Genioplasty (Chin Surgery): Typer, komplikasjoner og perspektiver

COS’er genioplasty?

Genioplasty er en type operasjon som utføres på haken. Både plastikkirurger og maxillofacial kirurger (kirurger som arbeider på munn og kjeve) kan utføre denne typen operasjon.

Genioplasty er oftere en estetisk kirurgi, noe som betyr at folk velger å få det til utseendet og ikke på grunn av et medisinsk problem. Av denne grunn er det ofte ikke dekket av forsikring.

Det er flere måter å utføre denne prosedyren på:

 • fremgang eller flytte haken fremover
 • Pushback eller flytte haken til # 8217; tilbake
 • fra side til side, som kan hjelpe med asymmetriske sinn
 • Vertikale endringer, hvordan å strekke eller forkorte haken

Del på Pinterest

Typer genioplasty

Det er to hovedtyper av genioplastikk: glidende genioplastikk og hakeproteser.

Glidende genioplastikk

I en glidende genioplasti bruker en kirurg en sag til å kutte hakenbenet vekk fra resten av kjeften og flytte den for å korrigere en mangel på haken. Dette kalles også bengenioplasti.

Denne typen genioplasty anbefales for personer med alvorlig bakside eller for folk hvis hake er for bakover i forhold til resten av ansiktet. Det kan også bidra til å rette tankene som drives for lenge og er for lange.

Protese for hake

Planter for haken kan brukes til å omforme, forstørre eller skyve fremover L’haken. Dette kan oppnås ved kirurgi eller injeksjon.

L’Chin kirurgi innebærer planten av et plastmateriale i hake og # 8217; adhesjon alle’bein. Alloplastiske systemer (de som er laget med syntetiske materialer) er de vanligste.

L’økning i ikke-kirurgisk hake innebærer bruk av nåler for å injisere fyllstoffer, for eksempel kroppsfett, for å forbedre hakenes utseende.

Hvor mye er en genioplasti?

Det er vanskelig å generalisere hvor mye genioplastikken vil koste. Kostnaden for hver operasjon er like unik som deg. De tingene som kan påvirke prisen inkluderer:

 • hvor bor du
 • Hvilken kirurg fungerer
 • hvor mye kjeften beveger seg
 • Hvor flott’plante
 • materiale som anlegget er laget
 • Din forsikringsdekning

Sekund Vurderinger rapportert av pasienter For genioplasti var gjennomsnittsprisen $ 8,300.

SLIDING GENIOPLASTY SURGERY

Denne prosedyren kan utføres på et sykehus eller et operasjonsrom på kontoret. De fleste har l’generell anestesi for prosedyren.

For å starte, reduserer kirurgen nedre leppen og kutter den nedre lippegummi under de nedre tennene. Så det myke stoffet er skilt fra # 8217; hakebenet. Kirurgen bruker en sag til å kutte en liten vertikal linje i haken som en referanse. Dette garanterer at beinet forblir rett når det beveges fremover eller bakover.

Legen utfører deretter et horisontalt kutt langs L’hakeben. Hvis haken flyttes til # 8217; tilbake eller redusert, reduserer legen også en beinkile. Så de ruller gjennom beinet fremover eller bakover og setter skruene og muligens en metallplate for å sikre at den forblir i posisjon.

Å strekke haken, henge beinet med et mellomrom mellom resten av kjeven og haken. L’bein vil vokse opp over tid og fylle dette gapet.

For å forkorte haken, fjern benkilen og heng opp haken til resten av kjeven.

Hvis du har haken din flyttet fremover, kan kirurgi lage en & # 8220; trinn & # 8221; i # 8217; bein. Kordene er mye mer synlige hos kvinner enn hos menn på grunn av mangel på hår på ansiktet. Hvis du har et skritt, kan kirurgen din barbere en del av # 8217; bein for å hindre det fra monstre.

Deretter syres syet syet. Legen gjelder deretter en kompresjonstape alle’ekstern munn og hake for å sikre at området er beskyttet under tidlig helbredelse.

Etter omsorg

Etter intervensjonen vil kirurgen instruere deg om å ta orale antibiotika i to dager. De orale punktene er resorberbare, så du trenger ikke å gå på sykehuset for å fjerne dem.

Du kan begynne å spise normalt så snart du er klar. Vi anbefaler en væske eller myk diett. Det er nødvendig å skylle munnen med vann eller antiseptisk oral skylling etter hvert måltid.

Etter tre eller fem dager kan du fjerne medisiner for sår og dyktige tape og gå tilbake til den daglige rutinen. Ikke trene for de første 10 dagene etter intervensjonen. Ikke delta i kontaktsport i seks til åtte uker.

Du kan merke hevelse, rødhet eller blåmerker, som skal forsvinne etter noen dager.

Hvis du merker noe av følgende, kontakt legen din umiddelbart:

 • Feber på 100.4 ° F (38 ° C) eller høyere
 • Bruising, rødhet eller hevelse som ikke forsvinner innen en uke
 • Sterk lukt fra # 8217; gravering
 • Gul eller grønn avløp
 • blødning som ikke kan stoppes med et lite trykk

Implantat kirurgi Chin

For en hakeanlegg kan en kirurg kutte alle «8217; innsiden av munnen eller under haken. Før # 8217; intervensjon, vil kirurgen ha skulpturert anlegget i riktig størrelse og form slik at den er klar for innsetting.

Det finnes forskjellige typer alloplastikk som brukes til hakenproteser, som silikon, teflon og meditasjon. Melterage er et nyere materiale som blir stadig mer populært fordi det har & # 8220; Pores & # 8221; i plast, som tillater stoff å holde seg til anlegget i stedet for rundt det. Systemene er laget for å holde seg til beinet med skruer.

Når materialet har blitt implantert, fortsetter kirurgen gravering. Denne prosedyren kan ta 30 minutter til tre timer.

Hvis du velger å gjennomgå en ikke-kirurgisk plante, kan legen injisere dermal fyllstoffer eller en del av fettet ditt etter fettsuging.

Etter omsorg

Fyllstoffene injiseres med en nål og involverer ikke arr og minimumsgjenopprettingstider.

Kirurgiske systemer har en gjenopprettingstid som ligner på glidende genioplastikk fordi stoffet må ha tid til å bli med på anlegget. Suturene i munnen er resorberbare og må ikke fjernes.

Du kan begynne å spise myke eller flytende matvarer så snart du føler deg komfortabel. Pass på at du skyller etter hvert måltid med vann eller antiseptisk skylling.

Komplikasjoner

Komplikasjoner for genioplasty inkluderer:

 • infeksjon
 • Allergisk reaksjon på en plante
 • Ekstrudering av’plante
 • Skrueshow
 • skade på nerver som forårsaker nummenhet i munnen eller leppene

Outlook

Genioplasty er en enkel prosedyre, og de fleste av de som mottar en er fornøyd med resultatet. I en studie Av de 16 pasientene med genioplasty sa alle at deres nye profil er fornøyd og opplevd en større følelse av selvtillit. I en annen studie På 37 pasienter med genioplastikk erklærte 36 seg selv fornøyd med prosedyren, med 34 som identifiserte seg som «8220 ekstremt fornøyd & # 8221; Og to som har identifisert seg som «8220; fornøyd & # 8221;.