Fuchs Dystrofi: Behandlinger, Symptomer og faser

Cos’er fuchs dystrofi?

Fuchs dystrofi er en type øyesykdom som påvirker hornhinnen. Hornhinnen er det ytre arket i form av kuppel av Dell’øye som hjelper deg med å se.

Fuchs dystrofi kan forårsake en nedgangstidsvisning. I motsetning til andre typer dystrofi, påvirker denne typen begge øynene. Men utsikten i et øye kan være verre enn # 8217; andre.

Denne lidelsen i Eye, Eye kan gå ubemerket i mange år før din verste visning. L’Enkelt måte å hjelpe Fuchs dystrofi er gjennom behandling. Ved tap av syn kan kirurgi være nødvendig.

Hva er symptomene på fuchs dystrofi?

Det er to faser av fuchs dystrofi. Denne typen hornhinnen dystrofi kan være progressiv, så du kan finne en betydelig forverring av symptomene.

I den første fasen kan du ha en sløret syn som blir verre ved oppvåkning på grunn av væsken som samler seg i hornhinnen mens du sover. Du kan også ha problemer med å se i svake lysforhold.

Den andre fasen forårsaker tydelige symptomer fordi akkumuleringen av væsker eller hevelse ikke forbedrer seg i løpet av dagen. Med fremdriften av Fuchs dystrofi, kan du finne:

  • Følsomhet for lys
  • tåkesyn
  • Nattvisjonsproblemer
  • L’Manglende evne til å kjøre om natten
  • Øye smerte
  • En gritty følelse i begge øynene
  • opphovning
  • Hysision med fuktig vær
  • Utseendet til Aureola sirkler rundt lysene, spesielt om natten

Videre kan fuchs dystrofi forårsake noen fysiske symptomer som andre kan være i stand til å se i øynene dine. Disse inkluderer blærer og opasitet på hornhinnen. Noen ganger kan Corneal blærer briste, noe som forårsaker mer smerte og ubehag.

Hva forårsaker fuchs dystrofi?

Fuchs dystrofi er forårsaket av ødeleggelsen av endotel i hornhinnen. Den presise årsaken til denne celledestruksjonen er ikke kjent. Endotelceller er ansvarlige for flytende balansering i hornhinnen. Uten dem svulmer den kåte på grunn av / væskeakkumulering. Til slutt er visningen din påvirket fordi Horny er tykkere.

Fuchs dystrofi utvikler seg sakte. Faktisk slår sykdommen vanligvis under din År’30 O’40, Men du kan ikke si det fordi symptomene er minimal i første fase. Faktisk kan du ikke merke noen betydelige symptomer på opptil 50 år.

Denne tilstanden kan være genetisk. Hvis noen i familien din er det L & # 8217, er det, risikoen for å utvikle uorden er større.

Sekund National Eye Institute, Fuchs dystrofi påvirker flere kvinner enn menn. Du er også i størst risiko hvis du har diabetes. Røyking er en ytterligere risikofaktor.

Hvordan Fuchs Dystrofi er diagnostisert?

Fuchs dystrofi er diagnostisert av en oftalmolog som heter oftalmolog eller optometrist. De vil stille deg spørsmål om symptomene du har funnet. Under eksamen, undersøk øynene dine for å se etter tegn på endringer i Horny.

Legen kan også ta et spesialistfotografi av øynene dine. Dette utføres for å måle mengden endotelceller i hornhinnen.

En øye-trykkprøve kan brukes til å ekskludere andre øyesykdommer, for eksempel glaukom.

All’start tegnene og symptomene på fuchs dystrofi kan være vanskelig å oppdage. Som en generell regel bør du alltid konsultere en oftalmolog hvis du finner endringer i sikte eller plager i øynene.

Hvis du bruker kontaktlinser eller briller, bør du allerede se en oftalmolog regelmessig. Fikse en spesiell avtale hvis du manifesterer en mulig hornhinnen dystrofi symptom.

Fuchs dystrofi med katarakt

Katarakt er en naturlig del av’aldring. En katarakt forårsaker en gradvis bygning av krystallinsk, som kan korrigeres med en kataraktkirurgi.

Du kan også utvikle katarakt på Fuchs dystrofi. I dette tilfellet kan det være nødvendig å utføre to typer kirurgiske inngrep samtidig: fjerning av grå stær og kåt transplantasjon. Dette skyldes at kataraktkirurgi kan skade allerede delikate endotelceller som er fuchs-funksjoner.

Fuchs dystrofi kan forårsake utvikling av andre forhold?

Behandling for Fuchs Dystrofi kan bidra til å senke hornhinnenegenerasjonsfrekvensen. Uten behandling kan hornhinnen være skadet. Avhengig av nivået av forverring, kan legen anbefale en hornhinnetransplantasjon.

Hvordan Fuchs Dytrophy er behandlet?

Den første fasen av Fuchs dystrofi behandles med øyedråper eller salver på resept for å redusere smerte og hevelse. Legen kan også anbefale myke kontaktlinser om nødvendig.

Et signifikant hornhinnen arr kan rettferdiggjøre en transplantasjon. Det er to alternativer: en komplett hornhinnetransplantasjon eller en endotel keratoplasty (EK). Med en komplett hornhinnetransplantasjon, vil legen erstatte hornhinnen med den av en giver. En EK innebærer endotelcelletransplantasjon i hornhinnen for å erstatte skadede.

Hjemme behandlinger

Det er få naturlige behandlinger tilgjengelig for Fuchs dystrofi fordi det ikke er mulig å naturligvis oppmuntre veksten av endotelceller. Du kan imidlertid ta tiltak for å minimere symptomene. Tørre øyne med en hårføner slått på et par ganger om dagen kan holde hornhinnen tørr. Selv benknatriumklorid øyedråper kan hjelpe.

Hva er perspektivet til Fuchs dystrofi?

Fuchs dystrofi er en progressiv sykdom. Det er bedre å kontraktere sykdommen i sine første faser for å hindre synproblemer og kontrollere ethvert øyebane.

Problemet er at du kanskje ikke vet hvordan du skal ha fuchs dystrofi til det forårsaker mer åpenbare symptomer. Å gjøre en vanlig øyeeksamen kan bidra til å oppdage øyesykdommer som fuchs før han utvikler seg.

Det er ingen kur for denne hornhinnen. L’Behandlingsmål er å bidra til å kontrollere effekten av Fuchs dystrofi over visningen og øyekomforten.