Geritra: hva de gjør, hvordan å finne en og hvorfor å se dem

Del på Pinterest

En geritra er en grunnleggende lege som spesialiserer seg på behandling av forhold som påvirker eldre.

Det er en stadig mer sjeldne spesialitet, delvis fordi Medicare, regjeringens helseforsikringsprogram for personer i alderen 65 år, har lave, og mange geriatriske refusjonsrenter tjener mindre enn andre spesialister.

De American Society of Geriatrics anslår at det er lite mer enn 6,900 sertifisert geriatrisk i USA, og med den amerikanske befolkningen som lever lengre enn noensinne, er behovet for geriatrium bestemt for å overvinne tilbudet i de kommende tiårene.

Hvis du når pensjonsalderen eller du allerede har en helsetilstand som generelt påvirker eldre mennesker, er det gode grunner til å vurdere å finne en geriatrist i ditt område.

Hva gjør en geriatrisk spesialist?

Spesialisert seg på den avanserte bruken av eldre

Geriatras Diagnosticano og Behandle A’bredt spekter av forhold og sykdommer som påvirker mennesker aldring, inkludert:

 • demens
 • L’osteoporose
 • inkontinens
 • kreft
 • Tap av # 8217; hørsel og visning
 • slitasjegikt
 • søvnløshet
 • diabetes
 • Depresjon
 • hjertefeil
 • skrøpelighet
 • Balanseringsproblemer

Integrert som

Gerialati kan fungere som et kontaktpunkt i et team av helsepersonell, og holde oversikt over komplekse farmakologiske interaksjoner og prioritere behandlinger for personer som kunne håndtere ulike forhold.

Oppfordre sunn aldring

L’aldring presenterer unike fysiske, kognitive, følelsesmessige og sosiale utfordringer. Geriatrister utdanner folk om hvordan de skal være aktiv, knyttet og sunn og hvordan man skal håndtere overganger i familielivet, arbeidslivet og livsmiljøene.

De kan også kunne hjelpe deg med å bekjempe negative stereotyper på Aging som kan påvirke din generelle helse. Studier har vist at når Helsetjenesteleverandører Og tålmodig Har negative ideer på og i aldring, kan oversette til de verste helsemessige resultatene for pasienter.

Hva slags trening har en geriatrist?

Geriatri er fullt utdannede leger. Etter uteksaminering i medisin, fullførelse av oppholdskrav og statslisens for å utøve medisin, må legene som ønsker å spesialisere seg i geriatrisk medisin, få rådets sertifisering i internmedisin eller familie medisin.

De må også fullføre et stipend av geriatrisk medisin på en akkreditert struktur og overgår den geriatriske medisinsk sertifiseringseksamen.

Hva er forskjellen mellom en geriatrist og en gerontolog?

En Geriatra er en spesialisert lege i oppmerksomheten til eldre.

Gerontologer er ikke leger. De er fagfolk spesialisert i aldring eller profesjonelle spørsmål i ulike felt fra # 8217; tannlegen og psykologi ALLE’Sykepleie og sosialhjelp som studerer og kan motta sertifisering i gerontologi. Disse fagpersonene er klare til å gi sine tjenester og omsorg for eldre.

Hva er fordelene med å gå til en geriatrisk spesialist?

Den største fordelen med å gå fra en geriatrist er den spesialiserte opplæringen som har forebygging, diagnose og behandling av spesifikke medisinske og helsemessige forhold som kan interessere deg når det er gammelt.

Akkurat som foreldre bærer babyer og barn fra barneleger på grunn av deres spesialkunnskap, velger folk Geriatrics å dra nytte av de mest avanserte behandlingene som er tilgjengelige for eldre.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Viser også at leger spesialisert på geriatrisk medisin har en tendens til å ha trøstende holdninger og nyte muligheten til å forbedre kvaliteten på de eldre livets generelle liv.

Hvordan vil du finne en god geriatrisk spesialist?

Leger A Johns Hopkins medisin Jeg anbefaler å vurdere fire viktige faktorer når jeg velger en geriatrist.

Denne legen er tilstrekkelig dannet?

Be om potensielle leger som sertifiseringer de fikk. Du kan også spørre om legen din er tilknyttet sykehus eller universiteter som spesialiserer seg på de eldre kurene.

Jeg vil ha lett tilgang til omsorg?

Hvor lett er det for deg å gå til legen din? Tenk på kontortid, parkering og trafikk i området.

Du bør også finne ut om forsikringen din er akseptert, og hvis kontoret tilbyr hjemmets tjenester.

Jeg er rolig med måten legen kommuniserer på?

Hvordan legen din samhandler med dine andre helsepersonell og hvordan du vil kommunisere legen din med deg? Finn ut om du mottar påminnelser om avtaler via SMS eller e-post og hvordan du ber om bestemmelsene i bestemmelsene.

Hva er kjørefilosofien?

Til dine første avtaler, vær oppmerksom på hvordan du føler deg i # 8217; Miljøet på kontoret. Personalet behandler deg med respekt og høflighet? Legen din svarer på dine spørsmål direkte og helt? Hva er målene til legen for din helse og ditt velvære? Du vil være sikker på at målene dine er de samme, og du kan utvikle et pålitelig forhold.

Bunnlinjen

Gerialati er leger spesialisert seg på behandling av eldre. Selv om de er mer og mer knappe, er geriatrics en stor ressurs for folk aldring. De er spesielt dannet i forholdene som de eldre må møte og kan hjelpe deg med å integrere din hjelp hvis du gjør med flere forhold samtidig.

Hvis du vil lete etter en geriatrist, må du sørge for at legen din er sertifisert i geriatrisk medisin. Du bør ha lett tilgang til kontoret; kontor og din forsikringsplan bør aksepteres der. Du bør også sørge for at du er rolig med legenes kontor og filosofi prosedyrer.