Giftig vennskap: 24 tegn, effekter og forslag

Del på Pinterest

Venner bidrar til å gjøre livet mer signifikant. De gir sosial og følelsesmessig støtte, lindrer følelser av ensomhet og hjelper deg med å føle deg lykkeligere og fornøyd med livet.

Å holde sosiale forbindelser kan også strekke varigheten av livet ditt og redusere risikoen for psykiske og fysiske helseproblemer, inkludert depresjon og hypertensjon.

Noen vennskap kan ikke ha en så positiv effekt. Andre kan være bestemt giftig.

Giftige vennskap kan ta forskjellige former, men generelt tømmes de mentalt og har en måte å slå ned i stedet for bygget.

Du spør deg hvordan du kan gjenkjenne en giftig vennskap? Du er ikke sikker på hvordan du skal håndtere situasjonen eller hvordan det kan påvirke deg? Vi er her for å hjelpe deg med 25 forslag til hvordan du kan gjenkjenne og håndtere venner som forårsaker mer skade enn lykke.

Hva en giftig venn gjør

Alle har gode og dårlige dager. På en dårlig dag er vennlighet ikke alltid lett, selv med dine egne kjære. Så som du kan forstå forskjellen mellom en virkelig giftig venn og noen som bare passerer en dårlig dag?

Dårlige dager mot dårlige vibrasjoner

En god venn som har en dårlig dag, kan klikke mot eller se fjernt, men det vil trolig beklager når ting har blitt arrangert.

Giftige venner, D & # 8217, en annen del, har en tendens til å følge en ordning som aldri virkelig slår av. De vil ikke vise mye anger eller tilbøyelighet til å endre, selv når de skjønner at jeg fikk deg til å føle deg dårlig.

Her er noen andre ting som en giftig venn kunne gjøre:

Legg ned

Venner spøk ofte mellom dem og litt & # 8216; av vitser godwise betyr ikke at vennskapet ditt er giftig, spesielt hvis du også ler.

Når en venn lukter deg regelmessig og får deg til å føle deg ulykkelig, om du bruker tastiske taktikker mer subtile eller fornærmelser åpent, er vennskapet ditt sannsynligvis ikke sunt.

Sladder

Du sa noe tillit til en venn og dagen etter all din sosiale sirkel kjenner detaljene.

Alle kan gå galt og si ting som ikke burde være. Det kan virke som giftige venner liker å spre hemmeligheter rundt, selv når de ber dem om å holde personlig informasjon privat.

Noen som stadig bryter tilliten din, bryr seg sannsynligvis ikke mye om dine følelser.

Få unnskyldning uten oppriktighet

Når du ringer dem på deres oppførsel, ruller de av din angst eller ødelegger en irreverent, & # 8220; unnskyldning & # 8221;.

I stedet for å ta tid til å vurdere synspunktet ditt, sier de: Beklager, du føler deg som denne veien & # 8221; Eller følg deres unnskyldninger med en & # 8220; men & # 8221; defensiv.

Du vet at: Jeg beklager at jeg såret dine følelser, men det var bare en vits.& # 8221;

Disse ikke unnskyldninger tyder på at noen egentlig ikke bryr seg hvordan deres handlinger påvirker deg.

De får deg til å føle deg nervøs

L’uforutsigbarhet indikerer ikke nødvendigvis at noen er giftig, men når reaksjonene kan forårsake skade eller føle støtende, er det lurt å fortsette med forsiktighet.

Ingen er helt forutsigbar, men det er rimelig å forvente at noen du stoler på uttrykkelig uttrykk for sine følelser på sunne og sikre måter.

Kanskje de blir irritert ekstremt og roper mot små ting, hvordan å glemme å slå av TVen eller ikke returnere en jakke du har lånt deg. Så et minutt oppfører de seg som om ingenting hadde skjedd.

Hvis du aldri vet hvordan de vil reagere, kan du ha problemer med å føle deg komfortabel med dem.

La deg bekymre deg

Tilbring tid med en kjære venn bør få deg til å føle deg bra, generelt. Kanskje å bruke tid med en venn spesielt etterlater deg ubehagelig eller urolig.

Du kan ikke engang ha en god forklaring på hvorfor, men når du lar deg føle deg mer lettet enn skuffet, og du er ikke ivrig etter å tilbringe tid med dem.

