Føtter av meckel: symptomer, diagnose og behandlinger

Hva er meckels amuscript?

En morsom er mye eller en unormal pose som utvikler seg i et svakt punkt i # 8217; tarmene. Med alderen av Dell’alder kan utvikle ulike typer diverticultics. Når du ble født med en morsom articulator i # 8217; Vi snakker om Meckel.

Meckels Amuscript utvikler vanligvis mellom femte og syvende uke med føtalutvikling. Fordi tilstanden er tilstede ved fødselen, er den klassifisert som et medfødt helseproblem.

Hva er symptomene på Meckels moro?

Meckels morsomme symptomer er knyttet til typen fornøyelse du har. I 95 prosent av mennesker med denne tilstanden består divertikulumet som utvikler seg av tarmceller. Som et resultat fungerer det morsomme som en vanlig del av # 8217; tarmene. Denne typen moro kan ikke forårsake betydelige symptomer.

I andre tilfeller kan moroa bestå av gastrisk eller bukspyttkjertelceller. Når dette skjer, vil moroa arbeide annerledes fra # 8217; tarmene. Dette kan forårsake betydelige symptomer. Disse inkluderer:

  • Dell ‘# 8217; tarmen
  • blødning i # 8217; tarmen, noe som resulterer i en blodig feil
  • Betennelse i # 8217; tarmen
  • Smerte eller ubehag som spenner fra mild til grav
  • Kvalme og oppkast
  • anemi

Symptomene refererer ofte til alderen du har når Meckels moro er oppdaget. For eksempel er barn med denne tilstanden mer sannsynlig å ha en blokk i tarmene sine. Intestinal blødning og blodige avføring er vanligere i større barn som lider av denne tilstanden.

De fleste tilfeller av Meckel Amuscript er identifisert og behandlet hos barn før 10 år. De gjenværende tilfellene er vanligvis diagnostisert i ungdomsårene.

Meckels moro kan forårsake sporadiske symptomer. Når dette skjer, kan du merke blod i avføringen i flere dager, etterfulgt av en periode med normale avføring. Uregelmessige symptomer kan gjøre det vanskelig å diagnostisere tilstanden til legen.

I sjeldne tilfeller kan en & # 8217 forekomme; overdreven blødning fra Meckels moro og bli farlig for livet. Hvis dette skjer, kan det være nødvendig å kirurgi D’haster å fjerne det morsomme.

Hvordan Meckels Amouscript er diagnostisert?

Snakk med legen din dersom du eller barnet ditt har symptomene på Meckels morsomme. De vil anbefale flere tester for å bekrefte diagnosen. Blodprøver vil avgjøre om antall røde blodlegemer er lavt. Dette vil hjelpe legen din til å avgjøre om blødning skjer i # 8217; tarmene. Videre kan legen bestille et smør av avføring. I denne testen analyseres en prøve av avføringen for å se om den inneholder blod.

Legen kan også bestille en skanning med technetium. Denne testen bruker et fargestoff som kan ses med et spesielt kamera. Fargestoffet vil bli injisert i venene og vil samle rundt underholdningen. Dette vil hjelpe legen din til å se posen i tarmen din. Resultatene av denne testen kan bekrefte tilstedeværelsen av Meckels morsomme.

Noen mennesker kan ha en «-hage 8217; aktiv blødning i tarmen på grunn av Meckels morsomme. Dette kan gjøre det vanskelig å vise moroa gjennom skanningen med Technetium. I dette tilfellet kan legen måtte bestille flere tester for å bekrefte diagnosen. En koloskopi eller en’høyere gastrointestinal endoskopi kan bli forespurt. Disse testene bruker et kamera for å se moroa.

Hvordan Meckel blir behandlet?

Folk som har en meckel moro, men har ingen symptomer ikke krever behandling. De som manifesterer symptomene på grunn av tilstanden, må kanskje gjennomgå kirurgi for å fjerne moroa. Kirurgi inkluderer vanligvis fjerning av moroa og reparasjon av # 8217;.

Hvis tarmene har blitt skadet på grunn av det morsomme, kan det også være nødvendig å fjerne den skadede delen av # 8217;. Folk som lider av blodtap på grunn av underholdning av Meckel, kan også be om en terapi med jern eller blodtransfusjoner for å erstatte tapt blod.

Kirurgi for å korrigere Meckels amuscript er typisk forbundet med lav risiko for komplikasjoner. Men etter operasjonen, kan noen komplikasjoner oppstå. Spesielt kan det utvikle arrvev, noe som kan forårsake tarmblokk. Tarmen i tarmen kan være farlig for livet og kan kreve ekstra kirurgi for å fjerne blokken.

Hva er det langsiktige perspektivet for Meckels amokulering?

Langsiktig prospekter for folk som ser etter en behandling for Meckels amuscript er ganske bra. Kirurgisk fjerning av moroa bestemmer generelt en normal tarmfunksjon. Kirurgi blokkerer også blodtap. Folk som har lidd operasjon for Meckels moro, kan forvente en fullstendig gjenoppretting.