Frakt av Salter Harris: Typer, behandling og andre

Beskrivelse

En brudd på Salter-Harris er en lesjon i # 8217; område av brusk av vekst av veksten av et barn.

Vekstbrusken er et «8217 mykt område av brusken alle» 8217; slutten av lange bein. Disse er bein som er lengre enn brede. Salter-Harris frakturer kan forekomme i noen lang ben, fra fingrene på hender og føtter, til beinene i armene og bena.

Beinvekst av et barn forekommer hovedsakelig i vekstplater. Når barna har blitt dyrket, herdes disse områdene i faste bein.

Vekstplattene er relativt svake og kan bli skadet av et fall, kollisjon eller overdreven trykk. Salter-Harris frakturer kompensere 15 prosent 30 av bein lesjoner hos barn. Vanligvis oppstår disse bruddene hos barn og tenåringer under sportsaktivitet. Guttene er Dobbel sannsynligheter Som jenter å ha en brudd på Salter-Harris.

Det er viktig å diagnostisere og behandle en brudd på Salter-Harris så snart som mulig for å sikre normal benvekst.

Hva er symptomene?

Salter-Harris-frakturer forekommer oftere med et fall eller en skade som forårsaker smerte. Andre symptomer inkluderer:

 • Ømhet i nærheten av området
 • Begrenset område av bevegelse i # 8217; området, spesielt med skade på overkroppen
 • Manglende evne til å bære vekten av hitens nedre lem
 • hevelse og varme rundt & # 8217; artikulasjon
 • Mulig skift eller bendeformitet

Typer av frakturer av Salter-Harris

Salter-Harris frakturer har blitt klassifisert for første gang i 1963 Fra de kanadiske legene Robert Salter og W. Robert Harris.

Det er fem hovedtyper, karakterisert ved hvordan lesjonen påvirker vekstbrusken og det omkringliggende beinet. De høyeste tallene har en Høyere risiko av mulige vekstproblemer.

Vekstretten er kjent som Physis, fra det greske ordet & # 8220; vokse & # 8221;. Vekstbrusken ligger mellom den avrundede øvre delen av beinet og benstammen. Den avrundede benkanten kalles epiphysis. Den smaleste delen av beinet kalles metafysen.

TYPE 1

Denne brudd oppstår når en kraft påvirker vekstbrusken som skiller den avrundede grensen til benstammen.

Hans mer vanlig I mindre barn. Av 5 prosent Salter-Harris frakturer er type 1.

Type 2

Denne brudd oppstår når veksten brusk er rammet og skiller seg fra # 8217; artikulasjon sammen med et lite stykke benstammen.

Dette er mer vanlig Skriv og forekommer oftere hos barn over 10 år 75 prosent Salter-Harris frakturer er type 2.

Type 3

Denne frakturen oppstår når en kraft påvirker accretion brusk og den avrundede delen av beinet, men involverer ikke benstammen. Fraktur kan innebære brusk og komme inn i artikulasjonen.

Denne typen oppstår vanligvis etter 10 år. Om 10 prosent Salter-Harris frakturer er type 3.

Type 4

Denne frakturen oppstår når en kraft påvirker vekstbrusken, den avrundede delen av # 8217; bein og benstamme.

Hvem vi er 10 prosent Salter-Harris frakturer er type 4. Dette kan skje i alle aldre og kan påvirke beinveksten.

Type 5

Denne sjeldne frakturen oppstår når vekstbrusken knuses eller komprimeres. Kneet og ankelen er oftere involvert.

Mindre enn 1 prosent Salter-Harris frakturer er type 5. ER ofte En feil diagnose og skade kan forstyrre beinveksten.

Andre typer

Fire andre typer brudd er ekstremt sjeldne. De inkluderer:

 • Type 6 som påvirker bindevevet.
 • Type 7 Slår benenden.
 • Type 8 som treffer benstammen.
 • Type 9 Slår den fibrøse membranen til # 8217; bein.

Hvordan dette er diagnostisert?

Hvis du mistenker en brudd, ta med sønnen din fra en lege eller på beredskapsrommet. En rettidig behandling er viktig for brudd på vekstbrusk.

Legen vil ønske å vite hvordan eller # 8217; skade, hvis barnet har hatt tidligere frakturer og hvis C & # 8217; det var smerte i # 8217; området før såret.

De vil sannsynligvis bestille en fil X-ray Dell & # 8217; område, og muligens Dell & # 8217; område over og under navnet på lesjonen. Legen kan også be om en radiografi på siden som ikke er påvirket for å sammenligne dem. Hvis du mistenker en brudd, men den ikke vises i # 8217; bilde, kan legen din bruke en kast eller en cue for å beskytte området. En gjentatt radiografi i tre eller fire uker kan bekrefte diagnosen brudd ved hjelp av en ny vekst lang vekst i bruddområdet.

