GanglioneRalgia Sfenopattina: Brain Freezing Guide

COS & # 8217; er frysingen av hjernen?

Du prøvde sikkert den ubehagelige følelsen vanligvis kalt hjernefrysing, iskremhjerne eller iskremhodepine. Denne følelsen, som kan forårsake en kortsiktig hodepine som varer noen få sekunder til noen få minutter, kan oppstå når du spiser eller drikker noe kaldt, som en iskrem eller isvann. Det medisinske termen for hjernefrysing er GanglioneRalgia Sfenopalatina. Du kan også høre denne følelsen kalt hodepine fremkalt av kulde.

Frysingen av hjernen er forårsaket av nervene til GanglioneRalgia Sfenopalatina (SPG), som er en gruppe nerver i nærheten av trigeminen i hjernen. Disse nerver er plassert bak nesen og nerver som også forårsaker hodepine. De er designet for å være svært følsomme for smerte, antagelig å beskytte hjernen.

Symptomer på hjernefrysing

Symptomene på hjernefrysing inkluderer en akutt og plutselig begynnelse på smerten på forsiden av hodet. Dette kan virke som en kjedelig eller akutt smerte. Smerte kan vare noen få sekunder til ett eller to heltall, avhengig av hvor kald eller flytende mat du har konsumert og hvor raskt & # 8217 du har konsumert.

Brain Freezing årsaker

Forskere er ikke akkurat trygge enn hva hjernens frysing er spesielt årsaker. En studere Han prøvde å forstå årsaken ved å måle blodstrømmen og # 8217; hjerneaktivitet mens deltakerne drakk iset vann.

Forskers teori var at når hjernen kjøler seg raskt på grunn av ekstremt kald mat eller flytende inntak, endres blodet i hjernen i hjernen. Kulden overføres fra taket av munnen til hjernens nerver, og dette fører til en slags reaksjon i hjernen.

Forskerne brukte en Doppler, som måler blodet, for å observere blodkar i sentrale hjerne og fremre arterier i 13 voksne mens de drenerer både isvann og vann ved romtemperatur. Deltakerne har drukket isvann gjennom et halm mot ganen til de har hørt en hjernefrys. Forskere har derfor målt cerebral motstand, hjertefrekvens og blodtrykk av disse deltakerne før, under og etter hjernens frysing.

Oppdaget at å drikke det frosne vannet øker blodstrømmen i de fremre hjernearteriene, men ikke i medium blodkar. L & # 8217; istevann forårsaket også større motstand i hjernen. Med disse resultatene har forskere konkludert med at smerten i en hjernefrysing faktisk er forårsaket av # 8217; økt blodstrømmen og motstanden mot blodkarene i hjernen. Så hvis du opplever en hjernefrysing, kan du faktisk høre hjernens blodkar reagere på kulde. Studiegruppen var imidlertid liten, så videre forskning er nødvendig for å forstå årsaken til denne følelsen.

Cerebral frysing og migrene

Årsaken til hjernens frysing kan kobles til årsaken til # 8217; migrene, anscs & # 8217; det er ukjent. Flere studier har funnet en rask Blant hjernefrysende forekomster og en historie om migrene.

Ytterligere informasjon: Migrene og hodepine: Hvordan skille dem ut »

I en 2003 studie På Taiwan fullførte 8,789 medium tenåringer et spørreskjema på Hodepine fra isen og nr. 8221;. Forty prosent av deltakerne hadde hodepine fra iskrem. Studenter som også hadde en historie om migrene hadde hodepine av iskrem oftest. Forskere har konkludert med at disse hodepine fra iskrem er mer vanlig hos mennesker som lider av migrene.

En annen studie av 2001 Han undersøkte hodepine indusert av kulde hos kvinner og fant også at deltakerne med en historie om migrene var mer sannsynlig å eksperimentere med hjernefrysingen. De så bare en økning i den kalde induserte hodepine blant folket som hadde en migrene i # 8217; i fjor. Disse menneskene hadde to ganger sjansene for å prøve hodepine indusert av kald i forhold til personer med inaktiv migrene eller uten historie.

Behandling for hjernefrysing

Behandlingen for hjernefrysing er faktisk veldig enkelt og noe du kan gjøre alene. Når du begynner å prøve en hjernefrysing, trykk tungen på munntaket. Varmen på språket ditt vil overføre varme og energi til brystene dine bak nesen din, som deretter vil varme opp nervestrålene som forårsaker hjernens frysing. Hold språket godt mot ganen til du føler at smerten begynner å spre seg. Du kan holde tungen på ganen til hjernens frysing forsvinner helt.

Leter du etter hjelp for hjernefrysing

Det er ikke nødvendig å konsultere en lege for en enkel frysing av hjernen som oppstår mens du nyter en kald drikke. Hvis du lider av hodepine regelmessig, bør du imidlertid be om en lege mening. De samme nervene som er ansvarlige for hjernens frysing, er også involvert i alvorlige hodepineforstyrrelser, for eksempel klyngens hodepine. Disse typer hodepine forårsaker intens og vanlig smerte.

Noen forhold Identifiser en mulig forbindelse mellom forbruket av en kald drikke og atriell fibrillering (FA), som er en type arytmi eller uregelmessig hjerterytme. Denne forbindelsen ser ut til å være sjelden, men hvis du begynner å føle uregelmessig hjerterytme etter å ha brukt en kald mat eller drikke, ring legen din. De kan be deg om å komme for en evaluering.

Hvis hjernens frysing varer i mer enn fem minutter, med eller uten behandling, må du kanskje kontakte legen din. Du bør også søke hjelp hvis du prøver smerte eller ubehag som når du ikke bruker noe kaldt eller du har vært i et ekstremt kaldt miljø.

Outlook

Hjernefrysing er vanligvis ikke en alvorlig tilstand. Hvis du er villig til å risikere ulempen, kan du fortsette å nyte favorittmatene dine og kalde drikker. I sjeldne tilfeller kan du støte på andre symptomer, som et uregelmessig hjerterytme, etter å ha brukt noe kaldt. Hvis du mistenker Fa, kontakt legen din umiddelbart. Du bør også ringe legen din dersom du har sterke hodepine som varer mer enn fem minutter etter å ha brukt noe kaldt, eller oppstår når du ikke har konsumert noe kaldt.

Hvordan forhindre hjernefrysing?

For å forhindre hjernefrysing, kan du unngå mat og drikke som er vanlige årsaker til følelsen, for eksempel:

  • Iskrem og iskrem yoghurt
  • Isvann (drikkevann ved romtemperatur eller varm)
  • granitt
  • icicles
  • isbiter

Hvis du finner det vanskelig å gi opp disse kalde matene, prøv å konsumere dem langsommere. Dette kan redusere risikoen for å utvikle hjernefrysing. Du kan også prøve å forhindre hjernen som fryser ved å drikke en slurk av en varmere drink umiddelbart før og etter den kalde drikken for å holde nervene varme.