Gikt og sukker: Frektens rolle i giktangrep

Beskrivelse

For mye sukkerforbruk er forbundet med en rekke helsemessige forhold som fedme, hjertesykdom og diabetes. En bestemt type sukker, fruktose, er knyttet til gikt.

Gikt og fruktose

Tilstede i honning og frukt, fruktose er et naturlig sukker. Laget av mais, mais sirup med høy fruktose kunstig søtningsmiddel er eller 55 eller 42 prosent av fruktoseOg resten av ingrediensene er glukose og vann.

Når kroppen din bryter fruktose, blir puriner utgitt. Når disse kjemiske forbindelsene er ødelagte, er det produsert urinsyre. L’urinsyre kan danne smertefulle krystaller i leddene som forårsaker gikt.

Fruktose kan generere urinsyre innen få minutters forbruk.

Gikt og myk drikke sukker

TIL 2011 artikkel har sporet en parallell mellom veksten av forbruket av sukkerholdige drikker og fordoblingen av forekomsten og # 8217; forekomst av gikt.

De Nasjonal helseundersøkelse og evaluering av ernæringsmessige tester (Nhanes) utført av sentre for sykdomskontroll (CDC) mellom 1988 og 1994 funnet sammenhengende forbindelser på’påvirkning av drinker med høyt fruktoseinnhold av mais sirup (og næringsrik fruktose) og gikt hos menn.

Denne undersøkelsen indikerte også at drikker uten mais sirup med et høyt fruktoseinnhold ikke var forbundet med serum urinsyre. Dette bekrefter overbevisningen om at 8217; økning i fruktoseforbruket kan føre til et overskudd av urinsyre i blodet.

Sekund Leddgikt fundament, En 2008-studie indikerte at menn som drikker to eller flere sukkerdrikker hver dag, har en risiko for øvre gikt av «8217; 85% sammenlignet med menn som drikker mindre enn en drink per måned.

Risikoen for gikt for kvinner som drikker en boks med sukkerholdig brus om dagen var 74% høyere enn kvinnene som sjelden drakk sukkerary soda, ifølge en 2010 studio som analyserte dataene på 78,906 kvinner over 22 år.

Gikt og fruktjuice

Fruktose er naturlig funnet i juice som Juice D’oransje. De Mayo Clinic antyder at hvis du har gikt, bør du begrense mengden naturlig søt fruktjuicer du drikker.

Ifølge en 2010 studio, Risikoen for gikt for kvinner som drikker Juice D’Orange hver dag var 41% høyere enn kvinnene som sjelden drakk Juice D’oransje.

Hvordan unngå fruktose?

  • Ikke spis mat eller drikke drinker som inneholder mais sirup med et høyt fruktoseinnhold.
  • Begrenser mengden naturlig søt fruktjuicer du drikker.
  • Unngå tilsatt sukker som honning og agave nektar.

Spis kirsebærpleie gikt?

Det har vært noen studier, selv i 2011 Og 2012, Å foreslå at kirsebær potensielt kan hjelpe til med å behandle eller til og med kurere gikt.

Men ifølge Harvard Medical School, Bredskala og høykvalitets kliniske studier er pålagt å avgjøre om forbruket av kirsebær kan hjelpe gutten.

Ta bort

Forbruket av naturlig fruktose sukker og mais sirup med høyt fruktose kunstig søtningsmiddel innhold synes å øke risikoen for gikt. En gunstig gikt-gikt diett med noen livsstilsendringer kan bidra til å kontrollere urinsyre nivåer og redusere gikt caps.

Snakk med legen din om endringer i kosthold og livsstil du kan gjøre for å kurere gikt.