GENDERQUEER: Hva det betyr?

COS & # 8217; er GENDERQUEER?

GENDERQUEER er A & # 8217; kjønnsidentitet bygget rundt enden & # 8220; queer & # 8221;.

Å være queer betyr eksisterende på en måte som kanskje ikke er i tråd med heteroseksuelle eller homoseksuelle regler. Selv om det vanligvis brukes til å beskrive en persons seksuelle orientering, kan den også brukes til å uttrykke en ikke-binær og # 8217.

En sjanger & # 8220; queer & # 8221; Det kan ikke gå tilbake, returnere mellom eller flytende mellom binære kjønnskategorier av mann og kvinne. Folk som er kjønnedeer, oppfatter ofte deres slag som væske, noe som betyr at det kan endres og endres når som helst. GENDERQUEER kan også beskrive en posisjon til å stille spørsmål til sin egen kjønnsidentitet i en viss tidsperiode eller kontinuerlig.

Ikke bare en av de mest Vanlige identiteter under L & # 8217; Transgender paraply, yngre generasjoner identifiserer mer og mer som GENDQUERER. Glaads 2017 akselerere akseptundersøkelse fant det 1 prosent av den samlede befolkningen mellom 18 og 34 år er identifisert som en kjønn.

Forstå den typen som et spektrum

Å virkelig forstå hva kjønnstjenester betyr, er det viktig å huske at slekten ikke alltid er svart og hvitt.

Det er to deler i vår type. L & # 8217; Kjønnsidentitet er måten du identifiserer deg, enten du er en mann, en kvinne eller noe og noe annet. L & # 8217; Kjønnsuttrykk er måten du uttrykker deg selv og viser deg når det gjelder maskulinitet og femininitet.

Selv om det ofte har blitt lært at mannen og kvinnen er to helt separate kategorier, er det både kjønnsidentiteten som kjønnsuttrykket over et spektrum.

Folk kan identifisere seg tettere med mann eller kvinne, eller de kan komme tilbake hvor som helst mellom de to kategoriene. På samme måte kan en person identifisere seg mer med mannlig uttrykk, det kvinnelige uttrykket eller begge deler. De kan også identifisere seg et sted i midten eller passere fra en til den ene til en dag.

Folk som er GENDERQUEER kan presentere og uttrykke seg på mange forskjellige måter. En person trenger ikke å virke andogine eller handle på en måte som ikke er mannlig eller kvinnelig å være GENDERQUEER, selv om det kan gjøre det hvis dette virker riktig. Bekymrer seg for hvordan en bestemt person forstår sin egen personlige identitet.

Genderkongen er den samme som den ikke-binære?

Kjønn og ikke-binære identiteter kan og ofte overlappe den andre; en ALLE & # 8217;. Og C & # 8217; det er en viss mengde debatt som forskjellen mellom de to er virkelig.

Den ikke-binære har en tendens til å bli brukt mer som en beholder for folk som ikke identifiserer med de binære kategoriene av mann og kvinne. GENDERQUEER beskriver ofte en spesiell opplevelse på 8217, eller # 8217; paraply, som kan inkludere følelsen av at din type er væske.

Men i lang tid, # 8217; Identitetsgjenkjenning har vært åpen for alle som gjorde sex «queer». Dette betyr at noen gjør ting som er utenfor normen for deres effektive eller oppfattede identitet.

Mange av oss gjør ting som ikke anses å være vurdert & # 8220; normal & # 8221; For folkene i vår kjønnsidentitet, så i dette andre maleriet kunne Genderqueer faktisk være en mye bredere paraply enn den ikke-binære.

Fordi Genderqueer inkorporerer queer, og siden identiteten queer har spesifikke politiske røtter, kan det være en bestemt politisk trend for å identifisere seg som en kjønnskasse som noen som ikke er binær kan eller ikke kan dele.

Som alltid er det opp til hver person å bestemme hvilken av disse vilkårene som passer best for dem.

Jeg identifiserer med begrepet GENDERQUEEER mer enn i kjønnsvæske eller kjønnsavvik, eller til og med med ikke-binje, selv om noen ganger bruker jeg det begrepet når jeg snakker om min identitet «8221; sier Jay. «Jeg foretrekker GENDERQUEER fordi det ser ut som om du lar det åpne alt & # 8217; Daglig tolkning, som er det jeg føler om min type. Jeg føler meg annerledes dag for dag, så noen ganger passer noen vilkår og noen ganger ikke, men sjangeren Genderqueer passer alltid til & # 8220;.

Det er forskjellige identiteter som faller inn i Genderquer-kategorien?

Det finnes et hvilket som helst antall forskjellige identiteter som ikke passer inn i menneske- og kvinnekategorier og potensielt under Genderqueer Paraply.

Disse identitetene inkluderer:

 • Agenders
 • bigender
 • Pangender
 • kjønnsvæske
 • androgynous
 • Neutrois
 • demigod

Folk som er GENDERQUEER, kan identifisere seg utelukkende som en kjønn eller som en kjønn og quantcos & # 8217; andre. For eksempel kan en person identifisere seg som en kvinnelig Trans Genderqueer eller en person GENDERQUEER ANDROGYER BIGHENDER.

