Frakt av Astragalo: Behandling, Gjenoppretting og Annet

Beskrivelse

Din astragalo er den nedre delen av ankelleddet. Koble foten til de to beinene i den nedre delen av benet & # 8211; Tibia og delen & # 8211; som utgjør den øvre delen av ankelen. L’Astragalo ligger like over bunnen eller # 8217; hælen og under tibia eller shin. Sammen er Astragalus og Calcagno grunnleggende for din evne til å gå.

En brudd på # 8217; Astragalo kommer vanligvis fra en seriøs fottrauma. Lesjonene som kan forårsake en brudd på # 8217; Astragalo inkluderer et fall fra en god høyde eller en bilulykke. En veldig vridd ankel kan også forårsake pause av små biter av’Astragalo.

Hvis frakturen ikke helbreder riktig, kan du ha gå problemer. Så mange frakturer av # 8217; Astragalus krever kirurgi umiddelbart etter skaden for å hindre problemer senere.

Fraktur klassifiseringer av frakturene; astragalo

Frakturer av Dell’Astragalus er generelt klassifisert i henhold til alvorlighetsgraden av lesjonen og til hva beinet beveges fra sin normale posisjon. Det er tre hovedklassifiseringer:

Minimalt dekomponert brudd (stabil)

I denne typen pause blir beinet bare flyttet litt ut av stedet. De brune endene på beinet er fortsatt vesentlig justert riktig. Ruptur kan vanligvis helbrede uten kirurgi.

Fraktur dekomponert (ustabil)

Hver gang et bein beveger seg fra sin normale posisjon, kalles det en ødelagt brudd. Sterkt skuffede frakturer betraktes som ustabile. Generelt er det nødvendig å justere de ødelagte delene på # 8217; Astragalo.

Åpen fraktur

Dette er den mest alvorlige typen brudd. Hvis et stykke knust bein pierces huden, regnes det som en brudd åpen eller sammensatt. Selv muskler, sener, ledbånd og nerver kan bli skadet.

Kirurgi for å behandle en brudd på’Astragalo åpner ofte mye mer enn å tilpasse biter av knust bein. Pins eller skruer kan være nødvendig, så vel som behandling av skadede muskler og andre vev.

Risikoen for infeksjon er større med disse lesjonene. Skyting er også mye lenger.

Andre typer frakturer av’Astragalo

I tillegg til disse frakturene kan du også bryte # 8217; Astragalo på andre måter.

L’Astragalo er en av de mange beinene som vanligvis er underlagt en stressfraktur ved foten. En stressfraktur er en liten sprekk eller en blåmerke Dell & # 8217;. Skjer vanligvis som et resultat av repeterende handlinger som under stresset et bein eller en og # 8217; artikulasjon. I noen tilfeller, endre A’aktivitet, hvordan du kjører på en vanskeligere overflate eller flere bakker enn den du er vant til, kan utløse en stressfraktur.

Også l’Astragalus kan chipped. Et lite stykke ben kan bryte bort fra resten av resten av resten av resten av # 8217. Dette kan skje med alvorlig forvrengning. Hvis brikken er oppdaget på forhånd, kan du kanskje ha en kritt rundt ankelen i flere uker mens beinet helbreder. Hvis det ikke helbreder riktig, kan kirurgi må fjerne brikken. L’Bone kan også perforeres for å fremme vekst av blodårer og helbredelse av det flisetebenet.

Hva er symptomene?

Symptomene dine vil variere betydelig, avhengig av hvilken type brudd på # 8217; Astragalo.

  • Minimalt flyttet. Akutt ankel smerte er vanligvis det første tegnet. Det kan være en liten hevelse og ømhet. Du bør kunne gå på den, men ikke smertefri.
  • Flytt deg. Smerte, hevelse og ømhet er større. Du kan ikke være i stand til å lade ankelen skadet.
  • Åpen. Det mest åpenbare symptomet er utsikten over beinene som holder seg til huden. Smerten vil være veldig intens. Det kan også være betydelig blødning. Det er ikke sjeldent at noen med en åpen brudd svak for sjokk eller blodtap.

