte være et tegn på at sykdommen din har utviklet seg. Det kan være nødvendig å trenge kirurgi, radioterapi, kjemoterapi eller andre behandlinger for å redusere svulsten og lindre smerte.

Komplikasjoner

Intense smerter kan forårsake mye angst og angst. Kan forstyrre rutinen din og ha en negativ innvirkning på kvaliteten på livet ditt.

Komplikasjonene av intens episodisk smerte inkluderer:

 • Redusert mobilitet, som kan føre til svake muskler, stive ledd, decubitus sår, forstoppelse, lungebetennelse og blodpropper
 • Depresjon og angst
 • ensomhet
 • Hyppigere medisinske og sykehusbesøk

Outlook

Intense episodiske smerter kan være vanskelig å håndtere, spesielt hvis du har en avansert scenekreft. Men du kan behandle det, akkurat som kronisk smerte.

Kontakt legen din, som kan endre typen eller dosen av smertestillende. De kan også gi deg råd til andre måter å hjelpe deg med å takle smertehabilitering.