Ghee for hår: Potensielle fordeler, bivirkninger og bruksområder

Del på Pinterest

Det klarerte smør, også kjent som klarert smør, er smøret som er blitt tilberedt for å fjerne eventuelle vannrester. Fett- og proteinforbindelsene til smøret er igjen når det er blitt oppvarmet over 100 grader Fahrenheit. Krydder og andre ingredienser kan brukes til å legge til forskjellige smaker til ghee. Ghee er ofte produsert med kodelk, sauemmelk, geitmelk og bøffelk.

Ghee er opprinnelig fra India og er tradisjonelt brukt i indiske oppskrifter. Det har også helbredende egenskaper, ifølge ayurvedisk medisinsk tradisjon. I noen studier på små dyr har ghee vist seg å være lovende som en antiinflammatorisk og antioksidant ingrediens.

Aneekdotiske tester hevder at klarert smør kan brukes til å vokse hår, for å legge til tykkelse på håret og for å sikre hodebunnen. Ikke C’Det er mye i medisinsk litteratur for å vise at det er sant, men det er fortsatt en grunn til å tro at klarert smør kan brukes til hårhelse basert på hva vi vet om det.

Denne artikkelen vil behandle alle mulige fordeler med ghee for hår, så vel som andre måter som Ghee kan forbedre helsen din.

Fordeler med Hair Ghee

Det har ikke vært nok forskning for å bevise eller fullstendig motbevise de ulike uttalelsene som folk gjør på, bruk av klarert hårsmør. Men vi har informasjon om hva ghee inneholder, som kan være nyttig for å avklare sannheten når det gjelder å forstå hvordan ghee hjelper håret.

Ghee gjør håret mykere?

Påfør det klarerte smør lokalt til håret og hodebunnen kan gjøre dem mykere. Fordi det er laget av smør, inneholder ghee aktive antioksidantforbindelser. Disse forbindelsene kan bekjempe toksiner som gjør håret tungt og forårsaker frizz-effekten. Ghee er også vitamin, Som vitamin E og vitamin A, notater for å konkludere hår.

Ghee gjør håret tykkere?

Siden ghee er så rik I vitaminer og proteiner, bruk det på håret, kan hjelpe dem til å føle at de har mer volum. Det ville være vanskelig å vite om dine hårstrenger blir tykkere, men sunnere hår er lettere å forme og kan synes å ha mer volum, bare fordi strengene av sunt hår er sterkere. Det var ingen kliniske studier for å vise at klarert smør kan gjøre håret tykkere.

Ghee gjør hodebunnen sunnere?

Ghee inneholder høye mengder vitamin E, som brukes til å forutsette huden og hodebunnen. Av denne grunn er vitamin E en aktiv ingrediens i mange produkter for hudpleie og anti-aging hår.

Clarifisert smør har en oljeaktig tekstur, noe som betyr at påføringen på håret kan forsegle fuktigheten i hodebunnen. L’Anvendelse av klarert smør på hodebunnen kan hjelpe deg å føle deg mer ærlig og mindre irritert, som produserer mindre flak, mindre olje og hår fra’mer livlig utseende. Husk at ingen store studier har blitt utført for å se om den avklare smøret kan gjøre hodebunnen sunnere eller kurere vilkårene i hodebunnen.

Ghee øker hårveksten?

Det ville være fint om det klarerte smøret var en mirakuløs ingrediens som kunne vokse hår i punktene der håret var tapt, eller hvis det kunne få dem til å vokse raskere. Det er ingen bevis som tyder på at avklart smør kan vokse hår raskere.

Vær imidlertid oppmerksom på at sunnere hår har sterkere låser, noe som betyr mindre hårtap. Lengre kan du holde hver eneste lås av hår, lengre det kan virke som håret ditt, som kan skape # 8217; illusjonen om at håret ditt vokser raskere, selv når de ikke er det.