En stress eller chippingfraktur kan virke mer en ankelforvrengning. Du vil føle smerte og ømhet, spesielt når du går over. Men smerte kan ikke være sterk nok til å få deg til å tro at det er en brudd. Dette kan noen ganger indusere folk til å utsette undersøkelsen og behandlingen, når tidlig behandling kan akselerere deres utvinning.

Hvordan dette er diagnostisert?

Dersom legen mistenker en brudd på # 8217; Astragalo, vil undersøke ankelen forsiktig, og verifisere den åpenbare bevegelsen. Kunne bli bedt om å flytte tærne, og hvis du har en normal følelse på den nedre delen av føttene. Legen gjør det for å sjekke om nervesskader. De vil også verifisere om blodstrømmen virker sunn på foten.

Hvis du hadde en ulykke eller du falt, vil legen din også sjekke tilstedeværelsen av juridisk skade, til bekkenet og ryggen.

For å bekrefte en brudd og bestemme tyngdekraften, vil noen bilder av ankelen være nødvendig. Vanligvis er en røntgenstråle alt du trenger for å bestemme størrelsen på brudd og bevegelse. En røntgenstråle kan også vise hvor mange biter av bein er involvert.

Legen din kan bestille en TAC hvis du trenger å se flere detaljer. Dette kan være nødvendig med mer alvorlige pauser, og når det kan være mer enn en bruddlinje i # 8217; Astragalo.

Hvordan det blir behandlet

Umiddelbar behandling av en brudd på Astragalo inkluderer immobiliseringen av foten og dens løft over hjertet. En åpen fraktur bør behandles som en medisinsk nødsituasjon. Mindre alvorlige skader kan ikke kreve et besøk til beredskapsrommet. En evaluering av en ortopedist kan være tilstrekkelig.

Hvis brudd på’Astragalus er stabil, kan ikke-kirurgiske behandlingsalternativer være tilgjengelige. Det er verdt å merke seg at på grunn av den høye styrken av en bruddskade på # 8217; Astragalus, mange pauser en tendens til å være ustabile og kreve kirurgi.

Den kirurgiske behandlingen er å returnere de ødelagte stykkene i justering og deretter bruke pinner, skruer eller spesielle plater for å holde dem sammen mens de helbreder.

Recovery Chronology

Du kan være en kastet i åtte uker etter intervensjonen. I løpet av denne tiden bør ankelen plasseres liten eller ingen vekt, men dette vil være en beslutning tatt fra din ortopediske kirurg.

Tidspunktet for gjenoppretting kan være kortere hvis operasjonen syntes å være bra, og det var relativt lite skift.

En av de første stadiene av utvinning er smertebehandling. Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans), som L’ibuprofen (Advil) eller Naproxen (Aleeve), kan være nyttig. Hvis smerten er overdreven, kan legen foreskrive de mest kraftige smertestillende. Imidlertid kan disse stoffene skape avhengighet, så vær forsiktig så du ikke bruker dem i mer enn noen få dager. Hvis du tror du trenger det i en lengre periode, snakk med legen din.

Fysioterapi for å forbedre styrken og fleksibiliteten til ankelen, bør starte krittet en gang fjernet. Sakte, vil du begynne å gjøre flere øvelser under belastningen, som å gå, kanskje med en pinne, og bruke trappene.

Hva er perspektivet?

Hvis brudd på’Astragalo behandles raskt og effektivt, bør det være langsiktige komplikasjoner. Imidlertid kan to komplikasjoner utvikle seg.

Den ene er den posttraumatiske leddgikt. Skaden på brusk i # 8217; ankle ledd kan vokse i leddgikt langs veien, selv om brudd på’Astragalus helbreder riktig. I mange tilfeller er det mindre og mer irriterende enn et problem som forstyrrer dine daglige aktiviteter. Hvis artrittet er alvorlig, kan kirurgi være nødvendig for å behandle brusk og stabilisere ankelen.

L’Andre komplikasjoner er den avaskulære nekrosen. L’Ben kan bli skadet når det er sunt blodstrøm, knust bein, er avbrutt av en lesjon. I alvorlige tilfeller, når blodårene ikke gjenopptas, dør beincellene og ankelen kan kollapse. I mange tilfeller fortsetter blodbanen og prognosen er sunn.

Hvis du får en god behandling og følg legen din råd under utvinningen, bør du endelig kunne nyte aktivitetene du gjorde en gang før & # 8217, ulykke.