Hvis du oppdager denne ustabile følelsen, bør du vurdere å undersøke vennskapet ditt for andre signaler om at ting ikke er gode.

Sammenligne deg med andre mennesker

Du har en venn som liker å understreke måtene du ikke er alle «8217; høyde på de andre vennene? Kanskje leiligheten din er mindre enn x leilighet, så det er ikke så morsomt å gå ut med deg. Eller kle mer som y ville gjøre deg kjøligere.

Folk har sine unike egenskaper og forskjeller, og en god venn vil gjenkjenne det. De vil ikke sammenligne dem med andre eller implisere at du på en eller annen måte er lavere enn en’en annen person. Sikkert de ikke bruker like press for å få deg til å gjøre ting du helst vil ikke gjøre.

Nærbilde og i midten, alltid

Har du noen gang hatt en venn med godt vær? De kommer når ting går bra, eller når de trenger noe, men når du sliter, kan du ikke nå dem i det hele tatt.

Noen venner kan snakke for en’nå av deres siste problemer. Når de ender med fancing, tilbyr de et tegn: & # 8220; og hvordan har du det??& # 8221; Før du raskt returnerer samtalen på seg selv.

Prøv å endre deg

Noen som prøver å forandre ting om deg, kan ikke være en ideell venn.

En ekte venn forstår at folk har forskjellige personligheter og vil akseptere deg selv. Hvis du spør råd om noe du vil endre, kan de gi støtte og oppmuntring, men de vil nok vente på deg i stedet for å fortelle deg hva du skal gjøre.

Anta at du har problemer med sosiale sammenhenger og ønsker å forbedre i # 8217; møte nye mennesker. En god venn kan foreslå at du kommer til deres neste spillkveld, slik at de kan introdusere deg til andre venner i et komfortabelt miljø.

Hvor giftige vennskap påvirker deg

Giftige vennskap kan ha en ganske betydelig innvirkning på generell trivsel, og ikke positivt. Tilbring tid med folk som ikke bryr seg om dine følelser, kan til slutt påvirke din følelsesmessige og fysiske helse.

Hvis du merker et av følgende tegn etter å ha brukt tid med en venn, kan du evaluere å revurdere vennskapet;.

Du føler deg alene og isolert

Tilbring tid med venner bør øke din følelse av tilkobling.

A’giftig vennskap kunne i stedet få deg til å føle deg ignorert. Du kontakter deg for å gjøre prosjekter, men vær ekskludert fra gruppebegivenheter, og dine meldinger forblir ubesvarte (med mindre de ikke trenger noe fra deg).

Det ser ut til at de ikke ønsker å tilbringe tid med deg og # 8217; Vennskap tilfredsstiller deg ikke eller ser på alle A’vennskap.

Stresset ditt øker

Stressreduksjon er en av de viktigste fordelene med sterke vennskap. Se venner kan ikke føle seg bedre enn 100% bedre, men du vil sannsynligvis merke noen forbedringer.

En giftig venn, langt fra & # 8217, bidra til å lindre stress, kan legge til noe. For eksempel kan de si eller gjøre ting som står opp når du tilbringer tid sammen.

Selv når du ikke er med dem, kan du tilbringe lang tid å revurdere dine negative interaksjoner, noe som kan få deg til å føle deg spent, irritabel og til og med forferdelig.

Du føler deg ikke støttet

Ekte venner tilbyr støtte når du trenger det. Selvfølgelig er denne støtten ikke alltid konkret. Minst, # 8217; Vennskap innebærer vanligvis L’lytter med empati og # 8217; validering tilbud for angst og smerte.

I A’giftig vennskap, prøv aldri den støtten eller medfølelsen. Du føler deg minimert når de sveiper bort dine problemer eller ignorert helt hvis de aldri svarer på meldingene dine eller hjelpemeldinger.

Kort sagt, jeg er ikke der for deg når du trenger en venn.

Din selvtillit og selvtillit har et hardt slag

Når noen kontinuerlig bryter deg ned og behandler deg dårlig, kan du begynne å akseptere denne oppførselen og slutte å forventer noe bedre.

Når du begynner å tro på deres kritikk og begynner å tvile på dine sterke og kapasitet, kan selvtillit begynne å redusere.

