Gastroschisi vs Omphalocele: Hva er forskjellen?

Beskrivelse

Gastrosechis og # 8217; onfalocele er to sjeldne fødselsskader som fødes et barn med noen av deres indre organer som strekker seg fra kroppen gjennom et hull i magen. Disse forholdene varierer på noen viktige måter. Men måten de oppstår, er like, så vel som behandlinger.

Begge forholdene er synlige ved fødselen, og begge kan påvirke måten en nyfødt fordøye mat. I begge tilfeller vil en lege utføre kirurgi for å posisjonere tarmene og andre organer i deres korrekte stillinger.

Fortsett å lese for å lære mer om likhetene og forskjellene mellom de to forholdene.

Symptomer

Både l’onfalocele som Gastrosechisi deler en hovedtrekk. I begge forhold strekker et barns tarmer seg fra et hull i magen. I noen tilfeller blir selv andre organer som lever eller mage presset ut av hullet.

Det er noen viktige forskjeller mellom disse to alvorlige forholdene.

Omphalocelegastrroschisishole Alle’øye nær opp til de umbeliske tarmene dekket av beskyttende sacinstones ikke dekket av en beskyttende sekk

Omphalocele

Hos barn med onfalocele ligger hullet i # 8217; navle. En gjennomsiktig membranøs pose dekker tarmene og alle andre eksponerte organer. Denne sekken bidrar til å beskytte organer fra fostervannet rundt et barn i # 8217; livmor.

I de tidlige stadiene av graviditet er det vanlig at L’tarmene og andre indre organer strekker seg fra magen til navlestrengen. Vanligvis innenfor # 8217; ellevte uken av graviditeten Organs retreater til innsiden av # 8217;. L’Omphalocele oppstår når organene ikke kommer tilbake til # 8217; Abdomen.

Gastrosechis

Gastrosechis oppstår når C & # 8217, det er et problem med magen. I dette tilfellet danner hullet i nærheten av navlen, slik at tarmen kan passere. Hullet kan være lite eller stort. Vanligvis er hullet plassert på høyre side av UMBELIC.

En annen viktig forskjell er det med gastroskisi ikke c’det er en beskyttende sac som omgir de eksponerte organene. Dette betyr at fostervæsken kan irritere tarmen. De kan fullføre hovne eller vridd.

Våre initiativer

Årsakene til gastrokeekis og # 8217; onfalocele er ikke godt forstått. Forskere mener at forholdene utvikles på grunn av unormale endringer i gener eller kromosomer. L’eksponering for miljøgifter eller narkotika kan føre til at noen av disse endringene. C’Det er fortsatt behov for videre forskning for å bedre forstå årsakene.

Snakk med legen din dersom du er gravid, og du er bekymret for eksponeringen for noe som kan være skadelig for barnet ditt ennå ikke født. De kan bidra til å bestemme eventuelle passende tester som du burde ha under graviditet eller forhold som kanskje vil teste etter fødselen. Legen din kan også komme i kontakt med en genetisk konsulent som kan hjelpe deg med å forstå risikoen.

Risikofaktorer

Det er ikke klart hvorfor noen kvinner gir barn med gastrosechis eller omphalocele. De Sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC) rapporterer at tenåringsmødre har større risiko for å ha barn med gastrokeekis sammenlignet med eldre mødre.

CDC Forskere har også identifisert større risiko for onfalocele. Disse inkluderer:

  • Alkoholdrink eller røyk mer enn en pakke sigaretter om dagen under graviditeten
  • Forutsetning om antidepressiva medisiner kalt selektive inhibitorer av serotonin reoccatation (SSRI) under graviditet
  • være overvektig under graviditeten

Forekomst

Gastroschisi forekommer oftere enn 8217; onfalocele. Men begge forholdene anses som sjeldne. De Nasjonale institutter av helse Rapporterer at om lag 2-6 nyfødte av 10.000 i USA er født med gastrokechisi. Fra to til 2.5 nyfødte på 10.000 har l’onfalocele. Disse forholdene, kalt defekter av bukveggen, kan forekomme oftere.

