Giardiasis: Årsaker, symptomer og behandling

COS & # 8217; Giardiasis er?

Giardiasis er en infeksjon i din tenuøse tarm. Det er forårsaket av en mikroskopisk parasitt som heter Giardia Lamblia. Giardiasis sprer seg gjennom kontakt med infiserte mennesker. Og du kan kontrakt Giardiasis å spise forurenset mat eller drikke forurenset vann. Selv hunden hunder og katter rapporterer ofte Giardia.

Denne tilstanden kan bli funnet over hele verden, i henhold til sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC). Imidlertid er det mer vanlig i overfylte utviklingsland som mangler helsemessige forhold og kvalitetskontroll av vann.

Hvilke årsaker til giardiasis er?

G. Lamblia ligger i dyre og menneskelige avføring. Disse parasittene trives også i mat, i forurenset vann og jord og kan overleve utenfor en gjest i lange perioder. Ulykkesforbruk av disse parasittene kan føre til en infeksjon i & # 8217;.

Den vanligste måten å kontrakt Giardiasis drikkevann som inneholder g. Lamblia. L & # 8217; Forurenset vann kan være i bassenger, spa og speil D & # 8217; vann, som innsjøer. Forurensningskilder inkluderer animalske avføring, bleier og landbruksutstrømning.

Sammentrekningen av giardiasis fra maten er mindre vanlig fordi varmen dreper parasittene. En dårlig hygiene under matmanipulering eller forbruk av produkter skyllet i forurenset vann kan tillate spredningen av parasitten.

Giardiasis sprer seg også gjennom personlig kontakt. For eksempel kan ubeskyttet analsex overføre infeksjonen fra en person til en annen.

Også endre bleen til et barn eller samle parasitten mens du arbeider i et barnehage, er vanlige måter å avgjøre infeksjonen. Barn har høy risiko for giardiasis fordi det er sannsynlig å møte avføringen når de bærer bleier eller potte.

Hva er symptomene på giardiasis?

Noen mennesker kan bære Giardia parasitter uten å manifestere noen symptomer. Giardiasis symptomer manifesterer seg generelt en eller to uker etter displayet. Vanlige symptomer inkluderer:

 • utmattelse
 • kvalme
 • Diaré eller fett avføring
 • tap av Appetit
 • Han retched
 • Hevelse og abdominal kramper
 • Vekttap
 • Overdreven gass
 • hodepine
 • magesmerter

Hvordan Giardiasis er diagnostisert?

Du må kanskje sende en eller flere teststolprøver. En tekniker vil sjekke din avføringsprøve for Giardia parasitter. Du må kanskje sende flere prøver under behandling. Legen din kan også kjøre en & # 8217; enteroskopi. Denne prosedyren innebærer passasje av et fleksibelt rør i halsen og i den # 8217; tynntarmen. Dette vil tillate legen å undersøke fordøyelseskanalen og ta en prøve av stoff.

Hva er behandlingene for Giardiasis?

I de fleste tilfeller løser Giardiasis til slutt alene. Legen kan foreskrive medisiner hvis infeksjonen er alvorlig eller langvarig. De fleste legene vil gi råd til behandling med plantevernmidler, i stedet for å la det løse alene. Noen antibiotika brukes ofte til å behandle giardiasis:

 • Metronidazol er et antibiotikum som må tas fra fem til syv dager. Det kan forårsake kvalme og la en metallsmak i munnen.
 • Tinidazol er like effektiv som metronidazol og behandler ofte giardiasis i en enkelt dose.
 • Nitazoxanid er et populært alternativ for barn fordi den er tilgjengelig i flytende form og må tas bare i tre dager.
 • Paromomycin har en lavere sannsynlighet for å forårsake fødselsskader i forhold til andre antibiotika, selv om gravide kvinner skal vente til etter fødselen før de tar noe stoff for Giardiasis. Dette stoffet administreres i tre doser over 5-10 dager.

Hvilke komplikasjoner er forbundet med giardiasis?

Giardiasis kan føre til komplikasjoner som vekttap og dehydrering fra diaré. L & # 8217; Infeksjon kan også forårsake laktoseintoleranse hos noen mennesker. Barn under 5 som har Giardiasis er i fare for underernæring, som kan forstyrre deres fysiske og mentale utvikling.

Hvordan kan jeg forhindre giardiasis?

Du kan ikke hindre Giardiasis, men du kan redusere risikoen for å kontrastere hendene grundig, spesielt hvis du jobber på steder der bakterier sprer seg lett, som planteskoler.

Dammer, bekker, elver og andre speil D & # 8217; Vann kan være alle kilder til Giardia. Ikke svelg vann hvis du svømmer i en av disse. Unngå å drikke overflatevannet, med mindre det er kokt, behandlet med jod eller filtrert. Dør med te dell & # 8217; flaskevann når du vandrer eller camping.

Når du reiser i en region der Giardiasis oppstår, ikke drikk vann vann. Du bør også unngå å kaste bort tennene med vannet. Husk at vann fra springen også kan være tilstede i isen og i andre drikker. Unngå å spise rå lokale produkter.

Vær oppmerksom på seksuell praksis forbundet med spredningen av denne infeksjonen, for eksempel analsex. Bruk kondom for å redusere muligheten for å få tak i Giardiasis.

Hva er det langsiktige perspektivet for personer med giardiasis?

Giardiasis infeksjoner varer vanligvis i seks til åtte uker, men problemer som laktoseintoleranse kan fortsette etter infeksjonen løser.