Gå videre. Binge That New TV Show. Det er bra for mental helse

Del på PinterestNy forskning viser at å lese bøker, se på TV og høre på musikk kan gi den sosiale forbindelsen du kanskje går glipp av akkurat nå. Getty bilder

  • Å se TV-programmer, lese bøker og høre på musikk kan tilfredsstille sosial tilknytning, ifølge ny forskning.
  • Friske mennesker har en tendens til å bruke tradisjonelle og utradisjonelle sosiale teknikker for å føle seg tilkoblet.
  • Utradisjonelle sosiale strategier kan hjelpe folk til å reflektere over relasjonene de har og menneskene de savner.

All data og statistikk er basert på offentlig tilgjengelige data på publiseringstidspunktet. Noe informasjon kan være utdatert. Besøk vår koronavirus-hub og følg vårt sanntidsoppdateringsside for den siste informasjonen om COVID-19-epidemien.

Pandemien har fått deg til å se repriser av favoritt-TV-programmene dine, lytte til favorittsangene dine på repeat eller lese den samme boken på nytt?

I følge nylig Undersøkelser, oppførselen din gir mening, spesielt i denne tiden når vi alle trener fysisk distansering.

Forskere ved University of Buffalo rapporterer at utradisjonelle sosiale strategier, som de som kalles «guilty pleasures», kan tilfredsstille kritiske sosiale behov på en lignende måte som familiebånd, romantiske forhold eller sosiale støttesystemer.

«Hjernen vår er ikke kablet til å skille mellom ekte relasjoner og den typen forbindelser vi føler med sosiale verdener omtalt i bøker og TV-serier. Nå er det på tide å dra nytte av det. Ikke føl deg skyldig over å se favorittprogrammet ditt igjen eller overta et nytt. Det kan faktisk være bra for deg» Shira Gabriel, PhD, professor i psykologi ved University of Buffalo og medforfatter av artikkelen, fortalte Healthline.

Dr. Gabriel har studert betydningen av utradisjonelle sosiale strategier i mer enn 10 år. Hans nåværende forskning er den første som undersøker og sammenligner tradisjonelle og ikke-tradisjonelle sosiale strategier og deres effektivitet.

Hun og kolleger spurte mer enn 170 deltakere om deres velvære og sosiale bånd. Svarene deres ble vurdert til noe de kaller en «sosial drivstofftank».

Deltakerne rapporterte opptil 17 forskjellige måter de fyller sine «sosiale reservoarer». De fleste har notert seg både tradisjonelle og utradisjonelle sosiale strategier.

«Det er mange måter å tilfredsstille behovet for sosial tilknytning. Samfunnet vårt legger så mye press på folk til å gifte seg og få barn, og det er flott, hvis det er det som gjør deg lykkelig. Men det finnes andre måter å leve et tilkoblet og lykkelig liv på, og vi bør ikke få folk til å føle skyld for dem. Du feiler ikke hvis du velger alternative måter å koble til på, sa Gabriel.

Han la til at friske mennesker har en tendens til å bruke både utradisjonelle og tradisjonelle sosiale teknikker, og at alle har sin egen ideelle blanding av måter å koble seg sosialt på.

Bra, men ikke like bra

Krystine Batcho, PhD, professor i psykologi ved Le Moyne College i New York, sa at Gabriels forskning er informativ og relativ, spesielt under bestillinger om opphold hjemme.

Han sa imidlertid at det er viktig å merke seg at original forskning på emnet fant en betydelig forskjell mellom tradisjonelle og ikke-tradisjonelle måter å holde kontakten på.

«Tradisjonelle måter å være sosial på (for eksempel familie, romantisk partner) har blitt brukt for å føle seg knyttet av mange flere mennesker og oftere enn ikke-tradisjonelle måter var (for eksempel å lese bøker). Enda viktigere, tradisjonelle forbindelser var sterkere prediktorer for velvære, sa Batcho til Healthline.