Også, hvite tenåringer er mer sannsynlig at afroamerikanske tenåringer skal føde et barn med gastrosechis.

Diagnose

Enten for L’onfalocele at for gastrokeekisi, observeres den unormale posisjonen til organene vanligvis med en ultralyd under graviditeten under graviditeten. Disse forholdene oppstår vanligvis når en kvinne når andre eller tredje kvartal. L’ultralyd er en smertefri og ikke-invasiv bildebehandlingsteknikk. Bruk lydbølgene til å lage faste og bevegelige bilder av kroppen inni.

Hvis legen oppdager at barnet ditt har onfalocele eller gastrokeekis, kan bestille et føtal ekkokardiogram for å lete etter hjertefeil. Et ekkokardiogram er en ultralyd i hjertet. Legen din, en neonatolog, en pediatrisk kirurg og resten av helsegruppen din vil hjelpe deg å forstå en plan for å ha en sunn graviditet og fødsel.

En neonatolog er en spesialisert lege i omsorg for nyfødte. Å vite snart at barnet ditt vil bli født med en defekt av bukveggen, kan hjelpe deg med å sørge for at behandlingen kan starte så snart som mulig.

Tilleggsinformasjon: Fødselsfeil »

Du vil regelmessig motta periodiske ultralyd og blodprøver under graviditet. En unormal lesning på en rutinemessig blodeksamen kan varsle legen om å søke etter symptomene på en defekt av bukveggen eller en annen feil ved fødselen.

Behandling

For begge forholdene er kirurgi nødvendig for å bringe organene tilbake til babyens mage inni. Hvis hullet er lite og bare en liten del av # 8217; tarmene skyver gjennom, operasjonen kan skje umiddelbart etter fødselen.

Hvis det er en’bredere åpning med flere tarm og andre synlige legemer, kan behandling ta mer enn kirurgi. Kirurgiske inngrep ville ha skjedd i flere faser i en periode. Hullet er stengt når organene er i de riktige posisjonene ALLE’interiør i magen.

I tillegg til hullets størrelse er barnets alder en faktor i å bestemme når og hvordan man skal operere. Et barn født for tidlig må kanskje vente på kirurgi til det blir litt og sterkere og sterkere.

Behandlingen inkluderer vanligvis administrasjonen til barnet av næringsstoffer og væsker gjennom en drypp. Antibiotika administreres vanligvis for å forhindre en infeksjon i & # 8217;. Omsorgen inkluderer også barnets kroppstemperaturovervåking og oppvarming om nødvendig.

Komplikasjoner

Selv om grunnen ikke er klar, er mange nyfødte med onfalocele eller gastrokeekis også andre feil ved fødselen, for eksempel medfødte hjertefeil. Hvis det er andre feil ved fødselen, kan dette påvirke behandlingen av bukveggen.

Siden noen organer har vokst på barnets ytre kropp, er rommet ALL’# 8217 interiør; magen som normalt inneholder disse organene, kan ikke ha blitt ganske store. Hvis sekker rundt organene i barn med Omphalocele, er C & # 8217, risikoen for infeksjon. Det kan også være problemer med en eller flere av de eksponerte organene. Et organ kan vokse på en unormal måte eller bli vridd og gjennomgår en blodstrømningsreduksjon som kan skade organets helse.

Outlook

Til tross for mulige komplikasjoner, har kirurgisk behandling av gastrokeekis og # 8217; onfalocele har ofte suksess uten langsiktige helseproblemer. Barn født med en av disse forholdene har en tendens til å være mindre enn gjennomsnittet, så de kan ta lengre tid å utvikle seg. Du vil kanskje ha oss litt og # 8216; av tid før de har skjedd i # 8217; fôring og ha et helt sunt fordøyelsessystem. Med tilstrekkelig omsorg etter operasjonen, kan disse barna nå sine jevnaldrende.

Muligheten for andre feil ved fødselen er litt høyere hos barn under disse forholdene, så det er viktig at legen kontrollerer eventuelle problemer med hjertet og andre organer, samt problemer med gener eller kromosomer.