Du slår deg selv for deres oppførsel

Et annet resultat av manipulasjon? Begynn å tenke på å være feil.

Når de skynder seg mot deg, kan du tro at du fortjener det. Du kan bestemme at de aldri tilbyr støtte fordi du ber om hjelp for ofte. Så prøv å få det til å hoppe inn i når de trenger noe.

Du kan også føle deg takknemlig for at de bruker tid med deg fordi de tross alt stresset så mange av dine feil.

Du føler deg ofte ubalansert

Folk som oppfører seg på en giftig måte, bruker ofte manipulasjon for å få det de vil ha. Håndtering gir ofte inntrykk av at noe ikke er bra, selv om du ikke kan identifisere nøyaktig hva.

Deres reaksjoner (eller overdreven reaksjoner) kan ytterligere ubalanse selv. Noen ganger ler de, noen ganger roper de. Vet ikke hva som vil skje, kan gjøre deg så forvirret for ikke å vite hvordan du skal fortsette, unntatt med ekstrem forsiktighet.

Dette ubehag kan bløde i andre deler av livet ditt, slik at du er nervøs og lett opprørt.

Dine andre forhold lider

A’giftig vennskap kan starte sakte, men stadig for å forgifte andre intime relasjoner.

Når du begynner å tvile på deg selv, kan du vurdere deg en dårlig venn. Selv om du ikke begynner å tvile på deg selv, kan det hende du finner det vanskelig å stole på andre. Du kan spørre deg om alle vurderte deg ufullkommen, kjedelig eller støtte uten støtte og dermed begynne å unngå folk.

Dette kan hindre deg i å lete etter støtte fra folk som virkelig betyr noe, slik at du lenger er isolert og bare.

Og nå?

Du skjønte at du har en giftig vennskap, men det som kommer etter?

Du har to hovedalternativer. Du kan prøve å snakke først med din venn. Det er mulig at de ikke skjønner hvor ubehagelig oppførsel er. Hvis du vil redde vennskapet, kan dette være et godt førstevalg. L’andre valg består i slutt alle’vennskap.

Følgende forslag kan hjelpe deg med å ta en trygg og sunn sti, uansett hvilken vei du velger.

Ok vil du tilby en annen mulighet & # 8230;

Kanskje de ikke alltid har vært giftige eller forstår ikke hvordan deres handlinger påvirker deg. Noen mennesker trenger en liten ekstra støtte her.

Hvis de oppfører seg på en hingocentrisk måte uten å vise en reell ondskap, snakker du om dem om og kan forbedre tingene.

Bruk uttalelser i & # 8221; og andre produksjonsmetoder for produksjon for å starte en dialog. Vær åpen på hvordan oppførselen får deg til å føle og evaluere muligheten for å etablere grenser for fremtidige interaksjoner.

For eksempel: Jeg føler meg vondt når jeg hører negative kommentarer på håret mitt eller klærne. I fremtiden, vær så snill å ikke gjøre narr av mine stilvalg & # 8220;.

& # 8230; Men dette er ikke alltid den beste ideen

Hvis vennskapet ikke har noen positiv fordel for deg og samtalen med dem, hjalp ikke noen, det kunne være på tide å sette den ende. Det samme gjelder vennskap som krysser et voldelig territorium.

Du kan fortelle noen hvordan hennes handlinger påvirker deg, men du kan ikke endre dem. De må gjøre det alene og ikke alle er villige til å gjøre innsatsen.

De kunne love å forandre seg og behandle deg selv bedre midlertidig. Men hvis de begynner å redusere eller gå tilbake til andre giftige atferdsordninger, er det bedre at du går videre.

Ta plass til deg selv

Hvis du bruker mye tid på å ha en venn til å behandle deg bedre, hvorfor ikke ta en pause og se hvilke endringer?

Tiden skilt fra # 8217; Vennskap kan hjelpe deg med å løse dine følelser og få klarhet på dine neste trinn. Du kan også se hvordan livet ditt vises uten den personen i den.

Kanskje ting forbedrer seg betydelig, og du føler deg mye bedre når du ikke trenger å bekymre deg for å se dem. I så fall er dette en gyldig grunn til å vurdere å avslutte slutten på # 8217;.

Sett grensene

Hvis du vil prøve å holde vennskapet, er grensene grunnleggende.

