Fovea Capitis: Funksjon, skade, behandling og mer

Cos & # 8217; er fovea capitis?

Fovea Capitis er en liten ovalformet dimple på & # 8217; endeformet ende (hode) over lårbenet (femur).

Din side er en & # 8217; kuleledd. The Femoral Head er ballen. Passer inn i A & # 8220; socket & # 8221; Cup-formet anrop acetabulum i den nedre delen av # 8217; bekkenbenet. Sammen, lederen av lårbenet og # 8217; acetabulum utgjør artikulasjonen av hoften.

& # 8220; fovea capitis & # 8221; Det er noen ganger forvirret med begrepet & # 8220; fovea capitis femoris & # 8221;. Dette er et annet navn for femoralhodet.

Fovea Capitis brukes ofte som referansepunkt når legene vurderer hoftene til røntgen eller under kirurgiske inngrep alle «8217; mindre invasiv hip kalt artroskopi av hoften.

Hva er funksjonen til fovea capitis?

Fovea Capitis er stedet i hvilken runde ligament (LT) ligger. Det er en av de store ledbåndene som forbinder lårhodet til bassenget.

Dette ligamentet kalles også rund ligament eller femoral capitis ligament.

Den har formen på en trekant. A & # 8217; ender av basen er festet til den ene siden av hulenes hul. L & # 8217; Annen ende er festet til den andre siden. Den øvre delen av trekanten har formen på et rør og festet til lårbenets hode i korrespondanse med fovea capitis.

Det stabiliserer og bærer blodtilførselen til femoralhodet i nyfødte. Legene trodde han hadde mistet begge disse funksjonene da vi nådde den voksne alderen. Faktisk ble LT ofte fjernet under åpen himmelkirurgi for å reparere en dislokasjon av hoften.

Legene vet nå at sammen med de tre ledbåndene som omgir hip-artikulasjonen (sett kalt kapsel Dell & # 8217; hofte), hjelper LT til å stabilisere hoften og hindre ham i å forlate sitt grep (subluxation), uansett hvor gammel du er.

Hans rolle som stabilisator med HOP er spesielt viktig når C & # 8217; er et problem med beinene på og omgivende strukturer. Noen av disse problemene er:

 • Femoroacetabular impingement. Beinene på # 8217; hip artikulasjon å gni fordi en eller begge har en unormal uregelmessig form.
 • Dysplasi Dell & # 8217; hip. L & # 8217; Hip Luxurate Lett fordi hulrommet er for overfladisk for å holde det femorale hodet helt på plass.
 • Kapsulær slapphet. Kapselet løsnes, noe som fører til en overdreven forlengelse av LT.
 • Felles hypermobilitet. Beinene i & # 8217; hip artikulasjon har en rekke bevegelsesbransjen bredere enn de burde.

LT inneholder nerver som oppfatter smerten, så det spiller en rolle i smerte til hoften. Andre nerver hjelper deg med å gjøre deg oppmerksom på kroppens posisjon og bevegelser.

Det bidrar også til å produsere den synovialvæsken som smører hofteartikuleringen;.

Hva er de vanligste fovea capitis skader?

I en 2018 Gjennomgang Artikkel, Forskere anslår at opptil 90% av mennesker utsatt for artroskopi Dell ‘# 8217; Hip har et problem med LT.

Omtrent halvparten av LT-problemer er tårer, komplett eller delvis. LT kan også bli frayed i stedet for revet.

Synovitt, eller smertefull betennelse, av LT utgjør den andre halvdelen.

Lt lesjoner kan forekomme fra sol (isolert) eller med skader på andre strukturer av hoften.

Hva forårsaker skade på fovea capitis?

Alvorlige traumatiske lesjoner kan forårsake en lesjon fra LT, spesielt hvis det forårsaker dislokasjon av hoften. Eksempler inkludert:

 • en ulykke d & # 8217; bil
 • et fall fra # 8217; høy
 • Høykontakt Sportskader som fotball, hockey, ski og gymnastikk

Også hyppig og tilbakevendende mikrotrøp på grunn av kapsulær slapphet, kan felles hypermobilitet eller femoretabulær konflikt forårsake lesjon fra LT.

Hvordan skader på fovea capitis er diagnostisert?

Lt lesjoner er vanskelig å diagnostisere uten å se dem faktisk med artroskopisk eller åpen kirurgi. Dette skyldes at det ikke er noen spesifikke tegn eller symptomer som oppstår når det er til stede.

Noen ting som kan indusere legen din om å vurdere en lesjon fra LT er:

 • En skade som skjedde mens beinet var vridd eller falt på et fleksibelt kne
 • Smerte alle & # 8217; lysken utstråler alle & # 8217; lår eller skinker
 • L & # 8217; hip gjør vondt og krasjer, klikk eller gi opp
 • Du føler deg ustabil når du fanger deg

Imaging tester er ikke veldig nyttige for å finne lesjoner fra LT. Bare om 2 prosent de er diagnostisert fordi de har blitt sett på en magnetisk eller MRA resonans.

Lt lesjoner blir ofte diagnostisert når legen ser ham under artroskopien.

Hva er behandlingen for skader fra fovea capitis?

Det er 3 behandlingsalternativer:

 • Injeksjon av steroider i # 8217; hip for å midlertidig lindre smerte, spesielt for synovitt
 • Fjern skadede LT-fibre eller Sinovite-områder, debidementsanrop
 • Rekonstruksjon av en fullstendig revet LT

Kirurgiske reparasjoner utføres vanligvis i artroskopi, som fungerer bra, uansett årsaken til lesjonen.

Behandlingen du trenger, vil avhenge av typen skade.

Delvise tårer og frayed LT behandles vanligvis med artroskopisk debridement eller radiofrekvensablation. Bruker varme for & # 8220; brenn & # 8221; Og ødelegge stoffet av skadede fibre.

en 2014 Studio viste at over 8217; 80% av mennesker med en isolert LT-lesjon forbedret med artroskopisk debridement. Om lag 17% av tårene har gjenvunnet og trengte en andre debridement.

Hvis tåren er fullført, kan LT kirurgisk rekonstrueres.

Når det er mulig, blir årsaken til skaden også behandlet. For eksempel stram kapselbåndene kan forhindre en annen tåre hvis den var forårsaket av langstrakte leddbånd, løse sider eller hypermobilitet.

L & # 8217;

Fovea capitis er en liten oval form dimple alle & # 8217; endeformet ende av femoral delen. Er det punktet hvor en stor ligament (LT) forbinder lårbenet til bassenget.

Hvis en traumatisk hendelse oppstår som en ulykke D & # 8217; bil eller et grav fall, kan du skade din LT. Disse typer lesjoner er vanskelige å diagnostisere og kan kreve artroskopisk kirurgi for å diagnostisere og reparere.

Når du er behandlet med debridement eller gjenoppbygging, er ditt perspektiv godt.