Genotype 3 Dell & # 039; Hepatitt C: Diagnose, behandling og andre

Forstå L & # 8217; hepatitt c

L & # 8217; hepatitt C er en smittsom virussykdom som kan skade leveren. Det er forårsaket av viruset på & # 8217; hepatitt C (HCV). Denne sykdommen har forskjellige genotyper, selv kalt stammer, hver med en bestemt genetisk variasjon. Noen genotyper er lettere å håndtere enn andre.

I USA er genotypen 3 av & # 8217; hepatitt C mindre ofte kontraktet av genotype 1, men også genotype 3 er vanskeligere å behandle. Fortsett å lese for å finne ut hva det betyr å ha genotype 3 og hvordan det blir behandlet.

Hva det betyr å ha l & # 8217; hepatitt c genotype 3?

Ifølge sentrene for sykdomsstyring og forebygging (CDC), for tiden Syv HCV genotyper har blitt identifisert. Hver genotype har sin subtypes, for totalt over 67.

Siden hver genotype kan behandles med forskjellige legemidler for ulike varigheter, er det viktig å identifisere hvilken genotype som har en person. Genotypen av det infiserte viruset endres ikke. Selv om det i sjeldne tilfeller kan noen bli smittet av mer enn ett virus genotype samtidig.

Om 22 prosent 30 av alle mennesker med HCV-infeksjon har genotype 3. Klinisk forskning på terapier for denne genotypen forblir bak i forhold til forskning og all «8217; behandlingseffektivitet for andre genotyper i fortiden. Det antas imidlertid at dette gapet reduseres.

Forskning på bedre behandlinger er viktig fordi det er tegn som tyder på at folk med denne genotypen opplever en raskere progresjon av lever og cirrhosis fibrose. Dette betyr at levervev kan tykkere og helbrede raskere enn noen med en annen genotype.

Personer med genotype 3 kan ha en høyere risiko for alvorlig steatosis, som er opphopningen av fett i leveren. Dette kan forårsake leverhevelse med betennelse og forringelse av arr. Dette kan også bidra til risikoen for hepatisk insuffisiens.

Denne genotypen kan også øke risikoen for hepatocellulært karsinom. Hepatocellulært karsinom er den vanligste formen for primær leverkreft, som ofte oppstår hos personer med kronisk hepatitt B eller C.

Hvordan kan du identifisere genotypen din?

Med HCV-infeksjon er det viktig å vite hvilken genotype som har en person. Dette vil tillate en helsepersonell å gi den beste hjelpen ved å skape en bestemt behandlingsplan for typen HCV.

Samlet sett er dette en relativt ny komponent av behandlingen for HCV. Før 2013, ikke C & # 8217; Det var en pålitelig måte å skille mellom de forskjellige HCV-genotypene som kan være tilstede i en person med infeksjonen.

I 2013, Mat og Drug Administration (FDA) Godkjent den første genotypingstesten For folk med HCV.

Forskjellige amplifikasjonstester av nukleinsyrer kan skille mellom følgende genotyper:

 • 1 og hans subtyper
  • 1a
  • 1b
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

For å gjøre dette må legen først få et utvalg av blod eller serumplasma. I testen analyseres det genetiske materialet (RNA) tilstede ALL & # 8217; interiør i HCV-viruset. I løpet av denne perioden produseres forskjellige identiske kopier av komplementært DNA-materiale. Denne testen kan bidra til å identifisere de unike genotypen eller genotyper av HCV-tilstede.

Denne testen bør ikke brukes som et første diagnostisk verktøy for å avgjøre om en person har en [8217; HCV-infeksjon.

Imidlertid bør alle som er i fare for HCV i det minste bli utsatt for sykdomstester med en screeningstest.

Diagnose av HCV

L & # 8217; HCV er diagnostisert gjennom en screening blodprøve. Denne testen utføres vanligvis på et lokalt diagnostisk laboratorium eller et helsefasilitet.

Du anses i fare hvis en av følgende forhold oppstår:

 • Du ble født mellom 1945 og 1965.
 • Du har tatt ulovlige injiserbare stoffer minst en gang i livet ditt.
 • Har du gjennomgått en transfusjon av hemoder eller en organtransplantasjon før 1992.
 • Du er en helsepersonell med et nålesår som kunne ha utsatt deg alle og HCV.
 • Du har hiv l & # 8217.
 • Du ble født av en kvinne som var positiv på # 8217; HCV, og du har aldri blitt testet for HCV.

Den opprinnelige testen ser etter antistoffene som dannes mot blodet HCV. Hvis det er antistoffer, betyr det at du på et tidspunkt har blitt utsatt for viruset. Men dette betyr ikke nødvendigvis at du har HCV.

Hvis det ser ut til å være positivt for HCV-antistoffer, vil legen foreskrive ytterligere blodprøver for å avgjøre om viruset er aktivt og hva som er din virale ladning. Din virale ladning refererer til mengden av virus som er tilstede i blodet ditt.

Kroppen til noen mennesker kan bekjempe HCV uten behandling, mens andre kan utvikle den kroniske formen av sykdommen. Selv genotype-testen vil være en del av de ekstra blodprøver.

Hvordan det behandles L & # 8217; Hepatitt C Genotype 3?

Selv om de eksisterer behandlingsretningslinjer for hver genotype, er det ingen «alternativet som er gyldig for alle. Behandling er tilpasset. Suksessbehandlingsplaner er basert på:

 • Som kroppen din reagerer på narkotika
 • din virale kostnad
 • Din generelle helse
 • Enhver annen helsetilstand du måtte ha

L & # 8217; HCV behandles vanligvis ikke med reseptbelagte legemidler med mindre kronisk. Behandlingen tar vanligvis mellom 8 og 24 uker og inkluderer kombinasjoner av antivirale legemidler som angriper viruset. Disse behandlingene kan bidra til å minimere eller forhindre skade på leveren.

Det har blitt vist at genotype 3 er mindre sannsynlig å reagere på et typisk kurs av nye direkte handlingsviralagenter (DAA) godkjent av FDA. Regimer som er mer sannsynlig å mislykkes, kan inkludere:

 • Boceprevir (Victilis)
 • SimeperVir (Olysio)

Det er ikke klart nøyaktig fordi genotypen 3 er så motstandsdyktig mot disse behandlingene.

Genotype 3 Det har blitt funnet For bedre å svare på nye kombinasjoner av narkotika, inkludert:

 • GLECAPREVIR-PIZRENTASVIR (MAVYRET)
 • Sofosbuvir-Velpatasvir (EpClusa)
 • DACTASVIR-SOFOSBUVIR (SOVALDI)

Og de andre genotypene?

Genotype 1 er den vanligste variasjonen av HCV i USA og i verden. Om 70 prosent Folk i USA med HCV har genotype 1.

Over hele verden, foreslår dataene det omtrent 22.8 prosent av alle tilfeller er genotyper 2, 4 og 6. Genotype 5 er den sjeldneste og forstår Mindre 1 hundre av den globale befolkningen.

Bunnlinjen

Genotype 3 er forbundet med en høyere risiko for leverkreft, raskere utvikling av fibrose og cirrhose og dødelighet. Av denne grunn er det viktig å avgjøre hvilken HCV-genotype har noen blitt diagnostisert med HCV-infeksjon.

Dette gjør at noen med denne genotypen begynner å behandle, potensielt begrenser skaden forårsaket av leveren og andre alvorlige bivirkninger. Lengre diagnosen og behandlingen er sendt, den vanskeligste behandlingen vil være større risikoen for komplikasjoner.