Andre bildebehandlingstester kan være nødvendig hvis bruddet er komplekst, eller hvis legen trenger en mer detaljert utsikt over myke vev:

 • TIL Tac Og muligens kan en magnetisk resonans være nyttig for evaluering av brudd.
 • TC-skanninger brukes også som en veiledning i kirurgi.
 • A & # 8217; ultralyd kan være nyttig for bildebehandling i en nyfødt.

Type 5 brudd er vanskelig å diagnostisere. En utvidelse av vekstbrusk kan gi en anelse om denne typen skade.

Behandlingsalternativer

Behandlingen vil avhenge av hvilken type brudd på Salter-Harris, fra # 8217; bein involvert og fra det faktum at barnet har ekstra skader.

Ikke-kirurgisk behandling

Vanligvis er typer 1 og 2 enklere og krever ikke kirurgi.

Legen vil sette benet rammet i en kritt, splint eller sele for å holde den på rett sted og beskytte den mens den helbreder.

Noen ganger kan disse bruddene be om en ikke-kirurgisk justering av Dell & # 8217; bein, en prosess kalt lukket reduksjon. Barnet ditt kan trenge narkotika for smerten og en lokal eller kanskje generell bedøvelse for reduksjonsprosedyren.

Type 5 brudd er vanskeligere å diagnostisere og kan påvirke riktig beinvekst. Legen kan foreslå å holde vekt vekk fra # 8217; slå beinet, for å sikre at vekstplaten ikke er skadet ytterligere. Noen ganger vil legen vente på å se hvordan å utvikle beinvekst før behandling.

Kirurgisk behandling

Typer 3 og 4 som regel trenger en kirurgisk vekst av beinet, kalt åpen reduksjon.

Kirurgen vil sette beinfragmentene i justering og kan bruke skruer, ledninger eller metallplater implantert for å holde dem på plass. Noen type 5 frakturer behandles med kirurgi.

I kirurgiske tilfeller brukes en støp for å beskytte og immobilisere L & # 8217; Lesa-området mens det helbreder. Oppfølgingsradiografier er nødvendig for å kontrollere beinvekst på LESION-siden.

Recovery Chronology

Gjenopprettingstider varierer avhengig av stillingen og alvorlighetsgraden av lesjonen. Vanligvis helbreder disse frakturene i xnumx-xnumx uker.

Tidsperioden der såret forblir immobilisert i en kritt eller i en slynge, avhenger av den spesielle lesjonen. Ditt barn kan trenge krykker til å bevege seg, hvis L & # 8217; såret lem bør ikke bære vekten mens du helbreder.

Etter den første immobiliseringsperioden kan legen foreskrive fysioterapi. Dette vil hjelpe barnet ditt til å finne bevegelsesfleksibilitet, styrke og frihet til Lesa-området.

Under gjenopprettingsperioden kan legen bestille oppfølgingsradiografier for å verifisere helbredelse, beinjustering og ny benvekst. For mer alvorlige frakturer kan du kreve regelmessige oppfølgingsbesøk i et år eller til barnets bein har fullstendig hevet.

Det kan ta tid før barnet normalt kan bevege det sårede området eller fortsette sportsaktiviteten;. Det anbefales at barn med frakturer som involverer en & # 8217; felles venter fra fire til seks måneder Før du deltar i kontaktsportene igjen.

Hva er perspektivet?

Med tilstrekkelig behandling, mest Salter-Harris frakturer helbreder uten problemer. Mer alvorlige frakturer kan ha komplikasjoner, særlig når de er involvert i benbenet nær ankelen eller lårbenet i nærheten av kneet.

Noen ganger Benvekst på lesjonens sted kan skape et beinkamp som trenger kirurgisk fjerning. Eller mangel på vekst kan stoppe l & # 8217; skadet bein. I dette tilfellet, L & # 8217; såret lem kan deformeres eller har en annen lengde fra motsatt. Varige problemer er mer vanlig Med kneskade.

Søket pågår I cellulære og molekylære terapier som kan bidra til å regenerere det voksende plate stoffet.

Forslag til forebygging

De fleste av bruddene i Salter-Harris oppstår på grunn av et fall under spillet: Fall fra en sykkel eller et skateboard, fra # 8217; lekeplassutstyr eller faller under løpet. Selv med sikkerhetsforanstaltninger, oppstår barnevaktulykker.

Men det er spesifikke tiltak du kan adoptere for å forhindre sportsrelaterte frakturer. Om en Tredje Salter-Harris frakturer oppstår under konkurransedyktig sport og 21.7 prosent oppstår under rekreasjonsaktiviteter.

De American Medical Company for Idrettsmedisin Foreslå:

 • begrense ukentlig og årlig deltakelse i sport som involverer repeterende bevegelser, for eksempel pitching
 • Overvåk sportstrening og praksis for å unngå overdreven bruk i raske vekstperioder, når tenåringer kan være mer utsatt for Ved frakturene i vekstbrusk
 • Holding Conditioning og # 8217; Pre-Championship Training, som kan redusere skadefrekvensen
 • understreke utviklingen av ferdigheter, i stedet for & # 8220; Konkurransen & # 8221;