Gingival abscess: bilder, behandling, symptomer, årsaker og mer

COS’er en gingival abscess?

En abscess er en puss lomme som kan vokse på mange deler av kroppen, inkludert innsiden av munnen. Noen mennesker utvikler en dental abscess som rammer området rundt tannen. Men noen ganger kan en abscess dannes på tannkjøttet.

Også kalt periodontal abscess, er en gingival abscess en smertefull tilstand som kan føre til alvorlige komplikasjoner. Det er viktig å gjenkjenne tegnene til en gingival abscess og få medisinsk behandling utvikler en.

Årsaker til en gingival abscess

En gingival abscess oppstår når bakterier i munnen forårsaker en «8217; space infeksjon mellom tenner og tannkjøtt. Noen gingival abscesser kommer fra periodontal sykdom, som er forårsaket av dårlig oral hygiene.

Periodontitt sykdom er en inflammatorisk tilstand av tannkjøttet som utvikler seg når platen akkumuleres under tannkjøttet. Plakettet er en film av klebrig og fargeløse bakterier. Når den ikke er fjernet fra tennene gjennom den vanlige børstet og flossen, kan det oppstå en infeksjon i det omkringliggende stoffet. Dette kan føre til dannelsen av en abscess.

En gingival abscess kan også oppstå på grunn av en dyp periodontal lomme. En periodontal lomme er et rom som utvikler seg rundt tennene på grunn av gingival sykdommer. Bakterier kan leve i dette rommet. Hvis mat og plakk innlemmer i dette rommet, kan bakterier trives.

Å ha et svakere immunsystem kan også bidra til en gingival abscess fordi immunsystemet ditt ikke kan bekjempe infeksjoner. Faktorer som kan redusere kroppsforsvar inkluderer tretthet, stress eller kroniske sykdommer.

Symptomer på en gingival abscess

Noen orale forhold i munnen og tannkjøttet kan gå ubemerket og forårsake små symptomer i de tidlige stadiene. Dette er ikke tilfelle av en gingival abscess.

Disse abscessene kan forårsake intens og vedvarende smerte i det berørte området. Hvis du åpner munnen din og ser på området, kan du også merke hevelse og rødhet. Andre tegn på gingival abscess inkluderer:

  • Følsomhet for varme eller kalde matvarer og drikke
  • smerte under tygging
  • En løs tann
  • Dårlig smak i munnen (fra pus sekresjon)
  • Pus sekresjon
  • feber

Hvordan diagnostisere en gingival abscess

Hvis du føler smerte i tannkjøttet, ømhet eller smak av pus i munnen, må du ikke ignorere disse tegnene. Fikse en avtale med tannlegen din så snart som mulig. Din tannlege kan være i stand til å identifisere en gingival abscess (eller gjøre en «8217; annen diagnose) basert på symptomene dine.

Under denne avtalen kan tannlegen din undersøke tannkjøttet og se etter tegn på A & # 8217;. Disse inkluderer smerte, hevelse og rødhet. Sammen til den visuelle observasjonen av tannkjøttet, kan legen bestille en tannradiografi for å verifisere tilstedeværelsen av en periodontal sykdom eller en infisert tann (på grunn av en «8217; masseinfeksjon). En røntgenstråle kan også hjelpe legen din å evaluere hvis du har et tap på benet på grunn av Dell & # 8217;.

Symptomene på en gingival abscess kan forbedre litt over tid. Men selv om en abscess bryter og drener, bør du fortsatt se en tannlege for å behandle infeksjonen.

Behandling for en gingival abscess

Husk at en gingival abscess ikke vil helbrede seg helt. Det er viktig at du ser en tannlege å starte behandlingen.

Behandling for en gingival abscess forutsatt drenering av abscess og fjerning av eventuelle rusk i periodontal lomme. Tannlegen din kan foreslå en dyp rengjøringsprosedyre som kalles resizing og root planlegging. Denne prosedyren fjerner plakettet og tartaren fra over og under gingivalkanten.

Drenering av’abscess er nødvendig for å fjerne infeksjon og forhindre komplikasjoner. Denne prosedyren innebærer å kutte A’gravering i abscessen. Tannlegen din kan bruke en bedøvelse i området før du starter prosedyren.

Legen kan bruke dental røntgen for å avgjøre om gingival abscess har forårsaket bein tap. Avhengig av’beintap enhet, kan tannlegen velge å trekke ut en tann. De kan også anbefale en prosedyre for å regenerere den tapte bein eller gingival.

En gingival abscess kan noen ganger treffe massen, som er midtpunktet av tannen. Pulpen består av blodkar, nerver og bindevev. Hvis massen er interessert, kan det være nødvendig med en rotkanal for å fjerne den skadede tannseksjonen.

Medisinering

I tillegg til disse tannprosedyrene for å fjerne og kurere infeksjonen, kan tannlegen din foreskrive en antibiotikaklus. Antibiotika kan hjelpe med hevelse hvis tannlegen din ikke kan helt avløp L’abscess. Dette stoffet kan også forhindre repetisjon og forhindre spredning av infeksjonen til andre områder av kroppen. Hvis du føler smerte, kan tannlegen din foreskrive smertestillende midler.

Ikke c’det er måte å behandle en gingival abscess hjemme. For å redusere smerte og følsomhet til du ser en tannlege, skyll munnen med varmt saltet vann eller ta benk-top-stoffer som ibuprofen for å redusere betennelsen.

Komplikasjoner av en gingival abscess

Ikke ignorere en gingival abscess. Hvis ikke behandlet, kan infeksjonen spre seg mer dypt inn i gingivalvevet og treffer tennene og de omkringliggende beinene. Dette kan forårsake en økning i smerte og hevelse og # 8217; infeksjon kan bevege seg til andre deler av ansiktet og kroppen.

I sjeldne tilfeller, en gingival infeksjon, kan reise i blodet og forårsake en farlig komplikasjon for livet kjent som sepsis. Sepsis symptomer inkluderer:

  • En temperatur over 101 ° F (38 ° C)
  • respiratoriske vanskeligheter
  • magesmerter
  • Høy hjertefrekvens

Hvordan hindre en gingival abscess

Øv god oral hygiene for å hindre gingival abscess. Dette inkluderer børsting av tennene og passere tanntråden regelmessig. Vask tennene dine to eller tre ganger om dagen, spesielt etter måltider. Dette reduserer mengden plakk som akkumuleres på tennene og under gingivalkanten. Bruk også tanntråd minst en gang om dagen for å fjerne maten og plaket låst i tannkjøttet.

Sørg for å programmere vanlig tannrengjøring. Få profesjonell rengjøring av tenner hver sjette måned. Tannlegen din kan observere helsen til tennene og tannkjøttet og diagnostisere tidlige muntlige problemer for å forhindre sykdommer og infeksjoner.

Kjøp tannbørster og tanntråd.

Outlook for en gingival abscess

Med tidlig behandling er utsiktene for en gingival abscess positiv. Tannlegen din kan tømme pus og fjerne infeksjonen, redusere risikoen for komplikasjoner. Men hvis ikke behandlet, kan en gingival abscess bli verre og bringe til en «8217 potensielt farlig infeksjon for livet.

Kontakt tannlegen din hvis du utvikler smerte, hevelse eller gingivalsekresjon.