Bivirkninger av ghee på håret

Ghee er et helt naturlig produkt, noe som betyr at det ofte er tryggere å bruke ghee på hodebunnen og håret sammenlignet med mange kommersielle ingredienser og syntetiske forbindelser. Men dette betyr ikke at å sette det klarerte hårsmøret ikke innebærer risikoen for potensielle bivirkninger.

Hvis du bruker det klarert smør på håret og hodebunnen, kan du merke:

  • Porene hindret på hodebunnen eller hodebunnen akne
  • hårtap
  • hår som ser ut til
  • Hår har en tendens til å tangle
  • Hår vanskeligere å stunne

Etter å ha påført det klarerte smør på håret, bør du ikke prøve å bruke varmen til å forme tråder. Som enhver form for olje, kan den avklare smøret varme hårstrengene og brenne håret ditt hvis de blir for varme.

Vær også oppmerksom på at det klarerte smøret ikke inneholder laktose. Har blitt fjernet gjennom destillasjonsprosessen. Dette betyr at selv om du har en melkesfølsomhet, kan du kanskje bruke det avklartede hårsmøret. Dette kan variere fra tilfeldig, så sørg for at du behandler en oppdateringstest i hodebunnen før du bruker en stor påføring av ghee på hele hodet.

Slik bruker du klarert smør for å hjelpe håret ditt

Å få fordelene med å bruke avklart hårsmør, noen anbefaler noen mennesker å bruke klarert smør som en hårmaske.

Hvordan bruke ghee som aktuell hårbehandling

Bruk ghee som en hårmaske er ganske enkel. Du kan varme noen spiseskjeer av klarert smør i 10 sekunder eller mindre i mikrobølgeovn eller bare gni hendene dine med klarert smør mellom håndflatene for å varme opp det. Påfør det klarerte smøret direkte på håret, og sørg for at du dekker hodebunnen og de dobbelte tipsene du har.

Du kan la det klargjort smør på håret i 1 eller 2 timer for å starte og la det tæge lenger neste gang hvis du liker resultatene. For å hindre at ting blir for glatt, bruk et dusjhodesett mens det avklarede smøret sprer seg.

Når behandlingen er ferdig, vask håret med sjampo og skyll grundig.

Du kan konsumere oralt klarert smør for å markedsføre håret ditt?

En diett rik på sunne fettstoffer og fettsyrer kan bety at håret ditt ser bedre ut på lang sikt. L’å legge til klarert smør til kostholdet ditt er et herlig alternativ til smør. Men det er usannsynlig at å spise smør klarert som et supplement skaper en klar forskjell i måten håret ditt vises.

Du kan forlate det klarerte smør på håret om natten?

Det er ingen data som tyder på at å forlate klarert smør på håret kan være skadelig for deg. Men du bør huske typen hår du har og din tendens til å holde opp oljen før du prøver en hårmaske om natten som inneholder klarert smør. Prøv å bruke klarert smør som en skyllingsbehandling i ca 2 timer for å teste hvordan håret reagerer før du forlater det avklare smøret på håret om natten.

Andre ghee helsemessige fordeler

Ghee har andre helsemessige fordeler som ikke er bundet til håret ditt. Den:

  • inneholder mettet fett som kan redusere betennelse
  • har Antioksidanter som kan hjelpe kroppen din til å bekjempe frie radikaler
  • Det er uten laktose og kasein, som kan utløse følsomhet og allergier

Folk som sverger på ghee som en kjøkken ingrediens og som et legemiddel sier at anekdotiske bevis viser at ghee gjør mange ting. Disse tingene kan være sanne, men på dette tidspunktet er det en stor bevis på at det ble utført for å demonstrere disse uttalelsene.

Ta bort

Vi har tilstrekkelige kliniske studier for å foreslå at ghee er en effektiv behandling for håret ditt. Vi vet at ghee inneholder vitaminer og proteinforbindelser som kan være til nytte for helsen på andre måter. De samme vitaminene og forbindelsene kan ha beskyttende egenskaper når det gjelder håret ditt. For de fleste er det trygt å prøve ghee og se hva som skjer.