Transgender folk kan også identifisere seg som en kjønn og omvendt. Noen menneskers GENDERQUEEER velger å lide sosiale, juridiske eller medisinske overganger, inkludert L & # 8217; hormon ansette, endring av navn eller kirurgi for å bekrefte og uttrykke seg i kongruente måter med kjønnsidentiteten.

Hvilke pronomen bruker folk som er kjønn?

Kjønnsfolk kan og bruke mange forskjellige pronomen, inkludert kjønn pronomen som han / han og hun / henne.

Det er også mer nøytrale pronomen enn kjønn. En av de vanligste er en av dem / dem. Du har kanskje lært i løpet av grammatikkleksjonene du bruker & # 8220; deres & # 8221; Som et enestående pronomen er feil. Men vi gjør det alltid i vår daglige tale.

For eksempel, hvis vennen din mottar en telefonsamtale, og du ikke vet hvem som var online, kan du spørre: «fordi de ringte deg?& # 8221; Gjør justering for å bruke Singular & # 8220; deres & # 8221; Det er så enkelt!

Noen mennesker skapte også sine nøytrale pronomer i forhold til kjønn. Disse inkluderer pronomen som Ze / Hir / Hirs, som du bruker på samme måte som du vil bruke han / han / hun / hun /.

Noen menneskers kjønngiver foretrekker ikke å bruke pronomen i det hele tatt, i stedet for å bare henvise til navn i situasjoner der et pronomen ellers kunne brukes. Andre kan be deg om å bruke forskjellige pronomen basert på hvordan de føler seg i en gitt dag.

Og andre kan fortsatt være åpne for bruk av ethvert pronomen og be deg om å bytte fra forskjellige forskjellige pronomen når du refererer til dem.

Det beste å gjøre hvis du ikke er sikker på hva noen er pronomen spør!

Hva kan du gjøre for å støtte folket i livet ditt som er kjønn?

Ifølge en Rapport 2012 Fra Nasjonalt senter for Transgender Likestilling og National Gay og Lesbisk Task Force 2008 Transgender Diskrimineringsundersøkelse, Lider kvinners kjønnsmuligheter mer diskriminering på enkelte områder enn deres transgender jevnaldrende.

Rapporten har bestemt det 32 prosent av folket Genderqueer hadde hatt fysiske aggressjoner knyttet til fordommer, sammenlignet med 25 prosent av alle respondenter. Han bemerket også det 36 prosent Han hadde utsatt den medisinske bistanden for frykt for fordommer, sammenlignet med 28 prosent av alle respondenter.

Det finnes en rekke ting du kan gjøre for å vise din støtte til folks kjønn i livet ditt og bidra til å lindre en del av dette ubehag. For eksempel kan fjerning av kjønnsspråket fra ditt ordforråd være et første enkelt trinn.

Hvis du ikke er sikker på hva noen er Pronouns, eller du snakker med en gruppe, bytter du noe som «8220; folk & # 8221; med en gruppe mennesker eller # 8220; venn & # 8221; i stedet for & # 8220; O & # 8220; Lady & # 8221;.

Andre ting du kan gjøre for å hindre misforståelse Og å bekrefte identiteten til en person inkluderer:

 • Ikke gjør forutsetninger om hvordan folk identifiserer. Du kan tenke på å vite hvordan noen er identifisert i henhold til utseendet eller måten det oppfører seg, men du kan aldri virkelig vite det før du spør.
 • Spør alltid! Det er viktig å spørre folk hva deres pronomen er og i noen tilfeller hvordan de identifiserer seg, spesielt hvis du er usikker. Pass på at du tilbyr samme informasjon om deg når du gjør det.
 • Ikke spør invasive spørsmål om en persons medisinske historie eller medisinsk historie, med mindre du ga deg tillatelse til å gjøre det.
 • Forberedt på muligheten for at pronomen og # 8217; uttrykk for din venn Genderqueer kan endres over tid. Pass på at du bare sjekker med dem og følg strømmen!
 • Vet at det er greit å gjøre feil. Det gjør vi alle. Det beste du kan gjøre hvis du bruker feil pronomen eller begår en feil i måten noen er be om unnskyldning og gå videre.

Bunnlinjen

Flere og flere mennesker kommer til å finne ut om de var som GENDERQUEER og L & # 8217; Godkjenning av transgender og ikke-kompatible kjønnsfolk øker. Det er viktig at den generelle befolkningen lærer mer om folk GENDERQUEER og hvordan man skal behandle mennesker som er kjønnskader med følsomhet og omsorg.

KC Clements er en queer forfatter og ikke binær basert i Brooklyn, NY. Deres arbeid omhandler queer og transidentitet, kjønn og seksualitet, helse og velvære fra synspunktet til den positive kroppen og mye mer. Du kan holde tritt med dem ved å besøke deres Dedikert portalEller finn dem opp Instagram Og Twitter.