Føtale hydrops: årsaker, perspektiver, behandling, symptomer og mer

COS & # 8217; er L & # 8217; føtale hydrops?

L & # 8217; føtal hydropse er en alvorlig og farlig tilstand for livet der et foster eller nyfødt har en unormal opphopning av væsker i stoffet rundt lungene, til hjertet eller alle «8217 kronen eller under huden. Det er vanligvis en komplikasjon på en annen medisinsk tilstand som påvirker måten kroppen styrer væsker.

L & # 8217; føtalhydrops oppstår bare i 1 på hver 1000 fødsel. Hvis du er gravid og barnet ditt har føtale hydrops, vil legen din være å indusere tidlig arbeid og baby fødsel. Et barn født med føtale hydrops kan trenge blodtransfusjon og andre behandlinger for å fjerne overflødig væske.

Selv med behandling, mer enn halvparten av barn med føtale hydrops vil dø kort før eller etter fødsel.

Typer av føtale hydrops

Det er to typer føtale hydrops: immun og ikke-immune. Typen avhenger av årsaken til tilstanden.

Ikke-immun fetalhydrops

L & # 8217; ikke immun fetal hydropse er nå den mer vanlig Type føtale hydrops. Oppstår når en annen tilstand eller sykdom forstyrrer barnets evne til å justere væsken. Eksempler på forhold som kan forstyrre ledelsen av baby væsker inkluderer:

 • Alvorlig Anemier, inkludert Thalassemia
 • Fosterblødning (blødning)
 • Hjerte- eller lungefeil i barnet
 • Genetiske og metabolske sykdommer, inkludert Turner Syndrome og Gauchers sykdom
 • Virale og bakterielle infeksjoner, som Chagas sykdom, Parvovirus B19, Cytomegalovirus (CMV), Toxoplasmose, Syphilis og # 8217; Herpes
 • Vaskulære misdannelser
 • tumorer

I noen tilfeller er årsaken til # 8217; føtale hydrops ikke er kjent.

Immunfetalhydrops

L & # 8217; immunfetalhydropse oppstår vanligvis når blod- og fosterblodgruppene ikke er kompatible med hverandre. Dette er kjent som RH-inkompatibilitet. Moderens immunsystem kan da angripe og ødelegge røde babyblodceller. Alvorlige tilfeller av RH-inkompatibilitet kan føre til føtal idrope.

L & # 8217; Immun fetalhydropse er mye mindre vanlig i dag fra # 8217; oppfinnelsen av et stoff kjent som immunoglobulin RH (RhoGam). Dette stoffet administreres til gravide i fare for RH-inkompatibilitet for å hindre komplikasjoner.

Hva er symptomene på & # 8217; føtalhydrops?

Gravide kvinner kan vise følgende symptomer hvis fosteret har føtale hydrops:

Fosteret kunne også ha en milt, et hjerte eller en svelget lever og en væske som omgir hjertet eller lungene, observerbare under en ultralyd i løpet av en ultralyd.

Et barn født med føtal iDrope kan presentere følgende symptomer:

Diagnose av & # 8217; føtale hydrops

Diagnosen av føtale hydrops utføres vanligvis under en ultralyds / ultralyd. En lege kan legge merke til føtalhydrops på en ultralyd under en rutinemessig graviditetskontroll. En ultralyd bruker høyfrekvent lydbølger for å bidra til å fange levende bilder av kroppen inni. Du kan også motta en Ultralyd under graviditet hvis du legger merke til at barnet beveger seg sjeldnere, eller du finner andre komplikasjoner av graviditet, som hypertensjon, hypertensjon.

Andre diagnostiske tester kan utføres for å bidra til å bestemme alvorlighetsgraden eller årsaken til tilstanden. Disse inkluderer:

Hvordan behandlet L & # 8217; Fetal Idrope?

L & # 8217; føtale hydrops kan vanligvis ikke behandles under graviditeten. Noen ganger kan en lege administrere barnet blodtransfusjoner (intrauterin føtal blodtransfusjon) for å øke mulighetene som barnet overlevde opp til fødselen.

I de fleste tilfeller må en lege indusere barnets tidlige fødsel for å gi barnet de beste mulighetene for overlevelse. Dette kan gjøres med narkotika som induserer tidlig arbeidskraft eller en nødsituasjon keisersnitt (keisersnitt). Legen din vil diskutere disse alternativene med deg.

Når barnet ble født, kan behandlingen innebære:

For immunhydrops kan barnet få en direkte transfusjon av røde blodlegemer som tilsvarer hans blodgruppe. Hvis føtalhydropen var forårsaket av en annen tilstand fra 8217, vil barnet også få behandling for den tilstanden. For eksempel brukes antibiotika til å behandle en [8217; syfilisinfeksjon.

Kvinner hvis barn har føtale hydrops, er i fare for en annen tilstand som er kjent som speilsyndrom. Speil syndrom kan forårsake farlig hypertensjon for livet (høyt blodtrykk) eller kramper. Hvis du utvikler speilsyndromet, må du umiddelbart føde.

Hva er utsiktene for føtalhydrops?

Utsiktene for føtalhydrops er avhengig av tilstanden nedenfor, men også med behandlingen er overlevelsesraten for barnet lavt. Bare om 20 prosent av barn som ble diagnostisert med føtale hydrops før fødselen, vil overleve til fødsel, og de barna, vil bare halvparten overleve etter fødsel. Risikoen for døden er maksimum for de barn som den diagnostiseres veldig snart (mindre enn 24 uker fra nr. 8217, begynnelsen av graviditeten) eller som presenterer strukturelle anomalier, som en strukturell hjertefeil.

Barn født med føtale hydrops kan også ha underutviklede lungene og være i større risiko for:

 • hjertefeil
 • cerebral skade
 • hypoglykemi
 • anfall