Forvrengning og skade på sidestyrende ligament

Hva en SO’er en lesjon av sidesiden ligament (LCL)?

Side side ligament (LCL) er ligamentet plassert i # 8217; kneet artikulasjon. Ligamenter er tykke og resistente stoffbånd som forbinder beinet Alle & # 8217;. LClen løper langs utsiden av kneet artikuleringen, fra ytre utsiden av den nedre delen av lårbenet (femur) til toppen av benet av underbenet (perone). L’LCL bidrar til å holde kneleddet stabil, spesielt det ytre utseendet på artikulasjonen.

En LCL-lesjon kan inkludere spenning, forvrengning og delvis eller total tåre av en hvilken som helst del av det ligamentet. Sekund Ortogate, L’LCL er en av de vanligste skadede ledbåndene i kneet. På grunn av stillingen til LCL, er det vanlig å skade LCL sammen med andre knærbånd.

Hva forårsaker en LCL-skade?

Hovedårsaken til LCL-lesjoner er traumer fra direkte styrke til innsiden av kneet. Dette utøver press på den ytre delen av kneet og får LCL til lengre eller tåre.

Hva er symptomene på en LCL-lesjon?

Symptomene på en LCL-lesjon kan være mild eller alvorlig, avhengig av alvorlighetsgraden av forvrengningen, eller hvis den er revet. Hvis ligamentet er slått, kan du ikke ha noe symptom. For en delvis eller fullstendig lacerasjon av ligamentet kan symptomene inkludere:

 • Kne hevelse (spesielt det ytre utseendet)
 • Stivhet i’kneledd som kan forårsake kneblokk
 • Smerte eller ømhet All’ytre kne
 • Ustabilitet av # 8217; kneet artikulasjon (følelsen som kommer til å gi opp)

Hvordan diagnostisere en LCL-skade?

For å diagnostisere en LCL-lesjon, vil legen undersøke kneet og se etter hevelsen. De vil også flytte kneet i forskjellige retninger for å avgjøre hvor smerten er og hvor alvorlige symptomer er.

Hvis legen din mener at du kan ha et tåret ligament, kan du saksøke imaging tester som røntgenstråler eller MR-skanninger. Disse testene vil tillate legen å se det myke vevet alle’inne i kneet.

Hva er behandlingene for LCL-skade?

Behandlingsalternativer for LCL-lesjoner vil avhenge av alvorlighetsgraden av lesjonen og din livsstil.

For små lesjoner kan behandlingen inkludere:

 • skinne
 • Påfør is
 • Hevder kneet over hjertet
 • Tar en analgetisk
 • Begrense den fysiske aktiviteten til forsvinden av smerte og hevelse
 • Bruker en verge (kneestartilisator) eller krykker for å beskytte kneet
 • Fysioterapi eller rehabilitering for å styrke og fortsette mobiliteten

For mer alvorlige skader kan behandling også inkludere fysioterapi, rehabilitering eller kirurgi. Fysioterapi styrker seg og bidrar til å finne bevegelsesfrihet. Kirurgi kan inkludere reparasjon eller rekonstruksjon av ligamentet.

Kirurgi behandler vanligvis ikke skade på LCL. Imidlertid blir LCl ofte såret sammen med andre knærbånd. I disse tilfellene er kirurgi sannsynligvis nødvendig.

Kjøp kneputer.

Hvordan kan jeg forhindre en LCL-skade?

Det er vanskelig å forhindre skade på knæbåndene fordi de ofte er resultatet av en ulykke eller uforutsette omstendigheter. Imidlertid kan forskjellige forebyggende tiltak bidra til å minimere risikoen for skade på knæbåndene, inkludert:

 • Bruke tilstrekkelig teknikk og justering når du gjør fysiske aktiviteter, inkludert gå
 • Strekker seg regelmessig for å opprettholde god bevegelsesfrihet i kroppen
 • Styrke musklene i de øvre og nedre benene for å stabilisere artikulasjonen
 • Vær oppmerksom når du praktiserer sport i hvilke kneskader er vanlige, som fotball og fotball

Hva er det langsiktige perspektivet?

For mindre lesjoner kan ligamentet helbrede uten noe problem. Det er imidlertid viktig å merke seg at hvis ligamentet har vært sterkt langstrakt, kan det aldri gjenopprette sin tidligere stabilitet. Dette betyr at kneet er mer sannsynlig å være litt & # 8216; ustabil og du kan lett skade den igjen. L’Articulation kan bli hovent og sår bare på grunn av «Fysisk aktivitet eller mindre lesjoner.

For de med alvorlig skade som ikke har kirurgi, vil mest sannsynlig at artikulasjonen forblir ustabil, og den vil bli lett skadet. Du kan ikke være i stand til å utføre fysiske aktiviteter som krever repeterende bruk av kneet, inkludert løpende, klatring eller sykling. Smerte kan komme fra mindre aktiviteter som å gå eller stå i lange perioder. Du må kanskje ha på seg en verge for å beskytte artikulasjonen under den fysiske aktiviteten.

For de som har operasjon, vil utsiktene avhenge av alvorlighetsgraden av den opprinnelige lesjonen og den kirurgiske prosedyren. Generelt vil du ha forbedret mobilitet og stabilitet etter at artikulasjonen er helt helbredet. Det kan være nødvendig å ha på seg en verge eller begrense fysiske aktiviteter i fremtiden for å unngå å skade kneet.

I kneet lesjoner som involverer mer enn enkel LCL, kan behandling og perspektiv være annerledes, siden disse lesjonene kan være mer alvorlige.

Spørsmål:

Hvilke øvelser jeg kan gjøre for å hjelpe min lcl å helbrede?

TIL:

Ingen spesifikk trening kan hjelpe en LCL å helbrede. Ligamentet vil helbrede seg selv og det viktigste å gjøre er å forhindre repetisjonen av ligamentskade under sin helbredelse. Under helbredelsesfasen er det mulig å utføre en rekke bevegelsesøvelser og oppmuntre til en liten styrking av quadriceps (lårmuskler) og femorale biceps (bakre lårmuskler). Et stress som påføres av # 8217; Internt utseende mot L’Eksternt utseende av kneet bør unngås for å hindre at nye ligamentskader i helbredelse.

En enkel måte å gjenoppta bevegelsen på er å gjøre en quadriceps forlengelse. Stå på det sunne benet, ta tak i den sårede foten med hånden fra samme side og bøy forsiktig kneet med hånden for å bidra til å bøye kneet.

En enkel strekk for å gjenopprette L’forlengelsen sitter på gulvet med benene rett frem og arbeider forsiktig for å rette kneet ved å skyve det nedover.

Bruk en stasjonær eller liggende sykkel er en fin måte å styrke quadriceps. Hvis enheten har stropper for tær, bidrar det til å styrke muskelgruppene i lårets bakre muskler.

William Morrison, Mdanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.