Fraktur vs. Rupture: C & # 039; er en forskjell?

Brudd mot brudd

Du har kanskje hørt folk som snakker om frakturer og benbrudd. Vilkårene er faktisk utskiftbare og begge refererer til et bein som har blitt knust, ofte med overdreven kraft. Legen er mer sannsynlig å bruke begrepet brudd.

Frakturer er vanligvis ikke farlige for livet, men de trenger umiddelbar medisinsk behandling.

Hva forårsaker en brudd?

Bone lesjoner er vanlige. I USA, mer enn 1 million folk alle’år fraktur et bein.

En brudd oppstår når et bein er rammet av noe sterkere enn selve beinet. Dette gjør det i stykker. Veinulykker, idrettsulykker og fall er vanlige årsaker til frakturer.

Selv L’gjentatt slitasje på et bein, for eksempel i løpet av løpet, kan forårsake små frakturer. Disse kalles stressfrakturer eller brudd på håret; hår hengende.

Noen ganger kan frakturer stammer fra A’infeksjon eller kreft svekker beinet. Selv beinene svekket i eldre mennesker, kalt osteoporose, er en hyppig årsak til frakturer.

Tilleggsinformasjon: Hva er årsakene til # 8217; osteoporose? »

Frakturer kan variere fra mindreårige til alvorlig, avhengig av styrken av # 8217; påvirkning og hvis det er annen skade på kroppen. Noen andre typer skader som kan oppstå, inkluderer:

 • Lærbrudd
 • Nerveskade
 • muskelseskade
 • Organskade

Hva er tegnene du har en brudd?

Hovedtegnet på en brudd er smerten. De fleste brudd vil skade, spesielt hvis du prøver å flytte eller å henge ut L’såret bein.

Andre symptomer på lesjonsstedet inkluderer:

 • opphovning
 • nummenhet
 • blødning
 • blåmerker eller fargeendring
 • Bein som slår huden

Du bør gå til beredskapsrommet hvis du mistenker en brudd. Ring A’ambulanse hvis du eller noen andre du har flere skader, eller du er ikke i stand til å gå.

Hvordan en brudd er diagnostisert?

Legen din vil undersøke det og sjekke lesjonsområdet for mobilitet og for mulig skade på blodkar eller ledd. De fleste brudd er diagnostisert ved hjelp av en radiografi av # 8217;.

Noen ganger kan andre tester være nødvendig i tillegg til røntgen for å bestemme frakturenheten og den tilhørende skade.

Magnetic Resonance (MR) eller Bone Scintigrafi kan vise flere detaljer hvis brudd er liten. En magnetisk resonans kan også vise området med mykt vev rundt og kan indikere skade på musklene eller de omkringliggende senene.

Du kan bruke en datastyrt tomografi (TC eller TAC) for å gi en og # 8217; tredimensjonalt bilde i horisontale eller vertikale deler av det interesserte området. Dette vil vise flere detaljer om frakturen. Legen kan også injisere et fargestoff i arteriene og deretter skanne en skanning. Fargen kan gjøre det lettere for legen din å identifisere skade på blodårene. Til slutt, hvis du mistenker nervesskader, kan du bruke nerve ledningsstudier for å sjekke for eventuelle skadede nerver.

Legen vil også spørre hvordan skaden oppstod da smerte startet, og hvis smerten forverres. Dette vil hjelpe legen din til å avgjøre om du skal sjekke om ytterligere komplikasjoner, for eksempel A’blodstrømavbrudd.

Hvordan legen din vil holde legen din?

Behandling for brudd avhenger av typen lesjon, lesjonens stilling og dens alvorlighetsgrad.

Benene helbrede alene som produserer nytt beinvev for å reparere frakturen. Ny beinvev form på frakturkanter for & # 8220; Sammen brikkene ødelagt. Det nye beinet er i utgangspunktet mykt og må derfor beskyttes.

