Gikt og inntak av alkohol: det er en forbindelse?

Beskrivelse

L’Inflammatorisk leddgikt kan slå mange av kroppsleddene, fra hender til føtter. Gikt er en type leddgikt som vanligvis slår føttene og tærne. Den utvikler seg når urinsyren akkumuleres i kroppen, en tilstand også kalt hyperuricemi.

Urinsyren er subproduktet av kjemiske forbindelser som kalles purin. Disse kjemiske forbindelsene finnes i matvarer som rødt kjøtt og sjømat.

Når urinsyren ikke utvises riktig fra kroppen, kan den akkumulere og lage krystaller. Disse krystallene er mer vanlig dannet i nyrene og rundt leddene, noe som forårsaker smerte og betennelse.

omtrent 8 millioner voksne I USA har de gikt. Den vanligste risikofaktorer For gikt inkluderer:

  • dehydrering
  • En diett rik på purin
  • A’høy inntak av sukkerholdige eller alkoholholdige drikker

Disse diettfaktorene kan alle forårsake høye nivåer av urinsyre i blodet, noe som fører til utvikling av gikt. Av denne grunn betraktes de også som utløsende faktorer i de som allerede har gikt.

Drikker for mye alkohol kan forårsake gikt eller utløser en gouts for eksacerbasjon hvis du allerede har tilstanden? Tvert imot, redusere alkoholforbruket kan lindre gikt symptomer?

La oss ta en nærmere titt på sammenhengen mellom alkohol og gikt.

L’Alkohol forårsaker gikt?

alkohol Det er en kilde til purin. Disse forbindelsene produserer urinsyre når de brytes ned av organismen. L’Alkohol øker også metabolismen av nukleotider. Disse er A’ytterligere kilde til puriner som kan forvandles til urinsyre.

Alkoholen påvirker også den hastigheten som urinsyren utskilles på. Dette kan føre til økning i blodnivået.

Hvis du vil Purininnhold, Ikke alle L’alkohol er skapt like. Alkohol har lavere purininnhold. Normal øl er den høyeste.

Forbi Undersøkelser Det har oppdaget at både øl og likører i det vesentlige øker urinsyre nivåer i blodet, med øl som spiller en mer viktig rolle. L’ølinntaket ser ut til å være forbundet med økt risiko for hyperuricemi hos menn. Dette gjelder spesielt for menn med høyt alkoholforbruk (12 eller mer drikke per uke).

Med andre ord, selv om ikke alle de som drikker alkohol, vil oppleve hyperuricemi eller gikt, støtter søket en mulig forbindelse.

I andre litteratur På’Alkohol og gikt har flere studier blitt analysert for å utforske sammenhengen mellom alkoholforbruk og utvikling av gikt. I en analyse på en & # 8217, fant forskere at en’høy alkoholinntak båret doblet risikoen for å utvikle gikt.

Det er imidlertid viktig å merke seg at forholdet synes å være tilstede bare for de som drikker mer enn en mengde & # 8220; moderat & # 8221; alkohol.

L’Alkohol kan utløse Blaze?

en nylig studie Han studerte de automatiske rapporterte utløsere av giktet i over 500 deltakere. Av de som har rapportert en utløsende faktor i kosthold eller livsstil, den 14.18% uttalt at alkoholinntaket var en utløserfaktor for et akutt giktangrep.

Det tallet var nesten 10% høyere enn andre rapporterte utløsende faktorer, for eksempel rødt kjøttforbruk eller dehydrering. Forskere merker at 14.18% er litt lavere enn en tidligere forskningstudie på over 2000 deltakere med gikt. Dette studere, L’Alkohol var den nest høyeste skaleringsfaktoren for Gotta selvreferanse til 47.1%.

En annen nylig observasjonsstudie Han undersøkte egenskapene til tidlig begynnelsen gikt i mer detalj (før 40 år) og sent (etter 40 år) i over 700 personer. Forskere har oppdaget at alkoholinntaket var mer sannsynlig å være en utløsende faktor i den for tidlig debutgruppen sammenlignet med den sene startgruppen.

I den for tidlig debutgruppen rapporterte over 65% av deltakerne alkoholdrikk, spesielt øl, før en forverring. Siden øl er en populær drink for de yngste, kan dette forklare forbindelsen mellom alkoholinntaket og giktangrepene i unge mennesker.

Endre vaner i drikking kan forhindre gikt?

Når du har gikt, er det viktig å holde nivåene av urinsyre så lav som mulig for å unngå en forverring. Fordi alkoholen øker nivåene av urinsyre, anbefaler mange leger å drikke bare i moderasjon eller betydelig redusere.

Hvis du liker det L’Alkohol, gjør enkle endringer i forbruksvanene, kan bidra til å unngå flammet fremtid. Selv om du ikke har gikt, unngå å drikke for mye, kan bidra til å forhindre giktopplevelse.

Cos’det er moderering?

Moderat alkoholrekruttering refererer til:

  • opp til en drink om dagen for kvinner i alle aldre
  • Opptil to drinker om dagen for menn i alderen 65 år
  • Opp til en drink om dagen for menn over 65 år

I tillegg til å kjenne de anbefalte mengdene for moderat alkoholforbruk, er det like viktig å forstå hva en drink midler:

  • Et glass med 12 gram øl (oz.) med 5% alkohol i volum (ABV)
  • en fra 8 til 9 gram. Glass likør på malt med 7 prosent av abv
  • en fra 5 gram. Glass vin med 12 prosent av ABV
  • en fra 1.5 gram skudd av alkohol destillater med 40 prosent alkohol

At du smaker et glass vin etter middag eller en kveld med venner, drikker du riktig mengde i moderasjon kan bidra til å redusere risikoen for et akutt giktangrep.

L & # 8217;

Selv om det er mange faktorer som kan øke risikoen for å utvikle gikt, er noen under din kontroll. Unngå rike matvarer av puriner, drikking i moderasjon og hold hydrert er noen endringer i livsstilen som du kan gjøre nesten umiddelbart for å redusere risikoen.

Hvis du allerede har gikt, gjør disse livsstilsendringene, kan bidra til å redusere frekvensen og alvorlighetsgraden av angrepene dine.

Som alltid snakker han med en lege for å avgjøre hva de beste endringene er for kroppen din. For mer kostholdsråd, kan søket etter en ernæringsfysist hjelpe deg med å velge det sunneste dietten for giktet ditt.