GENHECTOMY: Hva du kan forvente, utvinning, kostnader og mer

COS & # 8217; er genghektomi?

Gengivektomi er kirurgisk fjerning av gingivalvev eller tyggegummi. Gengivektomi kan brukes til å behandle forhold som gingivitt. Det brukes også til å fjerne overflødig gingival stoff for estetiske årsaker, for eksempel redigering av et smil.

Fortsett å lese for å vite hvordan prosedyren ble utført, hvor mye det kan koste og com & # 8217; er utvinningen.

Hvem er en kandidat for gingivektomi?

En tannlege kan anbefale Gjengivektomi hvis du har en gingival resesjon fra:

 • aldring
 • Gingival sykdommer, som gingivitt
 • Bakterielle infeksjoner
 • Gingival skader

Gengivektomi for tannkjøttsykdommer

Hvis du har en gingivalsykdom, kan en tannlege anbefale denne prosedyren for å hindre fremtidig skade på tannkjøttet og å gi tannlegen din enklere tilgang til rengjøring av tenner.

Gingival sykdommer skaper ofte åpninger i den nedre delen av tennene. Disse åpningene kan føre til akkumulering av:

 • tallerken
 • bakterie
 • herdet tallerken, kjent som tartar eller tartar

Disse akkumulasjonene kan derfor føre til ytterligere skade.

Tannlegen din kan også anbefale denne prosedyren hvis du oppdager en sykdom eller en gingival infeksjon i løpet av en kontroll eller rengjøring og ønsker å stoppe din progresjon.

Elektiv genivere

Genghektomi for estetiske grunner er helt valgfritt. Mange tannleger anbefaler ikke med mindre risikoen er bass eller hvis de er spesialisert på kosmetiske prosedyrer.

Snakk med en tannlege av denne prosedyren før du er klar over fordeler og ulemper med en elektiv gentivektomi.

Hva du kan forvente under prosedyren

En gingivektomi tar fra 30 til 60 minutter, avhengig av mengden gingival vev fjernet fra tannlegen.

De mindre prosedyrene som involverer en enkelt tann eller flere tenner, vil trolig kreve bare en enkelt økt. Fjerning eller remodeling av tannkjøttet kan ta flere besøk, spesielt hvis tannlegen din ønsker en & # 8217; område helbrede før du bytter til den neste.

Slik fungerer prosedyren:

 • Din tannlege injisert lokalbedøvelse i tannkjøttet for å dumpe området.
 • Tannlegen din bruker en skalpell eller et laserverktøy for å kutte stykker av gingivalvev. Dette kalles mykt vevgravering.
 • Under prosedyren vil tannlegen din trolig holde et sugeverktøy i munnen for å fjerne overflødig spytt.
 • Når stoffet er kuttet, vil tannlegen trolig bruke et laserverktøy for å fordampe det gjenværende stoffet og forme gingivalgrensen.
 • Tannlegen din bruker et mykt stoff som ligner på en mastikk og bandasjer på området for å beskytte tannkjøttet mens de helbreder.
 • Hvordan sammenligne prosedyrene med skalpeller og lasere?

  Laser gengivektomies er stadig mer vanlige fordi fremgang i laser teknologi fortsetter å gjøre verktøyene billigere og enklere å bruke. Lasere er enda mer presise og gjør en raskere helbredelse og cauterization på grunn av laser varme, samt en lavere risiko for forurenset metallverktøy infeksjoner.

  Laserprosedyrer er dyrere enn skalpellprosedyrer og krever mer trening, så tannlegen din kan tilby en gingivektomi med skalpell hvis de ikke er opplært eller ikke har riktig utstyr;.

  Hvis du har en helseforsikring, kan planen din ikke dekke laserprosedyrer, så en bisturry gingivektomi kan være mer praktisk. Det er en god ide å ringe forsikringsselskapet ditt før du programmerer en gingivektomi for å forstå fordelene.

  Com & # 8217; er gjenoppretting?