Han sa at det å holde seg isolert eller sosialt fjernt og stole på aktiviteter som å se på TV, spise favorittmat eller spille spill ikke er noen langsiktige erstatninger for ekte interaksjoner med andre mennesker.

Men i løpet av denne perioden med fysisk avstand, siden mange tradisjonelle måter å koble seg på ikke er mulig, er utradisjonelle måter å koble på en god erstatning.

«Selv om vi trenger å distansere oss sosialt, kan det å se favorittprogrammene våre, lese bøker og lytte til favorittmusikken få oss til å føle oss forankret i livet som har blitt midlertidig suspendert,» sa Batcho.

«Ved å minne oss på at livet vårt fortsetter, forblir engasjert i familieaktiviteter, minner det oss også om at relasjonene våre også er det,» sa han. «Akkurat som vi fortsatt kan se favorittprogrammet vårt eller lytte til favorittmusikken vår, kan vi stole på at venner og familie er der for oss, selv på avstand for nå.»

Følelse av nostalgi for mennesker

Mens han brukte mer tid borte fra andre, sa Batcho at det kan være nyttig å reflektere over relasjonene dine. Å se programmer, lese bøker og lytte til musikk kan oppmuntre til denne refleksjonen.

«Familieaktiviteter og fornøyelser tilfredsstiller våre sosiale behov til en viss grad ved å gi oss måter å koble til og motta virtuell sosial støtte. Ved å tilby indirekte sosiale interaksjoner minner de oss om at vi ikke er alene, «sa han.

Utradisjonelle sosiale strategier hjelper oss også å huske hvor mye vi elsker og trenger menneskene vi er atskilt fra.

«Avstandsforbindelse øker vårt ønske om å være sosialt sammen ansikt til ansikt, og forbereder oss til å engasjere oss mer fullt ut i relasjonene våre når vi kommer tilbake til livene vi hadde før. Med bildene de presenterer, støtter filmene og musikken oss med tro på det comebacket, sa Batcho.

For eksempel, når vi hører på en kjærlighetssang, nyter vi romantikk indirekte. Ved å identifisere oss med elskerne i sangen føler vi oss elsket og kjærligheten vi har til en annen blir forfrisket og revitalisert, forklarte han.

Filmer, show og musikk initierer også den sosio-emosjonelle opplevelsen av nostalgi.

«Nostalgiske minner er veldig ofte» befolket «. Vi husker menneskene som har betydd så mye for oss og for livene våre. Sosial distansering er en kraftig trigger for disse nostalgiske minnene. Å se repriser eller lytte til sanger vi likte tidligere bringer tilbake de positive følelsene vi følte da vi delte slike vakre øyeblikk med venner og familie. Vi kan gjenoppleve de tilfredsstillende sosiale interaksjonene vi hadde da vi opprinnelig så showene, «sa Batcho.

Siden nostalgi er en søt og omsorgsfull følelse, kan den bidra til å reparere sårede forhold og styrke sunne.

«Nostalgien som kommer av å se repriser osv., Det kan til en viss grad dekke våre sosiale behov ved å hjelpe oss med å gjenoppdage vår identitet og verdi i vårt sosiale nettverk, sa han.

Enten du foretrekker tradisjonelle eller ikke-tradisjonelle sosiale strategier, sa Gabriel at pandemien er den perfekte tiden for å omfavne nye måter å koble seg på.

«Hvis noe får deg til å føle deg tilkoblet og glad, gjør det. Hvis du begynner å føle deg elendig, prøv nye ting, «sa hun.

«Den rare og dumme oppførselen som binder deg til andre (som å heie utenfor vinduet klokken 19.00 hver kveld eller sette regnbuer på døren din) er flotte. De kan få deg til å føle deg som en del av noe som er større enn deg selv, og det gjør oss glade og fornøyde, sa Gabriel.

Cathy Cassata er en frilansskribent som spesialiserer seg på historier om helse, mental helse og menneskelig atferd. Hun har en evne til å skrive med følelser og knytte kontakt med leserne på en innsiktsfull og engasjerende måte. Les mer om arbeidet hans her.