Vanligvis er en brudd immobilisert for å beskytte det nye myke beinvevet. Legen kan immobilisere beinet ved hjelp av alternativer som inkluderer:

 • til lansering
 • pinne
 • fatle
 • kombinasjon

Disse enhetene kan bidra til å holde L & # 8217, justert bein mens du helbreder. De gjør det også vanskeligere enn den utilsiktede bruken av det sårede beinet.

For et lite bein som en finger eller en fot, kan frakturen immobiliseres ved å pakke den med en myk vikle eller en splint.

L’skadet bein må kanskje være real-lined i sin naturlige posisjon før de blir immobilisert med en kast eller en splint. The Realignment kan utføres uten kirurgi og kalles lukket reduksjon. Dette krever ofte en lokal og smertestillende bedøvelse.

Noen ganger vil kirurgi være nødvendig for å plassere den skadede beinet. Dette kalles åpen reduksjon. Kirurgen kan også trenge å legge inn følgende i # 8217; bein for å bidra til å kirurgisk justere beinet:

 • furutre
 • Auksjoner
 • Skruer
 • Metallkabler

Dette kan kreve anestesi og smertestillende midler.

Frakturene i hoften krever alltid kirurgi for å fremme raskere og bedre helbredelse. Noen frakturer av lemmer kan be om trekkraft, en liten trekkraft av muskler og sener rundt # 8217; knust bein for å justere beinet. Traksjon kan opprettes med et vektsystem og remskiver montert på en metallramme over sengen din.

Hvor mye tid vil ta din brudd for å helbrede?

I gjennomsnitt helter de frakturene i seks til åtte uker. Barn helbreder vanligvis raskere enn voksne.

Healing tid avhenger av posisjonen og alvorlighetsgraden av brudd. Din alder og din generelle helse vil også påvirke gjenopprettingstider. Følg legen din råd til å ta vare på brudd for å forbedre helbredelsesprosessen.

Smerte blir vanligvis avbrutt før frakturen er helt helbredet, men det er viktig å fortsette å beskytte sårområdet til det er helt helbredet. Du kan ha et fysioterapi-program og øvelser designet for å øke muskelstyrken og felles fleksibilitet i LESA-området.

De fleste frakturer helbreder uten komplikasjoner. En brudd øker ikke eller nødvendigvis reduserer mulighetene for en pause i samme område i fremtiden.

Hva kan du gjøre for å hindre brudd?

Å holde sunne bein er viktig i alle aldre. Dette betyr å anta nok kalsium fra dietten og gjøre øvelser med vekter for å holde beinene sterke. Svake bein bryter lettere.

Etter 40 år begynner alle å miste benmasse. Ditt genetiske kit bestemmer din benmasse topp, men diett og # 8217; Øvelse gjør en stor forskjell i å holde dine sunne bein med alderen.

For å lære mer: 5 Morsomme vannøvelser som seniorer kan gjøre sammen »

De American Academy of Orthopedic Surgeons anbefaler at både menn og kvinner over 40 år har:

 • Minst 1000 milligram fotball hver dag
 • Minst 1000 internasjonale enheter (UI) av vitamin D hver dag

Hvis du er en kvinne, og du har krysset overgangsalderen, bør du øke sparken din på 1200 milligram om dagen. Dette skyldes at hormonelle endringer reduserer beinstyrken, noe som kan føre til osteoporose og øke risikoen for brudd.

I alle aldre er det nødvendig med daglige lastøvelser, for eksempel å gå, for benhelse. Sjekk med legen din et passende treningsprogram for deg.

Det er også noen ting du kan gjøre for å hindre fall og redusere risikoen for beinfrakturer:

 • Bruk behagelige sko.
 • Minimere rotet hjemme.
 • Pass på at du wire, kabler og andre farer er ute av hånden for å unngå tripping.
 • Ha en’tilstrekkelig belysning og plassere nattlysene på badet eller andre rom du måtte måtte få tilgang til midt på natten.
 • Sikker tepper med glidende lagre.
 • Send til fysioterapi for å forbedre balansen din. Følg et kurs på # 8217; balanse, yoga på stolen eller tai chi.
 • Bruk en pinne eller en walker hvis nødvendig.