Fuktighetsgivende hårkrem: beste måter å fukte håret naturlig

Kroppen din fukter naturligvis håret takket være sebaceous kjertlene (olje) i hodebunnen, og frigjør sebum. Sebumet er da veien fra hodebunnen for å smøre resten av hårstrengene.

Noen ganger kan dette naturlige fuktighetsgivende systemet ikke være effektivt. Du kan ha små sebaceous kjertler på grunn av genetikk eller # 8217; alder. Typen og lengden på håret ditt kan også forhindre at sebum når håret i en rettidig måte. Selv overdreven vasking, overdreven styling og behandlinger kan tørke opp håret.

Når du kjenner håret ditt og fuktighetsnivået, kan du behandle tørt hår hjemme. Vurder følgende forslag for å hjelpe deg med å komme i gang.

Hvordan å fukte krøllete håret

Ricci Hair er den mest utsatte typen til tørrhet. Dette skyldes at sebum i hodebunnen tar mer tid til å gjøre seg til resten av krøllene dine. Overdreven vask og overdreven styling av krøllete hår kan forverre ting.

Du kan behandle tørre og krøllete hår med dyp fuktighetsgivende sjampo og balsam. Søk etter Vegetabilske oljer I lister over ingredienser, for eksempel:

  • Avokado
  • mandel
  • Argan
  • oliven
  • Monoi
  • kokosnøtt

Disse er kjent for å forsegle fuktigheten. Du kan også bruke disse oljene selv som en ukentlig hårmaske.

Hvordan å fukte tykt og grovt hår

Hvis du er på det punktet hvor det tykke håret har gått fra tørket til grov, bør du vurdere en dyp hydreringsbehandling. Shea smør er kjent for å fungere godt for ekstremt tørt hår på grunn av sin høye fett- og antioksidant syreinnhold.

Du kan også bruke en hårmaske en gang i uken for å gjenopprette fuktighet. Bruk alltid en beskyttende varmeespray før du bruker oppvarmede verktøy.

Hvordan å fukte fint hår

Fini hår er mindre utsatt for # 8217; utmattelse av den naturlige fuktigheten fordi Sebum har flere sjanser til å gjøre veien gjennom låsene dine.

Hvis du bruker hårfarge, oppvarmede verktøy eller du vasker håret ditt for ofte, kan du finne ut at håret ditt er tørt. Du kan bruke en lett sjampo og en lett balsam designet for fint hår.

Det er også bedre å fukte bare hårtips. Påfør balsamet på en allerede fetthalsvei vei ned håret. Mulige naturlige rettsmidler som er egnet for fint hår, inkluderer jojoba og lavendeloljer.

Hvordan å fukte modent hår

Modent og grått hår pleier å være mer tørket på grunn av den naturlige aldringsprosessen som senker aktiviteten til sebaceous kjertlene.

Du kan bidra til å rekonstruere dette tapet med en sjampo og en dyp fuktighetsgivende balsam, sammen med en fuktighetsgivende spray uten skylling. Redusere antall ganger du vasker håret ditt i en gitt uke, kan også bidra til å forhindre overdreven tørrhet.

Slik bruker du fuktighetsgivende hårkrem

Når du bruker en balsam eller en fuktighetsgivende maske, bør du først jobbe med produktet på hårtipsene, og deretter jobbe opp til midten av tråder. Det er ikke nødvendig å bruke en fuktighetskrem i hodebunnen, med mindre det er ekstremt tørt.

Du bør også bruke fuktighetskremet på vått hår: Dette gjør at låsene dine kan absorbere produktet riktig. Selv om du kan bruke noen balsam uten skylling og hver dag, fortsetter den å bruke de dypeste en gang i uken.

For å få de beste resultatene, la en hårmaske eller håroljer i maksimalt 20 minutter. Skyll bare med kaldt eller varmt vann. Ikke vask håret ditt i varmt vann, siden dette vil forårsake mer skade og tørrhet.

Du bør sette en fuktighetsgivende hud i håret ditt?

Selv om multifunksjonelle produkter er tilgjengelige for å fukte både huden og håret, kan du vanligvis ikke stole på en fuktighetsgivende hudkrem for å hjelpe med tørt hår.

Du kan oppleve at hudkremet er for lett eller for fett, avhengig av produktet. Lotioner for huden trenger ikke nødvendigvis håret, men kan redusere L’flytte crepe effekt.

Hvis du finner deg selv uten de tradisjonelle fuktighetsgivende hårkremer, kan du kanskje bruke en liten mengde fuktighetsgivende hudkrem på tipsene til du får de riktige produktene til håret ditt.

Hva forårsaker håret tørrhet?

I utgangspunktet er tørt hår forårsaket av mangel på sebum. Du kan være utsatt hvis du naturlig har en mørkere hodebunn på grunn av genetikk eller hvis sebaceous kjertlene produserer mindre olje på grunn av alderen og # 8217; miljø.

Enda lengre og rik hår er mer sannsynlig å tørke opp fordi sebum tar tid å komme seg fra hodebunnen til tipsene.

Selv livsstilsfaktorer kan spille en viktig rolle i tørt hår. L’gjentatt bruk av oppvarmede verktøy, for eksempel hårføner, krøllejern og strykejern, kan svekke hårkutiklet, slik at låsene er utsatt for skade og fuktighetstap.

For mange hårbehandlinger, som utjevning og farging, kan svekke kutikulen på samme måte.

Tørket hår kan også skyldes en overdreven vasking. Som en generell regel må du bare vaske håret hver dag hvis håret ditt er skittent eller fett. Du kan bruke den tørre sjampoen mellom en vask og # 8217; andre for å beholde fuktighet.

Ta bort

Tørket hår kan forbedres med behandling, men forskjellige forsøk kan være nødvendig for å legge merke til betydelige endringer. Selv livsstilsendringer kan maksimere resultatene.

Hvis håret ditt fortsatt er tørt til tross for hjemmebehandlinger, kontakt din designer for profesjonelt produktådgivning. Du kan også vurdere å konsultere en hudlege for råd.