Gigantisme: Årsaker, Symptomer, Diagnose og Behandlingsalternativer

COS’er gigantisme?

Gigantisme er en sjelden tilstand som forårsaker unormal vekst hos barn. Denne endringen er mer bemerkelsesverdig når det gjelder høyde, men også omkretsen er påvirket. Oppstår når barnets hypofysen gir en overdreven mengde veksthormon, også kjent som somatotropin.

Tidlig diagnose er viktig. Tidlig behandling kan avbryte eller redusere endringer som kan vokse det største barnet enn normalt. Imidlertid kan tilstanden være vanskelig å oppdage for foreldre. All’Begynnelsen av symptomene på gigantisme kan virke normale spedbarnsvekst.

Hva forårsaker gigantisme?

En kreft i hypofysen er nesten alltid årsaken til gigantisme. Hypofysen av en ertstørrelser ligger i bunnen av hjernen. Det produserer hormoner som styrer mange funksjoner i kroppen din. Noen oppgaver som administreres av kjertelen, inkluderer:

 • Temperatur kontroll
 • Sex utvikling
 • vekst
 • metabolisme
 • Urinproduksjon

Når en svulst vokser på hypofysen, produserer kjertelen mye mer veksthormon enn kroppen trenger.

Det er andre mindre vanlige årsaker til gigantisme:

 • McCune-Albright Syndrome forårsaker unormal vekst i beinvev, lysebrune lær flekker og anomalier av kjertlene.
 • Carry Complex er en arvelig tilstand som forårsaker godartet svulster på bindevev, kreftformige eller ikke-kreftlige endokrine tumorer og mørkere hudpunkter.
 • Type 1 Flere endokrine Neoplasi (Men1) er en arvelig sykdom som forårsaker svulster i hypofysen, i bukspyttkjertelen eller parathyroidkjertlene.
 • Neurofibromatose er en arvelig sykdom som forårsaker svulster i nervesystemet.

Gjenkjenne tegnene på gigantisme

Hvis barnet ditt har gigantisme, kan du merke at det er mye større enn andre barn i samme alder. Videre kan enkelte deler av kroppen være større i forhold til andre deler. Vanlige symptomer inkluderer:

 • Veldig store hender og føtter
 • Fingre og tykke føtter og fingre
 • En kjeve og en fremtredende front
 • Grove ansiktsegenskaper

Barn med gigantisme kan også ha flate neser og store hoder, lepper eller språk.

Barnets symptomer kan avhenge av størrelsen på kreft i hypofysen. Som svulsten vokser, kan du trykke på hjernens nerver. Mange mennesker lider av hodepine, synproblemer eller kvalme fra tumorer i Quest’område. Andre symptomer på gigantisme kan omfatte:

 • Overdreven svette
 • Seriøs eller tilbakevendende hodepine
 • svakhet
 • Søvnløshet og andre søvnforstyrrelser
 • Forsinket pubertet i både gutter og jenter
 • Uregelmessige menstruasjonsperioder i jenter
 • døvhet

Hvordan gigantisme er diagnostisert?

Hvis barnets lege mistenker gigantisme, kan han anbefale en blodprøve for å måle nivåene av veksthormoner og den insulinlignende vekstfaktoren 1 (IGF-1), som er et hormon som produseres av leveren. Legen kan også anbefale en toleranse test til oral glukose.

Under en oral glukosetoleranse test, vil din sønn drikke en spesiell drink som inneholder glukose, en type sukker. Før og etter at sønnen din drikker drikken, vil blodprøver bli tatt.

I en normal kropp vil nivåene av «8217, veksthormonet reduseres etter å ha spist eller drikker glukose. Hvis barnets nivåer forblir det samme, betyr det at kroppen produserer for mye veksthormon.

Hvis blodprøver indikerer en gigantisme, trenger barnet ditt en magnetisk resonans av hypofysen. Legene bruker denne skanningen for å finne svulsten og se deres størrelse og posisjon.

Hvordan gigantismen behandles?

Behandlinger for gigantisme tar sikte på å stoppe eller redusere produksjonen av veksthormoner av barnet ditt.

Kirurgi

Tumorfjerning er den foretrukne behandlingen for gigantisme hvis det er den underliggende årsaken.

Kirurgen vil nå svulsten som praktiserer A’gravering i babyens nese. Mikroskoper eller små kameraer kan brukes til å hjelpe kirurgen til å se svulsten i kjertelen. I de fleste tilfeller skal barnet ditt kunne gå hjem fra # 8217; sykehuset dagen etter intervensjonen.

Dressing

I noen tilfeller kan kirurgi ikke være et alternativ for & # 8217. For eksempel, hvis C’det er en høy risiko for skade på et blodkar eller kritisk nerve.

Ditt barns lege kan anbefale narkotika hvis kirurgi ikke er en & # 8217;. Denne behandlingen tar sikte på å redusere svulst eller stoppe produksjonen av overflødig vekst;.

Legen kan bruke oktreotid eller lanreotidmedisiner for å forhindre utgivelsen av’veksthormon. Disse stoffene etterligner et annet hormon som stopper produksjonen av veksthormonet. De administreres vanligvis som en injeksjon om en gang i måneden.

Bromocriptine og Cabergolina er stoffer som kan brukes til å senke veksthormonnivået. Disse er typisk data i form av en pille. De kan brukes med oktreotid. OCtreotid er et syntetisk hormon som, hvis injisert, kan også senke nivåene av veksthormoner og IGF-1.

I situasjoner hvor disse legemidlene ikke er nyttige, kan pegvisomant daglige injeksjoner også brukes. Pegvisomant er et stoff som blokkerer effektene av veksthormoner. Dette senker IGF-1-nivåene i barnets kropp.

Knivområde RadioSurgery

Radiosurgery med gamma kniv er A’alternativ hvis barnets lege mener at tradisjonell kirurgi ikke er mulig.

& # 8220; gamma kniven & # 8221; Det er en samling av høyt fokuserte strålingsbjelker. Disse strålene ødelegger ikke det omkringliggende vevet, men er i stand til å gi en kraftig dose stråling på det punktet de kombinerer og slår svulsten. Denne dosen er nok til å ødelegge svulsten.

Behandling med gamma kniver tar måneder eller år for å være helt effektivt og å rapportere nivåer av veksten til normal. Det utføres i et poliklinisk regime under generell anestesi.

Men siden stråling i denne typen operasjon har vært knyttet til fedme, læringsproblemer og følelsesmessige problemer hos barn, brukes vanligvis bare når andre behandlingsalternativer ikke fungerer.

Langsiktig utsikter for barn med gigantisme

Ifølge St. Joseph’S sykehus og medisinsk senter, 80 prosent Saker av gigantisme forårsaket av den vanligste typen hypofyse er behandlet med kirurgi. Hvis svulsten returnerer eller hvis det ikke er mulig å forsøke i sikkerhetskirurgi, kan du bruke narkotika til å redusere barnets symptomer og la dem leve et langt og tilfredsstillende liv.