  Gjenoppretting fra gingivektomi er generelt rask. Her er hva du kan forvente.

  De første timene

  Du bør være i stand til å gå hjem med en gang. Tannlegen din vil nok bare bruke L & # 8217; lokalbedøvelse, slik at du vanligvis kan kjøre alene hjemme.

  Du kan ikke føle smerte med en gang, men når nummenheten folver noen timer etter prosedyren, kan smerte være mer akutt eller vedvarende. En benk smertestillende som paracetamol (Tylenol) eller L & # 8217; ibuprofen (Advil) kan bidra til å lindre smerte.

  Sannsynligvis også tannkjøttet vil bløde i noen dager. Erstatte bandasjer eller dressinger til blødningene stopper eller til tannlegen advarer om at tannkjøttet kan bli utsatt igjen.

  Din tannlege eller en tannlegeassistent bør forklare hvordan man skal endre bandasjer eller dressinger før du sender deg hjem. Hvis ikke L & # 8217; de forklarte, eller hvis du ikke er sikker på instruksjonene, ring deres kontor for å be om instruksjoner.

  De neste dagene

  Du kan ha kjeve smerte. Tannlegen din vil trolig fortelle deg å spise bare myke matvarer slik at det spiser uløste eller ødelegger tannkjøttet mens de helbreder.

  Prøv å bruke en kald pakke på kinnene for å berolige smerte eller # 8217; irritasjon som sprer seg i munnen.

  Bruk en varm skylling med saltet vann eller en saltoppløsning for å holde området fri for bakterier eller andre irriterende stoffer, men unngå munnvannet eller andre antiseptiske væsker.

  Det kan også være nødvendig å ta antibiotika for å hindre gingivalinfeksjoner.

  Langsiktig

  Enhver smerte og ømhet vil redusere etter omtrent en uke. Kontakt tannlegen din igjen for å sikre at området helbreder godt, og at du kan gjenoppta en vanlig diett.

  Til slutt, ta vare på tennene dine. Børste og bruk tanntrådene to ganger om dagen, unngå å røyke og redusere matvarer med mye sukker.

  Når å se tannlegen din

  Kontakt tannlegen din umiddelbart hvis du merker:

  • blødning som ikke stopper
  • Overdreven smerte som ikke forbedrer seg i tid eller hjemmebehandling
  • Pus eller unormal sekresjon
  • feber

  Hvor mye er genghektomi?

  Levekostnader for gingiveictomy rekkevidde fra $ 200 til $ 400 per tann. Noen tannleger kan lade mindre for flere tenner, vanligvis opptil 3, utført i en enkelt økt.

  Hvis du har en & # 8217; forsikring, er gingiveicen sannsynligvis dekket av planen din hvis den utføres for å behandle periodontal sykdom eller en lesjon til munnen. Kostnaden kan variere avhengig av hvor mye arbeid som er gjort og antall økter som er nødvendige for å fullføre det.

  Din forsikring vil sannsynligvis ikke dekke den hvis den er laget for elektive estetiske grunner.

  Hvordan sammenligne gingivektomi og gentivoplasty?

  • Ganghectomy er fjerning av gingival vev.
  • Gengivoplasty er remodeling av tannkjøtt for å forbedre funksjonene, hvordan du kan forebygge karies eller forbedre evnen til å tygge mat eller forandre utseendet ditt.

  Gengivoplastica er mindre vanlig som behandling for tannkjøttsykdommer, men kan utføres dersom tannkjøttet lider av en genetisk tilstand eller som en del av andre tannprosedyrer for å gjenopprette funksjonen av tenner og tannkjøtt, spesielt hvis definisjonen av tannkjøttet er tapt og tenner over tid.

  Outlook

  Ganghectomy er en lavpris og lav risikoprosedyre for skadet gingivalvev eller for å endre utseendet på smilet ditt.

  Det tar ikke mye å gjenopprette, og resultatet er ofte positivt.