Gastritt: Årsaker, Diagnose og Behandling

Beskrivelse

Gastritt er A’betennelse i magenes beskyttende belegg. Akutt gastritt innebærer en’plutselig og alvorlig betennelse. Kronisk gastritt involverer en langsiktig betennelse på 8217, som kan vare i årevis hvis det ikke er kurert.

Den erosive gastritt er en mindre vanlig form for tilstanden. Generelt forårsaker ikke mye betennelse, men kan føre til blødning og sår i magen.

Hva forårsaker gastritt?

Svakhet i mageforingen gjør det mulig for fordøyelsessaftene å skade det og pusse det, forårsaker gastritt. Ha et tynt eller skadet magebelegg øker risikoen for gastritt.

A’Gastrointestinal bakteriell infeksjon kan også forårsake gastritt. L’mer vanlig bakteriell infeksjon som forårsaker at det er Helicobacter pylori. Det er en bakterie som infiserer magebelegget. L’Infeksjon overføres vanligvis av person til person, men kan også overføres gjennom forurenset mat eller vann.

Noen forhold og aktiviteter kan øke risikoen for å utvikle gastritt. Andre risikofaktorer inkluderer:

 • Ekstremt alkoholforbruk
 • Rutinemessig bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) som ibuprofen og aspirin
 • bruk av kokain
 • alder, fordi magebelegget tørst naturlig med alderen
 • Bruk av tobakk

Andre mindre vanlige risikofaktorer inkluderer:

 • Stress forårsaket av alvorlig skade, sykdommer eller kirurgiske inngrep
 • Autoimmune lidelser
 • Fordøyelsessykdommer som Crohns sykdom
 • virusinfeksjon

Hva er symptomene på gastritt?

Gastritt forårsaker ikke tydelige symptomer i det hele tatt. De vanligste symptomene er:

 • kvalme
 • Han retched
 • en følelse av fylde i den øvre delen av # 8217; Abdomen, spesielt etter å ha spist
 • fordøyelsesbesvær

Hvis du har erosiv gastritt, kan du oppleve forskjellige symptomer, inkludert:

 • Svart, taraced avføring
 • Oppkast av blod eller materiale som ligner på kaffefond

Hvordan gastritt er diagnostisert?

Legen din vil utføre en fysisk eksamen, be om informasjon om symptomene dine og be om din familiehistorie. De kan også anbefale en undersøkelse av pusten, blodet eller avføringen for å sjekke tilstedeværelsen av H. pylori.

Å gi en’se på hva som skjer i deg, din lege kan kanskje kjøre en’endoskopi for å sjekke tilstedeværelsen av betennelse. A’Endoskopi forventer bruk av et langt rør som har et kameraobjektiv på spissen. Under prosedyren vil legen nøye sette røret for å la dem se i spiserøret og i magen. Legen kan trekke seg tilbake en liten prøve eller en mageforingbiopsi hvis den oppdager noe uvanlig under undersøkelsen.

Legen kan også kjøre røntgenstråler i fordøyelseskanalen etter å ha inntatt en bariumløsning, som vil bidra til å skille mellom bekymringene.

Hvordan blir gastritt behandlet?

Behandling for gastritt avhenger av årsaken til tilstanden. Hvis du lider av gastritt forårsaket av fans eller andre medisiner, unngå disse stoffene kan være nok til å lindre symptomene. Gastritt forårsaket av H. Pylori behandles regelmessig med antibiotika som dreper bakterier.

I tillegg til antibiotika brukes mange andre typer stoffer til å behandle gastritt:

Protoniske pumpehemmere

Protoniske pumpeinhibitorinhibitorer som virker ved å blokkere celler som skaper magesyre. De vanlige protonpumpehemmene inkluderer:

 • Omeprazol (prilosec)
 • Lansoprazol (Prevacid)
 • Esomeprazol (Nexium)

Imidlertid, L’langsiktig bruk av disse legemidlene, spesielt i høye doser, kan øke risikoen for ryggraden, Dell’hofte og puls. Det kan også føre til økning i risikoen for nyresvikt, demensnæringsrik mangler.

Snakk med legen din før du starter et av disse stoffene for å skape en behandlingsplan som passer for deg.

Narkotika for sur reduksjon

Narkotika som reduserer mengden syre produsert av mage inkluderer:

 • Ranitidin (Zantac)
 • Famotidin (pepcid)

Redusere mengden av syre frigjort i fordøyelseskanalen, disse stoffene lindrer smerten av gastritt og tillater helbredelsen av magebelegget.

Antacids

Legen din kan anbefale å bruke antacida for rask lindring fra gastrisk smerte. Disse stoffene kan nøytralisere syren i magen.

Noen antacida kan forårsake diaré eller forstoppelse, så fortell legen din dersom du manifesterer en av disse bivirkningene.

Kjøp antacids.

Probiotika

Det har blitt vist at probiotika bidrar til å rekonstituere fordøyelsesfloraen og å kurere magesår. Det er imidlertid ingen tester som har noen innvirkning på sur sekresjon. Det er for tiden ingen retningslinjer som støtter bruken av probiotika i ledelsen av såret.

Kjøp probiotiske kosttilskudd.

Hva er de potensielle komplikasjonene av gastritt?

Hvis gastritt ikke er kurert, kan det føre til mageblødninger og sår. Noen former for gastritt kan øke risikoen for å utvikle magekreft, spesielt hos mennesker med tynnbelegg.

På grunn av disse potensielle komplikasjonene er det viktig å konsultere legen din dersom gastritt symptomer oppstår, spesielt hvis kronisk.

Hva er utsiktene for gastritt?

Utsiktene til gastritt er avhengig av den underliggende årsaken. Akutt gastritt løser vanligvis raskt med behandling. Infeksjoner fra H. Pylori, for eksempel, kan ofte behandles med en eller to sykluser av antibiotika. Imidlertid mislykkes noen ganger behandling og kan bli til kronisk eller langsiktig gastritt. Snakk med legen din for å utvikle en effektiv behandlingsplan for deg.