Gastrinoma: Symptomer, behandling og diagnose

Beskrivelse

Gastrinomer er sjeldne svulster som danner i bukspyttkjertelen eller i tolvfingertarmen, som er den første delen av den tynntarmen. Disse vekstene kan danne seg som en enkelt svulst eller en gruppe tumorer. Begynn i cellene som produserer gastrin, som er et hormon som er ansvarlig for sekresjonen av magesyre. Hvis du har en gastrinom, utskiller kroppen din store mengder gastrin, med følgelig økning i magesyre nivåer. Dette høyeste nivået kan forårsake dannelsen av sår i magen og i # 8217; mykt tarm.

Gastrinomas kan være godartet eller ondsinnet. Mer enn 60% av gastrinomene er kreftfremkallende stoffer, ifølge Senter for bukspyttkjertel og bilgater.

Symptomer

Fordi gastrinomer forårsaker en økning i magesyreproduksjonen, ligner symptomene de av peptiske sår. Noen sameksisterer med symptomer i flere år før legen gjør en diagnose.

Symptomene på et gastrinom inkluderer:

 • mageknip
 • diaré
 • Fordøyelsesbesvær eller mageforbrenning
 • opphovning
 • Han retched
 • kvalme
 • blødning
 • Vekttap
 • liten appetitt

Selv om sårene kan manifestere med svulster, har du et sår på 8217; betyr ikke at du har en svulst. Legen kan imidlertid verifisere tilstedeværelsen av et gastrinom hvis du har A / # 8217; vedvarende sår og ett av følgende betingelser:

 • Intestinal boring og blødning
 • Høye fotballnivåer
 • En familiehistorie av gastrinoma
 • Overdreven magesyre som ikke forbedrer behandlingen

Våre initiativer

Gastrinomas er den ukontrollerte delingen av cellene som produserer gastrin. Den eksakte årsaken til denne tilstanden er ukjent, selv om det kan være en genetisk forbindelse.

Gastrinomas kan utvikle sporadisk av ukjente grunner. Men om lag 25-30% av gastrinomene er forbundet med en arvelig genetisk sykdom som kalles flere endokrine neoplasmype 1 (men1), sier Nasjonalt institutt for diabetes og fordøyelsessykdommer og renali (Niddkd).

Denne arvelige sykdommen er preget av utviklingen av svulster i hormonproducerende kjertler. Andre menn1 Symptomer kan inkludere høyere hormonelle nivåer, nyrestein, diabetes, muskel svakhet og frakturer.

Diagnose

Legen din kan råde deg til å ta testen hvis du har sår som ikke svarer på behandling. De diagnostiske testene for å bekrefte gastrinoma inkluderer:

Styre Secretin / Squared Gastrin Test

Denne testen diagnostiserer bukspyttkjertelproblemer ved å måle sin evne til å reagere alle «8217; sekretinhormon. Under denne testen injiserer legen hormonet i blodet og deretter overvåker kroppens svar. Legen sjekker om gastrinivået øker etter injeksjon.

Gastrisk pH-test

Denne testen bruker en Endoskopi ‘8217; Endoskopi for å evaluere mengden av magesyre i magen. Høyere nivåer av både gastrin og magesyre kan indikere en gastrinom.

Imaging test

Legen kan bestille en tac eller en magnetisk resonans for å bestemme tumorens posisjon og vurdere om svulsten spredes til andre organer. Gastrinoma tumorer eller lesjoner kan være små, så disse bildeknappene kan ikke produsere en & # 8217;. I dette tilfellet kan legen fullføre en Endoskopisk ultralyd. For denne prosedyren legger legen et rør med et kamera som er koblet til halsen for å lete etter svulster i magen eller i # 8217; mykt tarm.

Biopsi

Hvis legen din oppdager en svulst, er det neste trinnet en biopsi. Legen fjerner en prøve fra svulsten og sender deretter denne prøven til et testlaboratorium.

Behandling

Stillingen av svulster og hvis de har spredt seg til andre deler av kroppen, bestemmer hvordan legen behandler gastrinoma. Kirurgi er den primære behandlingen og målet med kirurgi er å fjerne kreft fra kroppen og behandle sykdommen.

Prosedyren som anbefales av legen er også basert på tumorens stilling. Kirurgiske alternativer kan omfatte:

 • Fjerning av hele svulsten
 • Pankreas pankreas hode fjerning
 • Reseksjon av seniortarmen (en del av delen av den delen av «8217; tynntarmen og svulst)
 • Kirurgi for å fjerne tumorer som har spredt seg til andre organer, for eksempel lymfeknuter eller lever

Risikoen forbundet med kirurgi inkluderer infeksjoner, smerte og blodtap. Snakk med legen din for å forstå risikoen din.

Noen ganger er kirurgi ikke en «8217; alternativ, eller kreft sprer og blir uhelbredelig. Hvis du utvikler en sekundær gastrinom leverkreft, inkluderer behandlingsalternativer:

 • Radiofrequency ablation (bruk varme for å drepe kreftceller)
 • Transarterisk kjemiskembolisering (injiser kjemoterapi direkte i svulsten)
 • Selektiv intern radioterapi (en terapi som tar sikte på leveren blodtilførselen)

Andre behandlinger for gastrinomas inkluderer:

 • Kjemoterapi (dreper kreftceller som ikke kan fjernes kirurgisk)
 • Protoniske pumpehemmere (redusere magesyreproduksjon)

Komplikasjoner

Gastrinomas kan forverres og føre til andre problemer hvis ikke behandlet. Du kan utvikle flere sår i magen eller i # 8217; tynntarmen og C’er risikoen for boring Dell’Tenuous tarm. Dette er når et hull dannes i muren i mage-tarmkanalen.

Gastrinomas forårsaker også lav bukspyttkjertelfunksjon hos noen mennesker. Hvis bukspyttkjertelen ikke kan tilstrekkelig produsere enzymer og hormoner, kan kroppen din ha problemer med å fordøye mat.

Outlook

C’Det er en god prognose når kirurgi er mulig, og sykdommen har ikke spredt seg til andre organer. Med svulsten fjernet fra kroppen, kan du leve et langt og aktivt liv. Men selv etter operasjonen; kirurgi, følger legen regelmessig for å verifisere tilstedeværelsen av nye svulster.

Du kan behandle gastrinomer som sprer seg til andre organer, men noen av disse svulstene kan være uhelbredelige. I dette tilfellet kan behandling bidra til å kontrollere symptomer og forlenge livet.