Sted som du ikke godtar visse oppføringer, som å rope, ligge, sladder eller flaket uten forklaringer.

Du kan vurdere å forklare hvordan disse atferdene påvirker deg og hvordan du vil svare på.

For eksempel: Jeg liker ikke å bli ydmyket, så hvis du fortsetter å joke på min bekostning, kan vi ikke gå ut og # 8221;.

Utøves før

Når du vet at du må sette en stopper for # 8217; vennskap, la det få vite det.

Kommunisere det i person er ofte det beste. Velg et offentlig sted som også tilbyr litt & # 8216; av personvern, som en park eller et annet nøytralt sted. Hvis du ikke føler deg trygg, kan den også ringe eller skrive et brev. Bare prøv å unngå å avslutte en’vennskap via tekstmelding, hvis mulig.

Før diskusjonen, skriv hva du mener. Du vil forklare dine grunner eller bare vil du si at vennskapet ikke lenger fungerer for deg? Organiser dine tanker og trene deg på forhånd (alene eller med noen du stoler på) kan øke din tillit og hjelpe deg med å holde din beslutning.

Bli rettet

Selv om detaljnivået du gir, kan avhenge av omstendighetene eller fra historien din med den personen, ikke la det være med tvetydighet på ditt vennskaps tilstand.

De vil kanskje ikke sette en stopper for vennskapet, så de kan forstyrre eller forsøke å vende om situasjonen for å få deg til å føle deg skyldig. Prøv å ikke reagere, selv om de reagerer med sinne eller aggresjon. Bekrefter din beslutning rolig (men fast) og går bort.

Reflektere nøye før du kontakter deg

Hvis du bestemmer deg for å avbryte kontakten, stol på ditt instinkt og unngå å nå eller svare på forsøk på å kontakte deg.

Over tid kan du tenke på de gode øyeblikkene du har delt og spør om de har endret seg. Husk hvorfor du legger bra alle’vennskap. Omstart på nytt kan gjøre deg ulykkelig ny, så det er bedre å la litt tilbringe litt tid før du vurderer å ta den tilbake.

Folk kan sikkert forandre seg, og hvis vennen din adresserer deg, unnskyldninger som ser ut til å oppriktig, kan du prøve å slå på igjen på … vennskap. Flytt sakte for å beskytte deg.

Åpen for andre

Å forbli fanget i en’giftig vennskap kan få deg til å føle deg flau, forvirret eller diffident mot andre. Hvis du flyttet bort fra andre venner, kan du ha problemer med å koble til igjen.

Du har sannsynligvis gode venner som virkelig vil tilby støtte. Ta kontakt med dem og forklare situasjonen kan hjelpe deg med å finne de positive vennskapene, som kan hjelpe deg med å helbrede.

Og hvis vi har venner til felles?

Hvis du og en giftig venn du har venner til felles, kan du bekymre deg for hvordan de vil reagere. Tror ikke du må gi flere detaljer enn du føler deg trygge. De kan allerede ha en viss bevissthet om situasjonen.

Du kan bare si: Jeg bestemte meg for å sette en stopper for # 8217; vennskap fordi det har hatt en negativ innvirkning på min velvære & # 8221; eller noe sånt.

ta vare på deg

En gang A’giftig vennskap, ta deg tid til å konsentrere deg om deg selv.

Du har krysset noe smertefullt og vanskelig, så det er helt rimelig å trenge litt & # 8216; tid til å helbrede.

Øv deg godt vare på deg selv:

  • Tilbring tid med dine egne kjære
  • Finn tid til å sove av kvalitet
  • konsentrere seg om Morsomme hobbyer

Fyll ditt liv med positive ting og be om hjelp hvis du trenger det.

Bunnlinjen

Send en slutt på A’giftig vennskap kan være vanskelig, og det er helt normalt å trenge en liten ekstra støtte hvor som helst i prosessen. En terapeut kan hjelpe deg med å utforske dine følelser på # 8217; vennskap og vurdere alternativene for å si opp det eller reparere det.

Crystal Raypole har allerede jobbet som forfatter og utgiver for Goodtherapy. Hans interesseområder inkluderer asiatiske språk og litteratur, japansk oversettelse, mat, naturvitenskap, sexitiv positivitet og mental helse. Spesielt er han forpliktet til å bidra til å redusere stigmaet om psykiske problemer.