Fotelsensitivitet: Patient Definisjon og utdanning

COS & # 8217; fotosensitivitet er?

Fotelsensitivitet er en ekstrem følsomhet for ultrafiolett stråler (UV) av solen og andre kilder til lys. De fleste er i fare for forbrenninger under lang eksponering for sollys.

L & # 8217; UV-eksponering kan også forårsake hudskader og hudkreft. Lysfølsomme personer kan utvikle utslett eller brannsår, selv etter en begrenset soleksponering.

Hva er typene av lysfølsomhet?

Noen kjemikalier bidrar til følsomheten for solen. Disse kan forårsake to forskjellige typer lysfølsomme reaksjoner: fototoksisk og fotoallergisk.

Phototoxic

Fototoksiske reaksjoner oppstår når en ny kjemikalie i kroppen samhandler med UV-stråler av solen. Narkotika som doxycyklin og tetracyklin, for eksempel, er den vanligste årsaken til denne typen reaksjon.

Resultatet er A & # 8217; utslett som virker en alvorlig solforbrenning, som vanligvis utvikler seg innen 24 timer fra solens eksponering.

Fotoallergisk

Fotoallergiske reaksjoner kan utvikle seg som en bivirkning av noen stoffer. De kan også stamme fra kjemikalier som er tilstede i skjønnhetsprodukter og solbeskyttelse.

Disse typer reaksjoner i solen har en tendens til å ta noen dager før du utvikler A & # 8217; utslett etter solens eksponering.

Hva er symptomene på lysfølsomhet?

Symptomene på lysfølsomhet varierer fra mild til alvorlig. Det vanligste symptomet er A & # 8217; overdrevet hudutbrudd eller solbrenthet. Kutane utbrudd kan eller ikke forårsake kløe. I noen tilfeller kan en solforbrenning være så alvorlig at blærene utvikler seg. I de mest alvorlige tilfellene kan huden også forekomme.

Mengden eksponering for solen som trengs for en reaksjon, varierer sterkt. For noen mennesker, en & # 8217; veldig dårlig soleksponering kan forårsake hudutslett eller brannsår, mens for andre L & # 8217; langvarig eksponering vil forårsake en reaksjon.

Hva forårsaker du lysfølsomhet?

Fotelsensitivitet er en vanlig bivirkning av ulike stoffer, inkludert:

  • Noen antibiotika
  • Kjemoterapeutiske stoffer
  • diuretic

Noen medisinske forhold kan også forårsake lysfølsomhet. Disse inkluderer:

Erytematøs lupus

Lupus er en bindevevssykdom. Røde flekker, noduler og lilla flekker kan vokse på hudområdene utsatt for solen.

Lys polymorfutbrudd

Folk med denne tilstanden kan utvikle en pruriginøs utslett når de blir utsatt for solen. Man hånden som l & # 8217; Soleksponering og UV-røntgentoleranse øker, symptomene virker vanligvis sjeldnere. Kvinner er to eller tre ganger Mer sannsynlig å utvikle denne tilstanden.

Prurigo atinico

Personer med denne tilstanden kan utvikle røde fremspring etter soleksponering, noe som kan bli til squamous patcher. Denne lidelsen kan manifestere seg hele året, selv om vinteren, når solens eksponering er mindre sannsynlig.

Hvordan lysfølsomhet er diagnostisert?

Legen din trenger en komplett gjennomgang av din medisinske historie og medisiner du for tiden antar å gjøre en korrekt diagnose. De vil være oppmerksom på utvikling og modeller av hudutbrudd i forhold til din eksponering mot solen. I noen tilfeller kan legen anbefale en hudbiopsi.

Hvordan fotosensitivitet behandles?

Når en hudreaksjon allerede har utviklet, kan behandlinger redusere ubehag og # 8217; hudbetennelse. Skole smertestillende stoffer kan lindre smerte og en kortikosteroidkrem kan foreskrives for å redusere betennelse.

Noen kjemikalier kan forårsake lysfølsomhet og bør unngås. Disse kjemikaliene finnes i noen rusmidler og produkter, som noen former for kjemoterapi. Men noen ganger er det ikke mulig å unngå å anta disse stoffene.

Hvordan lysfølsomhet er forhindret?

Den beste måten å forhindre at symptomer på lysfølsomhet er å begrense hvor mye tid du bruker i solen. Fotosensierbare mennesker bør alltid bruke solkrem når de er alle & # 8217;.

Dekke og beskytte huden kan også bidra til å forhindre en reaksjon. Fotosensive mennesker kan redusere symptomene iført hatter, solbriller og skjorter med lange ermer når de er ute.

Disse enkle tipsene kan hjelpe deg med å beskytte huden din og hjelpe deg med å leve et sunt liv.