Fosfatidylkolin: Fordeler, bivirkninger og mer

Hva så & # 8217;?

Fosfatidylkolin (PC) er et fosfolipid festet til en partikkel av kolin. Fosfolipider inneholder fettsyrer, glycerol og fosfor.

Den fosfordelen av fosfolipidisk substans & # 8211; Lecin & # 8211; Den består av en PC. Av denne grunn blir fosfatidylkolin og lecitinbetingelsene ofte brukt utveksling, selv om de er forskjellige. Matvarer som inneholder lecithin er de beste matkildene til PC.

Selv om PCen tradisjonelt brukes til å støtte hjernens helse, kan den også støtte leverfunksjonen og holde kolesterolnivåene under kontroll. Fortsett å lese for å finne ut hvilken forskning som sier om fordelene med dette kosttilskuddene.

1. Kan bidra til å forbedre kognitiv funksjon

Ifølge en 1995 studie på mus med demens, PC-tilskudd kan øke acetylkolin neurotransmitter i hjernen. Det kan også forbedre minnet. Studien fant at mus uten demens ikke hadde noen økning i minnet, til tross for økningen i acetylkolin nivåer.

TIL 2001 studie Han fant at fôringsmus med en diett rik på PCer og vitamin B-12 hadde også en positiv innvirkning på hjernens helse. Selv om disse resultatene er lovende, er det nødvendig med videre studier.

Forskning har fortsatt og en 2017 Studio Han oppdaget at fosfatidylkolinivåer er direkte relatert til Alzheimers sykdom.

2. Kan hjelpe i leveren reparasjon

Det er kjent at en diett rik på fett påvirker leveren negativt. Det kan forårsake alkoholholdig leverstidose eller hepatisk cirrhose. Sekund 2010 studio, PCen har bidratt til å redusere lipider som kan føre til en fettlever (lipider) i mus matet med et fettrikt kosthold.

En annen studie på mus undersøkt om å rapportere høye nivåer av PCer til normal bidrar til å forhindre ikke-alkoholholdig hepatisk steatose. Studioet fant at det bidrar til å forhindre fettakkumulering i leveren. Imidlertid forhindret det ikke alkoholholdig hepatisk steatose.

3. Kan bidra til å beskytte mot sikkerhetsvirkningen av narkotika

Noen stoffer, som ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans), kan forårsake alvorlige gastrointestinale bivirkninger med langvarig bruk. Dette inkluderer magesmerter, gastrisk blødning og intestinal boring.

Ifølge en 2012 studie, L’langsiktig bruk av fans kan avbryte et fosfolipidlag av mage-tarmkanalen. Dette kan forårsake gastrointestinal skade. Forskningen har vist at PCen kan bidra til å forhindre gastrointestinal skade relatert til fans.

4. Kan bidra til å lindre symptomene på ulcerøs kolitt

Ulcerativ kolitt forårsaker betennelse i fordøyelseskanalen. Det kan også forårsake sår. Sekund 2010 studio, Personer med ulcerøs kolitt har ofte redusert PC-nivåer i tarmslim. Tilskudd kan bidra til å beskytte slimlaget av fordøyelseskanalen og redusere betennelse.

5. Kan fremme lipolyse

Lipolyse er dekomponering av fett i kroppen. For fett kan forårsake lipomi formasjon. Lipomi er godartede og smertefulle fete tumorer. De fleste er kirurgisk fjernet.

Ifølge en 2014 Studio, L’PC-injeksjon i en lipom kan drepe sine fettceller og redusere størrelsen. Ytterligere studier er nødvendig for å bestemme den langsiktige sikkerheten i denne behandlingen.

6. Kan bidra til å oppløse galleberegninger

Galdeberegninger er harde innskudd i galleblæren. De er vanligvis laget av ikke-oppløst kolesterol eller bilirubin. Hvis ikke behandlet, kan de bosette seg i gallekanaler og forårsake sterke smerter eller pankreatitt.

Ifølge en 2003 studie, PC-tilskudd har redusert dannelsen av kolesterol-goreberegninger i mus matet med en diett rik på kolesterol. Studien fant at når PC-nivåene økte, reduserte kolesterolmetningsnivåene.

Hvordan å bruke

Det er mange PC-merker å velge mellom, men de er ikke alle de samme. Fordi kosttilskudd ikke er godt regulert, kan det være vanskelig å vite om du kjøper et produkt av høy kvalitet.

Du bør velge et merke som:

 • Den er laget i en GMP-struktur (god produksjonspraksis)
 • Den er laget med rene ingredienser
 • inneholder få eller ingen tilsetningsstoffer
 • Lister aktive og inaktive ingredienser på # 8217; etiketten
 • Det er testet av en tredjepart

Det er ingen standardisert PC-doseringsanbefaling for de fleste forhold. En vanlig dose er 840 milligram opp til to ganger om dagen, men du bør alltid utsette til doseringen som er oppgitt på produktet. Legen din kan også hjelpe deg med å bestemme en sikker dosering for deg.

Potensielle bivirkninger og risikoer

For å redusere risikoen for bivirkninger, starter den med lavest mulig dose og fortsett gradvis opp til en komplett dose. Pass på at du følger produsentens retningslinjer eller legen din instruksjoner.

Den muntlige PCen kan forårsake overdreven svette og # 8217; Rekruttering på mer enn 30 gram om dagen kan forårsake:

 • diaré
 • kvalme
 • Han retched

L’PC-injeksjon direkte i en fettkreft kan forårsake alvorlig betennelse eller fibrose. Det kan også forårsake:

 • smerte
 • Fiery
 • klø
 • ekkymose
 • ødem
 • Rødhet i huden

L’PC-ansettelse med en vondt inhibitor, som donepezil (Aricept) eller Tacrine (Cognex), kan øke nivåene av acetylkolin i kroppen. Dette kan forårsake colinerge bivirkninger, inkludert:

 • anfall
 • muskel svakhet
 • Sakte hjerterytme
 • Pusteproblemer

Også l’PC-inntaket med kolinergiske eller antikolinerge legemidler kan påvirke effektiviteten.

PCen har ikke vist seg å være trygt for gravide eller ammende kvinner, så det anbefales ikke.

Bunnlinjen

PCen bidrar til å støtte mange av kroppens funksjoner, fra fettmetabolisme for å opprettholde cellulær struktur. Du kan få nok fra matvarer som egg, rødt kjøtt og hele korn og matkilder er det beste førstevalget. Kosttilskudd er det andre alternativet. Velg merkevaren din etter å ha gjennomført omdømme og kvalitetsforskning, siden kosttilskudd ikke er regulert av US Food and Drug Administration.

PC-kosttilskudd er tilgjengelig i kapsler og væsker uten resept. Du tror de er trygge hvis de brukes som angitt i korte perioder. Den injiserbare PCen må administreres av en helsepersonell.

Hvis du vil legge til PCen i rutinen, snakk med legen din. De kan veilede deg gjennom dine personlige risikoer og fordeler, samt svare på eventuelle spørsmål du kan ha.