Funksjon, plassering og anatomi av milten | Kroppskart

Milden er organet som er ansvarlig for både bevaring og rensing av røde blodlegemer. Er plassert i # 8217; øvre venstre buk og er det største organet i det lymfesystemet.

Milenet spiller en grunnleggende rolle i immunfunksjonen fordi den renser blodet og hjelper immunsystemet til å gjenkjenne og angripe patogene midler og utenlandske allergener.

Milden består av rød masse og hvit masse. Den hvite massen produserer og øker immunceller og blodceller. D’Andre deler er den røde massen ansvarlig for rensing av blod og fjerning av døde eller gamle blodlegemer.

Tilstanden kjent som splenomegaly eksisterer når milten er ukjent på grunn av sykdommen. Når dette skjer, kan milten til slutt bryte og forårsake ytterligere skade. Splenomegaliet har vært assosiert med følgende sykdommer: Mononukleose, Sickle-celle og Kreftanemi. Det er også forbundet med trombocytopeni, begrepet for lavt blodplater. Blodplatene er blodceller som hjelper med koagulasjon.

Splenektomi av kirurgisk prosedyre er ofte nødvendig for å fjerne en ingrossata milt. Når milten er fjernet, vil leveren ta på seg den delen av miltets ansvar for å bekjempe infeksjoner og koordinere immunforsvaret.