GERD: Hvordan forbedre søvnen din

Beskrivelse

Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) er en kronisk tilstand hvor magesyren strømmer langs spiserøret;. Denne døren Alle’irritasjon. Mens de fleste advarer halsbrann eller sur refluks på et tidspunkt i livet, kan du ha GERD hvis syre refluks symptomer er kroniske og lider av det mer enn to ganger i uken. Hvis ikke behandlet, kan GERD føre til mer alvorlige helseproblemer, for eksempel søvnforstyrrelser.

Sekund National Sleep Foundation (NSF), Gerd er en av hovedårsakene til søvnforstyrrelser blant voksne i alderen 45 og 64 år. En undersøkelse utført av NSF fant at voksne i USA som lider av nattlig mageforbrenning, er mer sannsynlig enn de uten kortal mageforbrenning for å bringe tilbake følgende symptomer relatert til søvn:

  • søvnløshet
  • Dag døsighet
  • Ben syndrom uten hvile
  • Søvnapné

Det er vanlig at folk med nattapné også har GERD. L’Nattapné oppstår når en overflatepuste eller en eller flere pauser i pusten oppstår under søvn. Disse pausene varer noen få sekunder til noen få minutter. Pauser kan også forekomme 30 ganger eller mer hver time. Etter disse pausene fortsetter typisk pust, men ofte med en sterk puff eller en kvalt lyd.

L’Natt apné kan få deg til å føle deg trøtt og sløv om dagen fordi den forstyrrer søvn. Det er vanligvis en kronisk tilstand. Som et resultat kan det hindre dagtid og gjøre konsentrasjon vanskelig på daglige aktiviteter. De NSF anbefaler at de med nattlige GERD-symptomer får en screening for nattapné.

Gerd Symptomer, som hoste og kvelning, har en tendens til å bli verre når du ligger ned eller prøver å sove. Tilbakeløpet av syre fra magen Alle’esophagus kan nå halsen og strupehodet, noe som forårsaker en følelse av hoste eller kvelning. Dette kan få deg til å våkne opp.

Selv om disse symptomene kan være bekymringsfullt, er det mange måter å forbedre søvn på. Livsstil og atferdsendringer kan gjøre mye for å hjelpe deg med å få kvalitets søvn du trenger, selv med GERD.

Bruk en kil til å sove

Sove på en stor formet kileformet pute kan være effektiv i å håndtere søvnproblemer knyttet til GERD. Den kileformede puten holder deg delvis i vertikal stilling, og skaper mer motstand mot strømmen av syre. Det kan også begrense søvnposisjoner som kan utøve trykk på underlivet og forverre halsbrannsymptomer og tilbakeløp.

Hvis du ikke finner en kile å sove i en vanlig sengetøy, kan du sjekke barselsbutikkene. Disse butikkene bærer ofte kileputer fordi Gerd er vanlig under graviditeten. Du kan også sjekke medisinske forsyninger butikker, apotek og spesialforretninger.

Vipp din seng

Vippe hodet på sengen til # 8217; høy vil heve hodet, noe som kan bidra til å redusere muligheten for at magesyren reflekteres i halsen om natten. De Cleveland Clinic Anbefaler å bruke heis seng. Dette er små plattformer som ligner på kolonner plassert under sengens ben. Folk bruker ofte dem til å gjøre plass til lagring. Du kan finne dem i de fleste hjem tilbehør butikker.

For GERD-behandling, plasser UPS bare under de to benene på toppen av sengen (L’Endboard End), ikke under bena ved foten av sengen. L’Målet er å sørge for at hodet ditt er høyere enn føttene dine. Løft 6-tommers senghodet kan ofte ha nyttige resultater.

Vent til å ligge

Går til sengs for tidlig etter å ha spist kan gjøre symptomene på GERD divider og påvirke søvn. De Cleveland Clinic Anbefaler å fullføre måltider minst tre eller fire timer før sengetid. Du bør også unngå snacks før Coricarets.

Gå hunden din eller ta en avslappende spasertur i nabolaget ditt etter middagen. Hvis en tur ikke praktiseres om natten, vask oppvasken eller legg bort vaskeriet, vil ofte gi fordøyelsessystemet ditt nok tid til å begynne å behandle måltidet ditt.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Han oppdaget at den «8217; regelmessig trening kan forbedre og regulere søvn. Den har den videre fordelen med å hjelpe med vekttap, noe som også reduserer GERD-symptomer. Men det er viktig å merke seg at øvelsen naturlig øker adrenalinen. Dette betyr at trening umiddelbart før du går i seng kan gjøre det vanskeligere å sovne eller sovne.

Vekttap er også en effektiv måte å redusere refluks på. Å miste vekt reduserer intra-abdominaltrykk, som reduserer sannsynligheten for tilbakeløp.

Også å spise mindre og hyppigere måltider og unngår mat og drikke som forverrer symptomer. I følge Mayo Clinic, Noen matvarer og drikkevarer for å unngå inkluderer:

  • Stekt mat
  • tomater
  • alkohol
  • Kaffe
  • sjokolade
  • hvitløk

Hva er takeaway maten?

Gerd symptomer kan ha en betydelig innvirkning på søvnkvaliteten, men det er tiltak du kan adoptere for å redusere disse symptomene. Langsiktig livsstilsendringer Slik går du ned i vekt er muligheter for å vurdere om du har problemer med å sove på grunn av GERD.

Mens livsstilsendringer ofte kan forbedre søvnkvaliteten, trenger noen mennesker med GERD også medisinsk behandling. Legen din kan hjelpe deg med å skape en total terapeutisk tilnærming som fungerer best for deg.